2018. dec 16. 0

Szépség és tudás szintézise

Az új hét egy érdekes égi helyzettel indul: a Skorpió asztrológiai jelében járó Vénusz mostanra hagyja el a Szűz csillagképének angyali részét, ahol huzamosabb ideig tartózkodott. Jelen pozíciójában a Mérleg múlt serpenyője és a fölötte fénylő és a tudás és bölcsesség diadémja, az Északi Korona felé törekvő Kígyó Fejének csillagzata felé tart. Az új hét kezdetének fűszerezését egy egzakt sextil fényszög adja, ami a Vénusz és a Bak zodiákusában járó Szaturnusz között ragyog (nyilván ezt szemmel nem látjuk az égen, ahogyan a csillagképeket alkotó csillagokat összekötő vonalakat sem, pedig lenne rá igény…). A tapasztalat bölcsességének planétája még éppen a Tejúton van, napok kérdése, hogy elhagyja az Istenek útját. Milyen különös, hogy két ilyen nemes erő dolgozik most össze: az angyalok világából kilépett Vénusz és az isteni minőségekből – feltöltődve – kilépni készülő Szaturnusz fényteremtő módon működik együtt.

A gyűrűs bolygó komótosan járja megfontolt útját „odahaza”, a Bak jelében, ám a Nyilas csillagképében Artemisz védnöksége alatt. A megélt történéseink, a kristályosodó tudás egyre erőteljesebben áll a fényteremtés- és nemzés szolgálatába. A Szaturnusz lehetőséget ad korlátainkon túllépni: miután megláttuk és felismertük őket, már csak egy lépés (még ha a valóságban több is) a döntést meghozni: mostantól nem korlát, hanem bordásfal és nem bezár, hanem megtornáztat, hogy rajta átmászva egyrészt magasabbról nézhessünk körül, másrészt rájöhessünk, van más út és rengeteg lehetőség, amiket eddig esetleg még nem vettünk észre.

A Vénusszal fennálló sextil fényszög a megértést támogatja: ezen a napon különösen jól tudjuk szellemi szintre emelni, ami esetleg még problémaként mutatkozott életünkben és vénuszi területeket érint: akár művészetek, alkotások, de főleg emberi- és kiváltképp párkapcsolataink vonatkozásában. Jó és érdemes tudnunk, hogy ez az energia a működőképes dolgok megteremtésére ösztönöz; ezzel a segítséggel könnyen tudunk szintézis teremteni, ami mindenkinek jó. Öröm és harmónia jár a nap erőinek nyomában (Vénusz), miként a bölcsülés is (Szaturnusz).

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!