Ha azt hiszed, hogy azért, mert ennyi meg annyi ideje nincs párkapcsolatod, már nem is tudsz szerelmes lenni – tévedsz. Óriásit. Erre hívja fel a figyelmedet a közelgő Vénusz-Vega találkozó.

A reménytelenség épp olyan, mint a sötétség. Ha hagyod és engeded, először körülölel. Kisvártatva észleli, hogy nem tiltakozol. Ekkor gondol egy merészet és bebújik a bőröd alá. Jól érzi magát. Felcsillan a szeme és szétárad benned, igyekszik átjárni minden porcikádat. Ezért csípd el a legelején. Akkor is, ha a környezeted szerint lenne okod a boldogtalanságra.

Szerelem. Minden érzelmek egyik legszebbike. A költők persze a piramis csúcsára illesztik, de azért játszik még pár fogalom. Elégedettség, boldogság, harmónia. Bár utóbbi inkább állapot, ha jól dolgozunk.

A szerelem életüzemanyag. És nem igaz, hogy csak és kizárólag meglévő párkapcsolatban adhatjuk-kaphatjuk.

A szerelem áramoltatása alapvető kozmikus jogod. Lehet, hogy az alkotmány, bocsánat: alaptörvény nem nevesíti, de ezzel ne foglalkozz. Amíg élsz és embernek vallod magad, addig kell, való és méltó, hogy jelen legyen benned és életedben a szerelem.

Van, hogy másképp nevezik. Üthetik rá a szenvedélyesség címkéjét is. Tökmindegy. Egy a lényeg: ember, ügy, folyamat, eszme, irányzat, műalkotás – legyen bármi is, érezd és áramoltasd a szerelmet. Hogy a Mona Lisa csak somolyog, de nem szeret viszont? Nem ez a lényeg.

Te döntesz, te adsz, te pulzálsz. Beindítod, azaz helyreállítod az áramlást. Ez teszi lehetővé, hogy befogadóvá is válj. Ez a változtatás oszlatja el a koromsötét reménytelenséget, ha netán érintene téged. Az eszköz, amit kapsz hozzá, ragyogó. A szó minden értelmében.

Lámpás. Én így nevezném, mert a szívünk rádobban a kézben tartott, előre nyújtott lámpás ősképére. De nem így nevezik; csak a kezdőbetű azonos:

Lant. A csillagkép legfényesebb, gyémántkékesen tündöklő alfája mai főszereplőnk. Ő a méltán híres és nevezetes Vega csillag. Vele találkozik vasárnaptól keddig a Vénusz. És itt érkezünk el a legmagasabb minőségű szerelem-újrahangoláshoz.

Varázseszköz, nem más a Lant. Pendülő húrjai belső mágiát indítanak. Az itt járó Vénusz szívet ébreszt, hideget űz, dermedt érzelmi fagyokat old. A szférák zenéjénél járó harmónia- és kapcsolatbolygó egészen remek megmozgató erőteret kínál. És ez a szó a másik kulcs:

Kínál és nem tukmál. Semmi erőszak és térítés. Ha eltökélt remeteként akarsz egy kissé nyirkos, de otthonosra moházott hegyoldali barlangban kuckózni, akkor békén hagy. Nem riadsz fel kétségbeesett kar-rángatásokra, hogy „gyere már, barátom, essél gyorsan szerelembe, mert ütött a Vénusz-Vega toronyórája!”

Ébredés. Mint Csipkerózsika, mikor megrázza magát hosszú álmát követően. Egy pillanatra kizökkensz, hogy ez az apró gesztus mutassa meg: a valóságod nem feltétlenül azonos a magasabb igazsággal.

Ha egyedül vagy, nem szükségszerű a magány, még kevésbé a reményvesztettség. Ideje visszaindulni, egészen az alapokhoz:

Mindennapi létöröm. Ez a Vénusz cégérének egyik vörösrézből kalapált jelmondata.

Amint újra képessé teszed magad örülni, úgy a szerelemre is megnyílik a szíved.

Adod a jeleket. Mindössze idő kérdése, hogy valaki fogja és elinduljon az érzelmi kommunikáció. Hogy aztán mi bomlik ki belőle, az rajtad és rajta, azaz kettőtökön múlik.

Ja igen, mert azt már majdnem elmulasztottam újra, nyomatékosítóan másodjára leírni: a Vénusz éppen kapcsolatbolygó is. Többet nem érdemes mondani, ezt viszont tudnod kell.

u.i.: ha segít, akkor olvasd újra a Merkúr történetét. Ő pár hete, január közepén látogatta meg a Vegát:

https://ladonyijanos.hu/egcsillogo-merkur-vega-egyuttallas/

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This