2016. nov 29. 0

Szeretetnap

Szerdán az év egyik legszebb napja köszönt ránk: együtt áll a Nap a Skorpió csillagkép legfényesebb csillagával, szívével, az Antaressel. Őt a régiek világoszlopnak tekintették, a magyar hagyományban pedig a kifejező Szépasszony névvel illették. Megjeleníti a szeretet legmagasabb minőségét, az érezhető isteni szeretetét. Ez az a megélési és működtetési szint, ahol már valóban nincsenek feltételek, alkuk és cserebizniszek a szeretet körül. Nyilván jól esik kimondani, hogy már gyakoroljuk/áramoltatjuk/átéljük a feltételek nélkül lévő tiszta szeretetet, de ez gyakran illúzió, amivel semmi baj nincs. Itt a Földön kevés helyzet és kapcsolat létezik, amiben valamilyen érdek vagy kritérium ne játszana szerepet a szeretet érzésével összefüggésben. Hús-vér emberként tanulni érkeztünk és itt, ezen a területen kaphatjuk a legnagyobb kihívással járó leckéket.

161130szeretet

Az együttállás lényege, hogy a Nap által képviselt cselekvő énünk találkozik a taglalt szeretet-minőségek megtestesítőjével. Ez kozmikus erő, működik, akár hisz benne valaki, akár nem, ugyanúgy kifejti hatását a rá való tudatosság meglététől vagy meg nem lététől függetlenül, mint a gravitáció. Éppen ezért (is) érdemes tudatosan és szándékoltan használni és működtetni csodálatos erejét életünk virágoztatása végett. Megrekedt, érzelmi zárványokkal terhes szituációkon, kapcsolati gödrökön vagyunk képesek átlibbeni, felülve az áramló erőre. További adalék, hogy fokozottan érzékenyen viszonyulunk saját és társaink lelkének mélyéhez, támogatóan inspirál és megoldást adó módon érezteti hatását finomodó beleérző képességünk. Nyomatékkal éreztethetjük szeretteink iránt érzett szerető szeretetünket.

Szabad visszavonulni és belül megélni ezt a szeretet-élményt, nem feltétlenül és mindenáron kell a külvilág felé célzottan árasztanunk. A görcsösség most is kerülendő. Ha úgy érezzük, ez a nap rólunk kell szóljon, merüljünk el bátran az érzésben, élményben és engedjük meg, hogy átmosson, tegyük szívünket, lelkünket gyógyító és fényesítő sugaraiba, hogy megérkezhessünk egy tisztább és emelkedettebb, szeretni tudó és szeretet elfogadni tudó állapotba.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!