Vasárnap, a tágan értelmezett déli órákban áll együtt a fogyó Hold az Oroszlán csillagkép szívével, a Regulussal. Hold-Regulus együttállás minden hónapban adódik, ám mindegyikük rendelkezik valamilyen különlegességgel, ez pedig most sincsen másképpen. A Hold fogyóban járja égi útját, így rajzolja ki az elsődleges üzenetet: elengedni szeretettel tudunk, letisztított, ha úgy tetszik, minden elvárástól, feltételtől, kritériumtól lecsupaszított, 100%-os (vegy)tiszta szeretettel. Ez nem olyan csodaszer, amit patikában kapni és nem elérhetetlen magas fokú és fokozhatatlan tisztasága miatt: minden földi vándorban ott az alkímiai műhely, ahol elő lehet állítani, csak be kell érdemes fűteni a kemencéket és igényt támasztani magunkban, ami a tüzet táplálja.

Lelki gubancok és más módon nem feloldható érzelmi zárványok elengedésének ideje a vasárnapi ebéd pár órája; olyan minőségek, amiknek többször és több irányból nekifutva sem tűntek el, most mintegy varázsütésre tovább tudnak állni, amihez erőt és üzemanyagot ad az a bizonyos legmagasabb minőségű, uralkodói szeretet. Az uralkodás okán érdemes megemlíteni az önmagunk feletti, az érzelmeink feletti uralom meg/visszaszerzését is, ehhez is az elengedés segít hozzá, hiszen valami közém és az érzelmeim uralásának képessége közé került, ha homokszemes a gépezet. Ezt a szennyeződést is kipucolhatjuk mosolygósan, szeretettel, görcsöktől mentesen vasárnap közepén.

A megértést és a dolgok mögé látást segíti a Hold és a Skorpió jelében haladó Jupiter sextil fényszög kapcsolata. A lélek dolgainak igazságait a felszín alatt láthatjuk meg. Eddig talán a megtörő hullámokra fókuszált szemünk, ám most képessé válunk a lemerülésre és megbizonyosodhatunk, milyen zátonyok és sziklák okozzák az áramlás megtörését. Ezzel szinkronban, késedelem nélküli azonnalisággal érkezik meg a felismerés a miértekről, magával húzva a megkönnyebbülés érzését is. Ez egy nagyon-nagyon építő jellegű „automatizmus”, ami kiválóan működik ebben a nagyszerű égi helyzetben.

 

kép: www. pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This