2016. okt 12. 0

Szeretve gyógyítani, gyógyítva szeretni

Jövő hét elejéig fokozottan érezhető a Skorpió jelében, a Mérleg és a Kígyótartó csillagképek csillagaival hátterében haladó Vénusz áldásos hatása. A bolygó az isteni igazság mérlegének jövő serpenyőjénél jár, jelképezve, hogy itt és most az ítélkezés nélküli, az ember poláris világa fölötti igazság megélése a fényesebb jövő felé emel. Gondoljunk arra, hogy jó és rossz csak a mi kis koordinátarendszerünkben bír értelemmel; ami nekem áldás, valamely társamnak átok, ahogyan az ő vágyának tárgyától talán visítva menekülnék. A mostani napok rávilágítanak az ilyen jellegű igazságokra, segítenek átérezni lényegüket és megtenni feléjük a jó érzést hozó lépést.

A szellemi erők uralása útján aknázhatjuk ki a Kígyótartó gyógyító erőit, jelenleg a Kígyó feje előtt halad a szépség planétája. Jó érzékkel tudjuk megvilágítani az eddig kusza működési mintákat. A reformálás, a megváltoztatás újfent a harmónia felé vezet, mindezt határozottan, magától értetődő könnyedséggel megélve. A Vénusz nem a görcsösségről és a befeszülésről szól, jó, ha tudjuk, hogy most az öngyógyító erőink működtetése egy szépséges, örömteli élmény, csikorgás útján történő  fogzománc kopás nélkül. Ugyanezt az erőt hívhatjuk segítségül társaink gyógyításában, különösképpen termékenyen és eredményesen. A segítő szándék jó érzése mellett égi jutalmunk végigcsodálni az ő változását, azt az átalakulást, ami a könnyebb és boldogabb megélések felé viszi őt.

161013corsokolyok

Mindezt megspékelhetjük egy jó adag szeretettel, olyan adalékként, ami hatványozottan működésbe hozza az energiákat. A pozitív töltet jelen helyzetben (is) igazi jolly joker: mind az adó, mind a kapó fél emelkedik, fényesedik általa. Emlékezzünk, hogy megítélés nélkül tudunk igazán szeretni. Érzelmi azonosulással nem kunszt szeretni, a cuki kölyökkutyát mindenki imádja, de akkor is tudnunk kell szeretni, ha az illető személy/helyzet/dolog nem hordja látható arcán a szerethetőség jeleit. Amíg ez az elvárásunk, addig az üzleti alapon megélt érzelemcsere, ahol a szerethetőségért szeretettel fizetünk. Nem nagy teljesítmény és nemigen ad tanítást. Ott és akkor kell tudnunk előhívni szívünkből az érzést, amikor látható ok nem támogatja szeretetünket. Gondoljunk a Mérleg csillagaira: az, hogy valami szerethető-e, vagy sem, az a mi világunk ítéletessége szerinti kategória, a Jóisten előtt nincs értelme. Ízleljük a kihívást és merjünk próbát tenni magunkkal – kezdjük kicsiben és különleges önismereti leckék sorával gazdagszunk.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!