A Naptári év utolsó napján és az új év első napján együtt áll a Neptunusz és a Mars a Halak jelében. A közkeletű szilveszteri alkoholfogyasztási dömping miatt érdemes szót ejteni arról, hogy ezen a két napon az arany középút és a mértékletesség gyakorlása kifejezetten előnyös és ajánlott. A Neptunusz princípiumához tartozik az alkohol és a bármitől való függőség, a tudatmódosulás, a ködös állapotok – alacsony szinten. A Mars pedig közismerten az erőszakot, a harcot és a küzdelmet jelenti – szintén alacsony szinten. A kettő összeadódása egy össznépi dínomdánomban nem feltétlenül építő jellegűen érvényesül. Tudatos ember ugyan nem (vagy csak nagyon ritkán) aljasul le a kontrollt vesztett öntudatlanság szintjére, de amikor a társadalmi elvárások miatt boldog és főleg boldogtalan így tesz, jobban járunk, ha kerüljük – most is – a járt utat. Ez volna az alacsony szint, de persze jogosan merül fel a kérdés: hogyan éljük meg ezt a csodálatos energiát magas szinten?

A külső zajtól függetlenített lecsendesedés, elmerülés útján közel, nagyon-nagyon közel tudunk kerülni lelkünk legmélyebb rétegeihez. A végső titkok és a homályos, oly’ sokszor át nem hozott álmok világába tudunk elkirándulni, amihez most erőt és a cselekvés képességét kapjuk társként. Az alsó világunk félelmein úrrá lenni tudás ugyanúgy az égi energiák által támogatott folyamat, mint a lelkünk sötét(nek hitt) zugaiba való bepillantással megélt önlegyőzés. Nincs az a félelem, nincs az a rejtőző rém vagy démon, akin ne lennénk képesek úrrá lenni ezekben a napokban.

161231holdacska

Pontosan emiatt a párját ritkító lehetőség miatt megfontolandó, hogy egy széteséses berúgásra pazaroljuk el a Kozmosz patronját, vagy a naptári új évet egy csodálatosan szép, tisztító és lélekbalzsamozó, önmagunkkal végzett munkával, gyakorlattal kezdjük. További adalék, hogy az együttállás a megértés fényszögén keresztül kapcsolódik a Bakban járó Naphoz; ennek üzenete pedig az előrehaladásra mutat. Amit ennél a pontnál rendbe teszünk, felhozunk a mélyből és felfényesítünk, az mind az előrelépésünket szolgálja, immár valóságunk része, és megértésük által a jövőnk útja válik egyenesebbé és simábbá.

kép: www.favim.com

Pin It on Pinterest

Share This