Nem igaz, hogy a világ tele van hülyékkel. Újra és újra beléjük botlok. Itt is, ott is értetlen, ostoba, a hibáiból soha nem tanuló, csökönyösen csökött barmok garmadája eszi az életemet. Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen tulok létezőket „ember”-nek kell nevezni. A belátásra való teljes képtelenség párosul a makacs önsorsrontással. Nem veszi észre a jeleket. Ha véletlenül mégis, akkor nem hiszi el, amit lát. Ha pedig ezt is kipipálja, akkor képtelen megérteni, feldolgozni, dekódolni az üzenetet. Már csak messzire csengő, dallamos hangú rézkolompot kéne a nyakába akasztani, hogy bégetése kapjon egy kis zenei kíséretet a nyájban.

Ha az előző bekezdést olvasva önkéntelenül bólogattál, érdemes megállnod egy pillanatra. Éld át a feszítő, bosszantó érzést. Az indulatot, amivel legszívesebben úgy ráznád meg, hogy a feje alig maradjon a nyakán. Ha elgurul, persze az sem a világ tragédiája.

Más konoksága, begyepesedett agya felett érzett frusztráló tehetetlenség nem jó. Se neki, se neked. Ameddig nem változtatsz az egyenlet egyik felén, hiába várod a jó, azaz nyugalmat, megkönnyebbülést hozó megoldást. Pedig létezik és nem is szállították el a Svájci Alpok hófödte hegycsúcsai közé, hogy végleg elzárják a nyilvánosság szemei elől az idők végezetéig egy szigorúan titkos sziklabarlang mélyére. Ott van, bárki és mindenki számára meglátható, elérhető, felfedezhető. De több is ennél: működtethető.

Megértés. Ő a kulcsfogalom, még akkor is, ha eddig nem ment, ha korábban újra és újra ledobtad a szellemi ékszíjadat.

Megértés, de nem csak aggyal.

Megértés, mégpedig szívvel és lélekkel.

Ez a helyes út, ami járható, kényelmes és jó irányba visz. És persze – szokásosan – égi eredetű. Íme:

Nap és Merkúr találkozik a Rák asztrológiai jelében. Ez az együttállás június harmincadika és július másodika között, tehát a hétvégén egzakt. Elsődleges kibontása szerint valódi megértésre, igazi és tiszta megértetésre és hamisítatlan, érzelmekkel átitatott és rájuk odafigyelő eszmecserére ösztönöz. Az önérzet háborgása fölé emelő hatásokkal extrázott kozmikus momentum, így a (régi) sérelmek dédelgetését érdemes elengedned, mint megerjedt ételmaradékot a nyitott kukánál. Ennél persze többet is tartogat a Nap-Merkúr összmunka; ehhez pedig a csillagos égre fogunk pillantani.

Az Örökfényű és a Halandó, a Halhatatlan és a Mulandó kettőse: Castor és Pollux. Ők formázzák meg az Ikrek csillagzatának mágikus Napkapuját. A duó fényüzenete a következőképpen hangzik a Nap és Merkúr együttállásra vetítve:

Dönts jól. Nem kell, hogy mindig a tiéd legyen az utolsó szó. Gondold meg: érdemes-e elégtételt venned és – persze csak szavakkal – lemészárolnod a másikat. Megjelenhet a belső késztetés: a méltányosság megélése és gyakorlása. Amikor észreveszed a másikban az esendőt, de már nem sebezhetőségi pontként tartod számon. Dárdád hegyének fájdalmas döfése helyett törődő szavaiddal, együttműködő gondolataiddal építesz védő, oltalmazó pajzsot. És nem, nem kell Teréz anyává vagy Gandhivá nemesedned. Emlékezz: a csillagos ég nem vár(hat) el tőled olyasmit, ami nincs benned; nem kényszerít semmire. Legfeljebb hajlamossá tesz, ahogy azt Szepes Mária oly találóan írta le. Egyszerűen csak azon kaphatod magad: a korábbi torzsalkodás helyett szintet lépsz; emelkedsz megértési- és kommunikációs működésedben. És ez jó.

Egység. Annak tudása – és nem „csak” átérzése -, hogy valahol mélyen, avagy magasan egyek vagyunk. Egy a rendező elv; aminek ezer színű leképeződései, csodás kifejeződései vagyunk itt, a Föld nevű, príma élményparkos játszótéren. Erre mutat az Egyszarvú csillagzata. A felettes énednek szóló égi úton, az Equatoron (égi egyenlítő) helyezkedik el. Az isteni egységre emlékeztet. Nem üti bele az orrodat: finom jelzi, felkínálja ezt a fajta tudatosságot. Értő füllel, nyitott szívvel viszont bizton meghallod. Az egyszarvú csillagaiban lépdelő Napról ebben a kis videóban beszéltem nemrég; érdemes újra nézned, felfrissíteni az idevágó ismerteket, hogy tudássá érlelhesd őket: https://www.youtube.com/watch?v=D4fjpuiTS7o

 Ítélkezéstől mentes, befogadó megértés.

Tiszta, érzelmekkel átszőtt közlés.

Valós értékek mentén oda-vissza zajló, kölcsönösen gyümölcsöző, kifinomult kommunikáció.

A szándék magasra mutat, a hétvége energetikája pedig segít megélni és beteljesíteni a Rák jelében találkozó Nap és Merkúr ragyogó küldetését. Együtt teveled.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő írások elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This