+36 30 855 2287 janos@ladonyijanos.hu

Az Uránusz, aki nem is olyan régen lépett a Bika asztrológiai jelébe, lassan a Kos csillagképéhez (hogy pontosak legyünk, annak fejéhez) is megérkezik. Lassan, mert – az ő haladási sebességéhez mérten – nemsokára, némi lassulást követően elkezdi hátráló mozgását, de most jó két hónapig a csillagos ég ezen pontjánál fog tartózkodni. A Kos fényábrája a Tejútra néz, látja a Fényt, az Istenek Útját. A Kos feje fölött ott ragyog a Triangulum, az Északi Háromszög, a szent hármasság megjelenítője. Itt döntünk a kezdetről, az elindulásról.

A Kos másik fő üzenete az áldozat (áldozati bárány), az önként és tudatosan vállalt áldozat mágiája. Az Uránusz a Kos feje által szimbolizált szellemiséghez a szabadság és a tisztulás inspirációját adja. Amikor meghozzuk az áldozatot, vállaljuk mindazt, ami vele jár, a dolgok logikájából következően szabadulunk és könnyülünk fel. Itt vetünk véget a himi-huminak, a kibújásnak és a felelősség hárításának; magyarán mondva kihúzzuk hátunkat és tartással, egyenesen lépünk tovább. Ebben a pontban fontos az áldozat jelentőségének megértése, mert ez nem lemondást jelent, hanem szabadságot, uránuszi érintettség esetén pedig köbre emelt szabadságot. A tételben ugyanis ott az „áldássá válik” két varázsszava is. Nem azért vállaljuk be és fel az áldozatot, hogy mártírok legyünk és kapjunk egy rövid, aranybetűs sort a mártírok képzeletbeli falán. Az áldozat meghozatalának pillanatában egészen pontosan tudjuk, hogy ezt a jövőért, annak jobb és magasabb minőségéért tesszük.

Az Uránuszhoz a szabadságon és tisztításon, a kereteken túlra irányuló gondolatiságon túl ott a zsenialitás is. Lássuk tisztán, hogy ez elkövetkező hónapok, az egész nyár maga ezüsttálcán hozza és kínálja a jobbnál jobb ötleteket, zseniális szellemi inspiráció támogat bennünket az úton. Jó lesz, ugye?

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This