Kreativitás és termékenység. Két vágyott fogalom, melyet gyakran szokás nem csak felcserélni, de egymás szinonimájaként is kezelni. Pedig nem is kell hozzá mikroszkóp, hogy észrevedd, milyen óriási a különbség. Mindenfajta optikai segédeszköz nélkül válik láthatóvá, amint közelebb lépsz hozzájuk. Íme, a lényeg:

A kreativitást általában alkotókészségnek magyarítják. Aki kreatív, annak tarisznyája telis-tele van csillogó, briliáns ötletekkel. Bármire szinte azonnal talál remek megoldást, sziporkázik. De gyakran csak elméletben, nem felállva a tervezőasztaltól. Ahhoz ugyanis egy másik készség szükségeltetik. Ez pedig pont a termékenység.

Aki termékeny, talán mennyiségét tekintve, számszakilag kevesebb ötlettel áll elő. Ellenben igény és vágy él benne, hogy azokat megvalósítsa. Divatos kifejezéssel élve „lehozza” az anyag világába. Amúgy a macskakörmös fogalom indokolt, mert a sugallat jellemzően odaföntről érkezik. A termékeny ember kitalál és megvalósít. Gyümölcsöző módon működteti ötletességét.

Jelen korszakunk minkét vonást, a kreativitást és a termékenységet egyaránt magas árfolyamon jegyzi. A közvélekedés úgy tartja, szükségesek a boldoguláshoz. Ennek okát az egyre gyakrabban és mind összetettebb formában felmerülő problémákhoz kötik. Ez a csomó jó szoros, ám nem feloldhatatlan. Egy apró művelettel máris feldolgozhatóvá tudod alakítani.

A varázslat egyszerű. Semmi mást nem kell tenned, mint egy icipici transzformációs műveletet elvégezni. Se eszközt, se extra tudást nem vár el tőled. Józan paraszti észből persze nem árt, ha betáraztál a padlásra, de ez remélhetőleg megtörtént. A problémákat egészen egyszerűen konvertáld át. Tekints rájuk megoldandó feladatokként, vagy – összetett esetben – ezek láncolataként. Mint egy rejtvény, vagy szabadulószoba. Mindkettőnek épp úgy van valós és reális megoldása, mint bármely problémának. Legfeljebb a folyamat első részében még nem látszik.

Kreativitás és/vagy termékenység. Nem érdemes rangsorolni köztük. Mindkettő jól jön. És igen, mindkettő rendelkezik égi megfelelővel. A két kulcsfogalom közül ma a termékenységgel fogunk behatóbban foglalkozni. A kiragadás oka nem más, mint az izgalmas kozmikus történés, ami helyzetbe hoz.

Termékenység – Bika. Activity-ben másodpercen belüli választ produkálhat olyanoknál, akik érdeklődnek a csillagok különleges világa iránt. Talán meglepően hangzik, de nem csak egy Bika van az égen. Direkt a „van” létigét használtam. Látni csak egyet láthatsz, az a Bika (Taurus) csillagképe. A „másik” Bika pedig a jóval közismertebb asztrológiai jel. Utóbbi egy 30 fokos szelete az égnek, melyet előbbiről neveztek el. Döntő fontosságú: a kettő nem egy és ugyanaz. Itt és most a valódi, látható csillagokból formálódó égi Bikával, a ragyogó csillagképpel fogunk foglalkozni. De nem az egésszel.

A Bika termékenység-jelölő. Alapvetése, hogy az isteni sugallatot, a termékeny szellemiséget ültesse át az anyag világába. Korrekt égi jószágként rendelkezik testtel, fejjel és szarvakkal. Mint egy jó magyar szürkemarha az Alföld egyik körültekintően gondozott gulyájában. Aktuális lényegünkre a Bika fejénél bukkanhatunk.

A fej gondolkodást, szellemiséget jelöl, amikor az égre nézel. A Bikáé az esszenciális termékenységről szól. Ha úgy tetszik: itt sodródik szorosabbra a csillagzat üzenete: figyelj, mert megkapod a sugallatokat! Cselekedj, mert az ötletek nem pihenni érkeztek hozzád! Ragadj eszközt és dolgozd ki személyes valóságodban, fizikai síkon mindazt, amit odaföntről kaptál!

A csillagképek nem „csak úgy” legelésznek az égen. Tartozik hozzájuk úgynevezett olümposzi védnök. Talán furcsának hat a kifejezés. Nem baj. Az asztrológiai jelek esetében is él a „felügyelet,” náluk uralkodó bolygókról beszélünk. A két minőség, mint azt kicsit korábban egyeztettük, másról szól. A Bika védnöke nem más, mint Afrodité. Igen, írják péhával, Aphroditének is, egyre megy. Ő a szerelem és szépség istennője. Mai mesénk szempontjából tekintsd egylényegűnek Vénusszal. Mert ő is színre lép, nem is akármilyen belépővel.

Az öröm, a harmónia és a mosoly bolygója nemrég érkezett meg az Ikrek zodiákusába. Ezzel egy időben a Bika fényábrájához tartozó Fiastyúk (Plejádok) csillaghalmazába. Rövid, leporoló jelleggel érdemes lehet újraolvasnod az akkor a beszédes „Szerelemtánc” címen megjelent írást; ezt a vastagított, dőlt részre kattintva meg is tudod tenni.

A termékenység a termékenységgel találkozik. Ebből a nászból elképesztően jó dolgok pattanhatnak ki. Valós, gyümölcsöző, kézzel fogható minőségek. A Vénusz vasárnaptól szerdáig lépdel a Bika csillagkép fejénél. Mindennapi életedben beváltható zsetonokat kínál. Mi kell ahhoz, hogy eredményesen működtethesd ezt az energiát?

Lazíts a szorításon. Engedd, hogy kicsússzon izzadt tenyeredből a görcsösség maga. Magyarul: engedd el a feszülést. Mondj le – jó lenne végleg, de legalább erre a pár napra mindenképpen – a hátsódba beékelődött zabszemről, a torz elvárásról, hogy minden nehezen, sőt: egyre nehezebben megy a folyamatosan rögösödő úton. Ez ugyanis egy általad megfogalmazott elvárás. Olyasmi, amit a külvilág surround-ban harsog, de csak akkor hat rád, ha rábólintasz és hinni kezded.

Mindennapi létöröm, jókedv, vidám mosollyal megélt alkotás. Ezeket tudnám röviden felsorolni a „ha nem görcsösség, akkor mi?” elképzelt kérdésedre. Nyilván kanyaríthatnám jóval hosszabbra a választ, de nem kívánom próbára tenni a türelmedet. Ha kellő kurázsi él benned, ha csak egy fél fokkal vagy képes önszántadból magasabbra emelned fejed és tekinteted, már (félig) nyert ügyed van.

Az eredmény szinte kelleti magát. Szuper ötletek, amiket valahogy könnyedén, meglepően magától értetődő módon valósítasz meg. Jé, és dőljenek akár melegrekordok, valahogy mégsem izzadtál bele. És nicsak, hetek-hónapok óta először nem saját fogzománcod bántó csikordulására ébredsz hajnal háromkor, verejtékben fürdőzve. Nem rossz ugye? És ezért nem kell semmi vállalhatatlant tenned.

Várd el. Pont. Mindössze ennyit kell hozzáadnod. Most már tudsz róla. Megismerted a szereplőket, a jellemüket – és megkaptad előre a forgatókönyvet is. Neked semmi más dolgod nincs, mint elvárni a bevillanásokat, a gyümölcsöző, termékeny ötleteket. Majd megvalósítani. Valóban ennyire egyszerű.

kép: pixabay.com

a termékeny sugallat menetrend szerint érkezik – és a tiéd

Pin It on Pinterest

Share This