2018. aug 27. 0

Tervezzük a jövőt

A keddi napon egzakt quadrat fényszögben áll a Skorpió cikkelyében járó Jupiter és az Oroszlán zodiákusában vándorló Merkúr. Ez a nap kitűnően alkalmas a jövőtervezésre, a távlati célok kitűzésére, mégpedig a múltban történtek tükrében – az onnan eredő tudással és bölcsességgel. Ebben az égi kapcsolódásban ugyanis duplán jelen van a múlt: a Jupiter a Mérleg csillagképének múlt oldalán lépdel, míg a Merkúr az Oroszlán csillagzatának múltba néző fejénél halad. Az esetleg felmerülő kérdés jogos: miért jövőtervezés, ha ennyire itt a múlt üzenete? A válasz magában a Jupiterben és a két bolygó quadrat kapcsolatában rejlik.

A Jupiter szépséges definiálása a szeretet bölcsességének planétája, ami tökéletesen passzol is rá, ám ezen túlmenően a távlati tervezés, a jövő alakítása, az elkövetkezendő időkkel való foglalatosságnak is ő a princípiuma. Mind a Merkúr, mind a Jupiter „gondolkodásbolygó” is, így amikor ők ketten valamilyen fényszögön keresztül együttműködnek, akkor ott bizony kattognak a kerekek, jönnek a gondolatok és a jobbnál jobb ötletek. A mostani szövetség a 90 fokos, racionalizáló, konkrétumokra törő quadrat fényhídján át valósul meg. A quadrat életre hívó erőket ébreszt; ezért jó tudnunk, hogy a keddi nap nem az ábrándos sóhajoké, sokkal inkább a valódi vágyak alapján kovácsolt, végrehajtható és végrehajtandó elképzeléseké. Alacsonyabb szinten ezt persze mezei agyalással is megtehetjük, de ha beemeljük a csillagok fényét, úgy sokkal eredményesebbek leszünk.

Az igazán fényes és jó jövőképben pedig mindig ott a múlt is: segít kijelölni az utat, ha nem akarunk egy-egy megélt minőségbe visszahelyezkedni. A múlt ismerete és tisztán látása pedig felvértez egyfajta iránykijelölő képességgel, ami magába foglalja az elmúlt idők és megélések tapasztalatait. Értelmünk és érzelmünk együttműködve szolgálják a következő lépéseink helyes irányát és adják a megtételükhöz szükséges erőt.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!