Alapvetés: az érzéseid, érzelmeid legyenek vezérlő csillagaid. Mutassák ők az irányt, merre van az előre, merre visz valójában az utad, levágva a megfeleléseken alapuló vargabetűket. Az érzéseid adják, adhatják az erőt, a motivációt, hogy cselekedj, hogy ami belül megérik benned, azt napvilágra hozhasd és megjelenítsd a külvilágban.151128atlas

Minden, amit érzel, az belül, benned zajlik, az leginkább neked fontos; ebből a világ annyit lát és annyit tud meg, amennyit megmutatsz a tetteiden keresztül. Bármit érzel is, azt rajtad kívül senki nem tudja mindaddig, amíg meg nem formálod, életet nem adsz neki az itt és mostban. Hiába pattog a tűz, ha nem teszed rá a bográcsodat, mire leég, mindössze kihűlt hamu marad, a finomságnak pedig csak az elillant lehetősége.

A tetteid mutatják meg valójában, ki vagy. Ők a te bizonyítványod. Ahhoz, hogy valamit tegyél, aktív cselekvővé kell válnod. Érezned kell, de az érzelem akár a szándékod, akaratod nélkül, vagy annak ellenére is átitat, míg a cselekvés a te saját döntésed, miután a saját érzéseid alapján döntöttél. A nem cselekvés is tett, mert a te döntéseden alapulva nem tettél meg valamit. A tetted mondja meg, hogy csak tettetted, vagy tetted, amit kellet. A mozgás, a cselekvés maga az élet; ha később kiderül, hogy máshogy jobb lett volna, akkor is benned a bizonyosság, hogy adott időben az akkori ismereteid szerinti legjobb döntést meghozva tettél meg valamit. Nem megtenni valamit, amiről később nem igazol vissza az élet (tévesen ezt nevezik mugli körökben hibának), ezerszer jobb és üdvösebb, mint nem cselekedni. Ha a mozgás az élet, úgy a passzív ledermedtség az élet ellentéte.

Ha félelmeid, gátjaid vannak, légy értük hálás, ők adnak alkalmat a tényleges emelkedésre, nélkülük nem lenne igazi értéke, mert nem kéne valódi teljesítmény hozzá. A legnagyobb győzelem az önmagunk felett aratott, saját határainkat feszegető, korlátainkon túlra irányuló lépések megtétele; a fogásainkon (nyafogás, kifogás) való túljutás.

Nem minden pillanata komfortos ennek az útnak, de a jutalom soha nem marad el. Soha. De ne a jutalomért, önmagadért tedd.

kép:
Boris Vallejo: Atlas
vallejo.ural.net

Pin It on Pinterest

Share This