2018. máj 11. 0

Tisztán a jövőért

Szombattól érezhető intenzíven a Merkúr és az Uránusz együttállásának hatása a Kos jelében, ami vasárnaptól kicsit árnyalódik, mikor a Merkúr a Bika asztrológiai cikkelyébe lép át. Ez a jegyváltás kifejezetten támogatja a „kigondolom és megteszem” energetikáját, a Kosból Bikába érkezve az idea formát ölt, az eszme testesülni kíván, azaz megteremtjük a valóságunkat gondolataink alapján. A Kos – a közhiedelemmel ellentétben – nem azért megy „fejjel a falnak”, mert egy ostoba, sötét tulok, hanem előbb gondolkodik, utána cselekszik, a fejét használva működik az anyag világában.

Az együttállás a tisztító, felszabadító ötletek, sugallatok érkezését ugyanúgy támogatja, mint az ilyen töltetű beszélgetéseket. A hétfőig tartó kapcsolódás vasárnap egzakt, ez a nap különösen alkalmas jövőtervezésre (is). Fontos tudnunk, hogy a holnapra vonatkozó terveinknek igazán jót tesz, ha ilyen égi környezetben fogannak, amiben ott a tisztaság, a zsenialitás, a szabadság információja. Észrevehetjük, ahogyan kitágul valóságérzékelésünk, sokkal szélesebb spektrumban szemléljük a világot és ez a nyíltság minőségi, príma ötletek, tervek, sugallatok formájában érkezik meg. A zsenialitásról érdemes külön megemlékezni: az „átlagos” hétköznapok gondolatiságához képest most kivételesen jó, sziporkázó megoldásokat kapunk odaföntről – tipikusan olyanokat, melyeket nem tudnánk magunktól, szintetikus úton kiagyalni.

Felesleges attól tartanunk, hogy a szó netán elszáll és a sok-sok csillogó ötlet és mag elvész, elfújja a tavasz szele. Egyrészt a Bikába átlépő Merkúr termékenyítő, megvalósító inspirációval itatja át szellemiségünket és kommunikációnkat egyaránt. Másrészt az együttállás a Bak jelében járó Marstól egy magvalósulást ösztönző, teremtő erejű quadrat fényszögön keresztül megoldásra mutató erők motivációját is magáénak tudhatja, amivel játszi könnyedséggel építhetjük meg a kigondolt, megálmodott minőségeket. Praktikus gyakorlati jó tanács a hétvégére: legyen nálunk mindig papír és toll, hogy lejegyezhessük, amit kapunk az égiektől.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!