2016. nov 12. 0

Termékenyen gondolkodó, tisztító vasárnap

A hét utolsó napján kitűnően tudjuk összegezni az elmúlt időszak megéléseit. A számvetés során gyűjtsük össze, mi minden eszme, dogma érett meg arra, hogy elhagyjuk életünkből, mert méltatlanná vált jelen életminőségünkhöz. Vegyük észre, milyen gondolatokhoz ragaszkodunk hagyománytiszteletnek álcázott kényelmességből, netán lustaságból. Molyoljunk rajtuk és ízlelgessük, hogy kell-e még nekünk, avagy mehet-e a kukába a tavalyelőtt lejárt, spájzsarokban bujkáló májkrémmel együtt.

A Merkúr (túl azon, hogy szombattól a Nyilas zodiákusában halad) jelenleg a Skorpió csillagkép ollójánál vándorol, hétfőn is éreztetve hatását. Ez a hatás pedig a méltatlanná vált, a valódi Fény minőségébe fel nem emelhető téziseinket, gondolatainkat hivatott levágni; végleg, egyszer s mindenkorra magunk mögött hagyni. Odaszentelve a kellő időt és figyelmet, észrevehetjük, hogy ezek a szellemi ballasztok már nemhogy nem szolgálnak minket, hanem átázott ruhaként igyekeznek a mélybe húzni, nehezítve, akár lehetetlenné téve az úszást. A hullámokkal barátságban továbbhaladni pedig a sallangok és felesleges, akadályozó rongyok nélkül lehet. Ne sajnáljuk kidobni azt az eszmei textilt akkor sem, ha új korában divatos és csillogó gondolat-kelme volt, vagy szerettük akként kezelni.

161113konyvespisztoly

Van-e jutalom az ollózás után? Persze, a Teremtő senkinek adósa nem marad. Az egyszerűség, a letisztultság egyértelművé és könnyebben kezelhetővé teszi világunkat. Csökken, vagy akár meg is szűnik a kavargás fejünkben, kiűzve az egymással harmóniára képtelen tézisek okozta háborgást. Tekinthetjük egyfajta áldozatként is ezt a folyamatot, annak bizonyosságával, hogy a régi tétel itt is igaz: önként vállalva áldássá válik.

kép: www.free-hdwallpapers.com

Szólj hozzá(nk)!