A címmel ellentétben most nem egy brazil/bolíviai/argentin szappanoperáról készülök írni; a megtévesztő kirakat mögött egy nagyon-nagyon izgalmas energetika feszül, ez pedig a Skorpió zodiákusába lépő Vénusz. Kezdjük a hideg-rideg tényadatokkal, már ha a Vénusszal kapcsolatosan szabad ilyet leírni: vegyük észre a polaritást és a termékenységet egyaránt: a Skorpió cikkelyével szembeni Bika jelének ura Afrodité bolygója, így jelen állásában poláris pozíciója okán erősíti a kiegészülést, a teljességre törekvést. A másik energia az elemek oldaláról vizsgálva mutatkozik meg: a föld eleméhez tartozó Vénusz a vizes Skorpióba érkezett meg. Persze, a tűz és víz a közkedvelt kép, de gondoljunk bele: ha egy vödör parázsra ráöntünk egy másik vödörből vizet, mi történik? Elsősorban hangos-zajos reakció tanúivá válunk, sok-sok gőzzel, ami könnyen okoz égési sérülést, a víz elillan, a tűz kialszik és senki nem jár jól. A víz és a föld találkozója azonban termékenységet hoz: a kellő időben, megfelelően öntözött termőföld csodálatos bőséggel hálálja meg a törődést. A Skorpió Vénusz egyik olvasata a biztonságról szól, elsődlegesen belső, érzelmi vonalon, ami kisugározva jelenik meg a fizikai síkon, mintegy ragyogva és tudatva a külvilággal: köszönöm, tudok örülni, élem az életemet és a stabilitásom belső forrásból táplálkozik, nem másoktól függ.

Az elmélyülés hangsúlyos a következő időszakban: a rövidülő nappalok és a látható fény fogyatkozása amúgy is belső világunk felé terel; ideje a befelé fordulásnak, merengésnek. A Skorpió szereti a titkokat, rejtélyeket megkeresni; inspirál a felszín alá merülésre, ez a késztetés pedig kapcsolataink területére fókuszál. Segít meglátni, megérteni, miért, miként működik egy-egy kapcsolatunk, amire egyéb időkben talán tudatosak sem vagyunk. Választ kaphatunk olyan, akár fel nem tett kérdéseinkre is, miért is vagyok adott ember mellett? Az energia másik olvasatában pedig segít önnön mélységeinkben meglátni az okot, miért nem élek kapcsolatban, mi az a belső titkom, szorongásom, félelmem, csalódásból testet épített démonom, ami távol tart a boldog párkapcsolattól? Nem mondom, hogy nem kell hozzá némi bátorság, de a szerencse is közmondásosan az övéké. Kockázat és befektetés nélkül érzelmi életünkben sem remélhetünk hasznot.

Ne gondoljuk azonban úgy a Skorpió Vénusz idejére, mint mikor az idomár kedvenc oroszlánjának szájába dugja fejét: a bátorság adott esetben egy szívből jövő vallomáshoz ugyanúgy szükségeltetik, mint egy szeretetteljes ölelés elfogadásához. Ugye, milyen furcsán hangzik, mégis igaz, gondolj csak bele. Sokszor inkább mennénk a felhergelt pitbullok kennelébe, mintsem lelkünk mélyére pillantsunk, vagy hajlandóak legyünk szembenézni bizonyos érzelmi mozgatórugóinkkal.

Ennek az időszaknak egy nagyon különleges ajándéka a szexualitás megélésében rejlik: az ölelésen keresztül, szavak nélkül is végbemegy az érzelmi alkímia; van úgy, hogy nő és férfi folyamatosan és következetesen beszél el egymás mellett és nem jut közös nevezőre, ám a szerelem erői ezt a közelhozást remekül megoldják. Nem lerombolják a falakat, egészen egyszerűen alámossák (emlékezzünk: a Skorpió a víz eleméhez tartozik), így aztán az magától és kényelmesen összedől.

Érezhetjük az önkifejezés késztetését is valamilyen vénuszi módon: érzelmeinket belesüthetjük egy süteménybe, kiénekelhetjük, kirajzolhatjuk, kitáncolhatjuk magunkból. Bármilyen megjelenési forma játszik, a művészet nem korlátozódik múzeumokba; a lényeg a lelkünkbőlfakadottság. Emlékezzünk mintegy megerősítésképpen: a magas szinten működtetett vénuszi energiák mindig magukkal hozzák az öröm érzését. Olyan ez, mintha az árnyékunkat akarnánk megelőzni: amíg fény van, nem megy. Sötétben már nincs árnyék, így az öröm is csak akkor nincs jelen, ha alacsony szinten éljük meg a vénuszi erőket. Mivel tudunk róla, ezért tetteink által befolyással bírunk az emelésre; kezünkben az erő és az eszköz magas szinten ragyogtatni Afrodité bolygójának termékeny erőit; így az öröm elválaszthatatlanul köszönt be életünkbe.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This