2018. Már 10. 0

Tűzinspiráció

Vasárnap egy egzakt Mars-Uránusz trigon fényszög aranyozza be a hétvégét. Erő és lendület hatja át az együttműködést, a Mars a Nyilas jelében jár, az Uránusz pedig a Kos cikkelyében halad. Ez a nap elképesztően jó energiákat hordoz magában az irányváltásokhoz. Ha ráébredünk, hogy nem a megfelelő direkció felé mutat hajónk orra, vasárnap odaléphetünk a kormánykerékhez, derekasat tekerendő rajta. Lehet persze, hogy régebb óta látjuk ott elől a jéghegyet, de eddig reménykedtünk, hátha elolvad, köddé válik vagy egyszerűen csak lemond, de az a fránya fagyott tömb csak ott maradt. A segítség tüzes szekéren érkezik, a Skorpió csillagkép fullánkjánál elhaladó Mars jóvoltából. Ez a fullánk a mélyreható, radikális, gyökeres változásokat jelöli, amiket energikusan, lendülettel és tűzzel tudunk megvalósítani. Megvalósítani, azaz nem elszenvedni; mi magunk változtatunk, meghozzuk és végigvisszük a döntést, passzív, kiszolgáltatott rongybábságról szó nincs.

Az Uránusz újító, felszabadító, tisztító erőkkel támogatja az irányváltást, szintén pezsdülős-szikrázós módon. Az újítás szelét a Kos minőségének tüze hatja át; gondoljunk csak bele, mennyivel jobb egy délutánt rászánva kipakolni az összes sz@rt a pincéből és új időszámítást kezdeni, mint minden vasárnap egy-egy szatyornyival kivinni a kukába és esztendőnként ötvenkét alkalmat számolva is évekig egy reménytelen, kilátástalan folyamatba süllyedni.  Az új és tiszta kezdetekért pedig önként tudunk áldozatot vállalni, önként és büszkén döntünk valaminek az oltárra helyezéséről, hogy legyen egy „kis” áldás is a képletben.

Mars és Uránusz összedolgozásának eszköze a trigon fényszög; az emelő, lelkesítő energetika. Ez az, amikor nem kelletlenül ragadunk lapátot, hanem az építkezés mély, belső öröme hajt, a jobbá tenni, szebbé varázsolni motivációja munkálkodik odabent. Száz szónak is egy a vége: a vasárnap kevéssé alkalmas a tunya henyélésre, ellenben igazán nagyot tudunk alkotni, alapokat rakhatunk le a fényes és boldog jövőért.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!