2018. ápr 11. 0

Ülepedő érzelmekből születő öröm

Csütörtökön ideje van végiggondolni, mi zajlik odabent; aktuális mély érzelmi világunkban körülnézni. Ezen a napon a Vénusz és a Neptunusz sextil fényszögben kapcsolódik össze. A nemrég „lecsengett” Vénusz-Mars trigon által keltett emelő hullámok hátán szörfözhettünk, most van az, hogy leülünk egy fotelba és átvesszük, mit éltünk meg, milyen tanulságok érkeztek meg. A Bika zodiákusában haladó Vénusz esszenciálisan adja a termékeny erőket, az örömöt, a harmóniát; segítségével most igazán eredményesen vethetünk.

A két planéta kapcsolódása amúgy is a termékenységet segíti a megértés útján: a föld elemű Vénusz a földes Bikában jár, a vizes Neptunusz a vizes Halakban ballag; a földet pedig a víz teszi termékennyé. Olyan ez a csütörtök, amikor spirituális értelemben locsoljuk be éltető vízzel lelki, érzelmi kiskertünket, hogy aztán növekedjenek a palánták. Tekinthetnünk lelki földművelésként is rá, a Neptunusz ugyanis mély lelki inspirációinkat mutatja meg, azt a vezérfonalat, ami kapát tartó kezünket vezérli.

Mindez a jövőért történik, saját boldog és harmóniában fürdőző jövőnkért, hiszen a Neptunusz a Vízöntő csillagképének jövőbe ömlő, tisztító vizében lubickol. Ez a jövő az, amiben a most vetett fénymagokat learatjuk, így érdemes és megfontolandó a számunkra megfelelő minőségű magot elvetni és kellő szeretettel, gondoskodással ápolni. Kevés erősebb reláció van a vetés-aratásénál; ezt közvetlenül, saját bőrön tapasztalósan éljük meg. Akinek már volt megélése a hitvány magok miatti elégtelen terméssel, netán ordas csalódás érte, az képes áldozatot hozni, az már bizonyosan tudja, hogy a jövő fényé és öröme megéri az áldozatot.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!