Vénusz-Antares együttállás. A csillagos ég egyik legszebb találkozója. Szívhez szól, szerelemtüzet erősít. Visszasegít a való, méltó életbe. Ehhez azonban meg kell tenned az első lépést: lehántani a témára ragadt vastag nyálréteget. Igen, kissé gusztustalanul írtam le. De ha kitartasz, megérted, mennyivel többet hozhatsz ki a két égi ékkő kézfogójából, mintha csak egy szívecskés ömlengést olvasnál, habbal és flitterekkel. Íme, a titok:

Szeretni mindenki képes. A szív legnemesebb érzelmét kortól, nemtől, vallási hovatartozástól, szexuális orientációtól, anyagi helyzettől és iskolai végzettségtől abszolút függetlenül bárki és mindenki áramoltathatja. Aki a körből kizártnak érzi magát, kezdjen kotorászni a zsebében. Valahol ott a kulcs, ahová tette. De csak átmenetileg. Szeretet nélkül ugyanis képtelenség élni.

Élet az, amikor mosolyogsz. Amikor „ok nélkül” képes vagy jókedvű lenni, elfuserált január elejei reggelen is életigenlő módon működni. Szeretet nélkül ideig-óráig vegetálhatsz, létezhetsz, ám azt életnek nevezni olyan, mintha valaki a felfújható gumipartnerét nevezné élettársának. A szeretet alapvetőségéről szól január első hétvégéje:

Vénusz és Antares találkozik egymással január 6-án és 7-én. De kik is ők valójában?

A Vénusz a mindennapi létöröm égi vándora. A kellemes, harmóniát éltető minőségek égi védnöke. Ő színezi ki az élet kontúrjai közti szabad területeket. Valódi tartalommal tölti meg a napjaidat. Ezt támasztja alá helyzete is:

Esthajnalcsillag. Földünk és a Nap között kering. Magyarul: bárhányszor felvirrad, vagy „csak” süt a nap, azaz segíti a földi életet, ott a Vénusz is. Az öröm jelölője. Ha megfordítod, azonnal eljutsz korunk legfőbb rákfenéjének gyógyításához:

A szenvedés hangsúlyozása, a szívás-kultusz, a „rossz korban, rossz helyen, rosszul élünk” dogmája büdösebb a járdán gőzölgő barna kupacnál. Egyszerűen természet- és életellenes. Kozmikus emlékeztető szól róla: az élet úgy élet, ha és amikor életörömmel éled. Egy gyakran emlegetett példát hadd hozzak rá:

Ázsia legszegényebb részei. Bár sose jártam még a földrészen, oly’ sokaktól hallom, hogy a – pénzügyi értelemben – koldusszegény emberek is nevetősen, szívbéli boldogsággal élik napjaikat. Zsörtölődés, elégedetlenség és vádlási kényszer nélkül. Úgy, hogy egy család össz-vagyona akár a kezedben lapuló telefon értékét sem éri el. És ehhez semmi mást nem tesznek, mint tiszteletben tartják a fenti égi természet-törvényt: mindennapi létörömben, szeretettel élnek.

Antares: a Skorpió csillagképének szíve. Nem megyek bele mélyebben, mert köt a terjedelem. A legmagasabb polcos szeretet-energia jelölője. Ha címkét tapasztanának rá, akkor a ma divatos vegán holmikhoz hasonlóan át lenne húzva rajta a „feltétel” és az „elvárás” szó. Vegytiszta, megtartó, felemelő, éltető. És nem megbocsátó, ezt azért tisztázzuk:

Akkor akarsz nyakra-főre megbocsátani, azaz kiengesztelődést gyakorolni, ha előtte erősebbik kezed mutatóujjával vádlón böktél erre-arra. Az Antares magasabbra céloz és feljebb emel. Téged, engem – bárkit, aki csak egy bíboratkányi hajlandóságot képes ébreszteni egyik szívzugában. Mert ez a normális alapállapot.

Vénusz-Antares együtt: a szeretet és az életigenlás a földi élet alapvetése. A naptári új év legelső hétvégéje hivatott beimpregnálni magad. Olyan spirituális védőréteget képezhetsz, ami lassan kopik, soká tart és megvéd. Nem automatikus történés; de felkínálja, hogy éld a napjaidat a szeretés alapállapotában. A lényeg ez, nem a csillogó felszín:

Azok a bizonyos szívecskék. Csillám, flitter, színorgia. Szuper, nem vagyok ellenére, de a mostani égi kapcsolódás esetén bánj velük csínján. Nehogy a felületi pompa elvonja a figyelmedet a lényegtől.

Száz szónak is egy a vége: szeress és mosolyogj. Mindkettő ingyen van és korlátlanul rendelkezésedre áll. Ennél többet nem is kell mondani.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This