A rövid ideig tartó, de intenzív erejű Vénusz-Merkúr együttállás különleges módon fejti ki hatását. Két kapcsolatbolygó találkozik kapcsolati jelben, azaz nem barlangba vonulós két nap köszönt ránk pénteken-szombaton. Vegyük előre a Merkúrt, akinek már erősen lassul a mozgása, hiszen a hó végén retrográd irányba fog fordulni. Uralmi helyzetben lubickol; pezsdülést, jobbnál jobb ötleteket ébreszt. Meglehetősen gyorsan halad általában, mostani lassulása a megértés elmélyülésre mutat rá. De hol fejti ki ezt a hatást leginkább? Igen, az emberi- és párkapcsolatokban. Utóbbira a különösen és főleg jelzők fokozottan igazak.

Tobzódnak a „nem értem meg a páromat,” „miért teszi ezt vagy azt?” – jellegű mondatok. Ezek végére tehetsz pontot a Vénusz-Merkúr együttállás energiáival. Jobban, teljesebben, mélyebben érted meg a másikat. A közhelyes szintű vicceken már valóban csak poénként mosolyogsz, nem a kesernyés „nevetek ám rajta, még ha húsba vágóan érint is” módon. A megértés kéz a kézben jár az eredményes, gyümölcsöző kommunikációval. Igen, a Vénusznak köszönhetően, de ad mást is a szerelem bolygója. A vitákat eszmecserévé transzformálja, a terméketlen szócséplést pedig építő beszélgetéssé. Ordítás nuku. Szelídítő-lágyító, de a célhoz közelebb segítő folyamatot indít be a két égitest kézfogója.

Tekintsünk azonban a csillagok világába, mert ott látod a lényeget, a fényes égen! Ott ugyanis a Bika csillagkép szarvai emelnek a Tejútra, az Istenek Útjára. Engedj meg egy zárójelet: ha és amennyiben a Merkúr-Vénusz együttállást követően nem látod a közös utat és ez visszavonhatatlan, úgy az elköszönést méltó módon tudod megtenni. Nincs öncélú dráma, sem érzelmekkel zsarolás – érted és tudod, másfelé kanyarodik kettőtök útja. A Bika szarvainál találkozó két égitest kapcsolati szintemelkedést támogat. Az elmélyülés több örömmel és meghittséggel jár, ami nem megunható módon épül be a mindennapokba. Ez azért jól hangzik.

A Vénusz-Merkúr együttállás következő érintett ekliptikai csillagképe az Orion (Nimród). A találkozó a fényábra (másik) lábát jelölő Saiph csillagnál fut ki ér véget, azaz megérsz a lépésre. Megérsz, vezessen ez messzebb, vagy közelebb – szinte mindegy. Nem, persze, hogy nem mindegy, egy szempontból azonban igen. Ezek a lépések ugyanis magasabb szintű harmóniába visznek. Ha kihívásaid voltak a másik (azaz saját magad…) felvállalásával, a kapcsolatba való – nyílt – beleállással, itt a megoldókulcs. Amennyiben jelen pillanatodban várod a társ érkezését, úgy számodra is tartogat jó híreket a Vénusszal ölelkező Merkúr.

Mik ezek? Először is könnyen ráébredsz, ki is a neked való ember. Tudom, ez is olyan közhelyes(nek tűnik), de hidd el: többen nincsenek vele tisztában, mint hinnéd. Egyértelműsítheted ideális társad körvonalait – természetesen nem csak a test sziluettjeire gondolva. Arra is rálátsz: mit érdemes tenned, azaz (emlékezz: láb) hová lépjek, hogy elérjem a vágyott minőséget? A boldog, harmonikus párkapcsolatot? Igazad van: lehet, hogy több tízezerszer nyilvánítottad már ki, de ilyen égi égisz alatt az eredményesség fokozódik, még inkább hatványra emelkedik. Most már jól látod: bármilyen oldalról is közelítesz kapcsolataidhoz, Jolly-Jokert kaptál az égtől péntekre és szombatra.

kép: pixabay.com

nem magyarázható túl, mégis, minden benne van: ez a Vénusz-Merkúr

Pin It on Pinterest

Share This