Amióta ember az ember, igyekszik legyőzni a gravitációt.

Repülni,

lebegni,

szárnyalni vágyunk. A szívünk húz, ő súgja: haladd meg az anyag fogságát, lépd át a gravitáció szigorú törvényét. A testre ható nehézségi erő legyőzhető. Ezt Ikarosztól Leonardo Da Vincin keresztül a Wright testvérekig a múlt számos jeles nagyja vallotta, a jelenről nem is beszélve. Komoly eredmény azonban máig nem született. Egészen eddig.

A gravitációban nem kell hinned, egy kicsit sem. Mégis: működik, legalábbis itt, a földön. Kivétel: pár kiképző bázison építettek súlytalanság-kamrákat. Tegyél egy próbát: végy az erősebbik kezedbe egy pénzérmét, tollat, bevállalósabbak nyers tyúktojást. Álló helyzetben, valamivel derékmagasság fölött engedd el a konyhakő fölött. A kétszázas csendül, a toll koppan, a tojás meg… Tükörtojás, nyersen. A gravitáció a benne való hit nélkül is hat rád. Hatott.

Vajon miért beszélnek a tanítók, guruk, spirituális vezetők annyit a lélek, a szív, az elme szárnyalásáról? Vajon miért nem terjesztik ki a hús-vér, fizikai testre? Mi az oka annak, hogy nem lépik meg a gravitáció legyőzését? Annak ellenére sem, hogy ezzel egyszer s mindenkorra végleg befoghatnák a kétkedők, szkeptikusok, Vágó István-félék hitetlenkedő száját?

Vezetett meditáció. Kellemes zene, gyertya, füstölő. Jógamatrac, babzsák, fapados verzióban tárgyalószék, kimaxolt kellékek esetében holtágon lebegő SUP-deszka, vagy szedált póni háta. A lényeg: hamar hunyd be a szemed és hagyd és engedd, hogy a ceremóniamester/guru/tanító szavainak hatására el- és felemelkedj. Elhagyod a tested és abba a birodalomba szállsz, ami az ő hangszálainak rezgéséből kúszik a füleden át a tudatodba. Ez a legtöbb, amit szoktak a témában ajánlani. Mostanáig.

Vezetett levitáció. Ez a latin eredetű szó annyit tesz: önerőből lebegni. A wikipédia így definiálja: „A levitáció egy olyan folyamat, amely során egy tárgy vagy személy legyőzve a gravitációt stabilan lebeg a levegőben anélkül, hogy bármilyen más testtel kontaktusba kerülne. A levitáció szó a latin levitasból ered, ami „könnyedség”-et jelent.” forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Levit%C3%A1ci%C3%B3

Se drón, se helikopter, se vékony kevlárhuzal nem szükséges hozzá. Azért lebegsz, mert képes vagy rá – magadtól és nem Draco Malfoy szórta rád a „Levicorpus” átkot. Mostanra elégeltem meg, hogy a sok beszédnek még több alja van. Csak beszélnek és mondják az okosakat – de senki nem tart vezetett levitációt. A hosszú várakozás felőrölte a türelmemet és az így megerősödött vehemenciával csaptam az asztalra: akkor majd én! És lőn. Íme, a részletek:

Széles és tágas tér, sík, egyenletes talaj és vidám, üdezöld fű. Nulla szintkülönbség, könnyű megközelíthetőség, remek parkolás. Minden adott. Hol is van ez? Budapesten, a Hajógyári-sziget Nagyrétjén. Magyarország első vezetett levitációjához keresve sem találhattam volna ideálisabb teret. Ahogyan az időpontot is a legmagasabb égi bekötéssel tűztem ki.

Szombat délelőtt 10 óra. Nem korábban, hogy vidékről is odaérhessen, akinek dolga van a gravitáció felett aratott közös győzelem napsütötte síkján. Jellegéből adódóan se stream, se zoom, se semmilyen online csatlakozási lehetőség nem nyílik meg, ahogyan – kivételesen – videót sem készítünk a YouTube csatorna számára. Ez egy első és – minden szempontból – különleges alkalom. Erről tanúskodik a 2023. április 1. 10:00-ra, Budapestre felállított képlet is. Íme, pár címszó és kulcskifejezés, miért is ekkor emelkedünk első ízben a föld fölé, azaz az ég felé:

A Hold a Dubhe csillaggal áll egzakt módon együtt. Ő a Nagy Medve alfája. Gyógyulás, meditáció, azaz egyfajta regeneratív, módosult lélekállapot kötődik hozzá. Mi más lenne a levitáció, mint ez? Amúgy pedig a Rák csillagzat elengedő részénél jár a Hold, rámutatva arra, hogy ideje a földhöz ragadottság eszmei köldökzsinórját is végleg, megmásíthatatlanul elnyesnünk. Nincs mire várni. Harmadrészt pedig az Uránusszal alkot tűpontos, 90 fokos, azaz quadratnak nevezett, álmokat megvalósító, új területekre navigáló teremtő fényszöget. Mesés erőtér a súlytalan lebegés elkezdéséhez – és még csak a Holdról ejtettünk pár szót, pedig tovább is van:

Nap-Plútó quintil. Utóbbi a 72 fokos, varázslatot, mágiát, az anyagon túlra és a fölé irányuló finomenergiát testesíti meg. A Vízöntő Plútóról sokan sokat beszéltek. Én is. A hírlevél a maga 1.312 szavas leírásával elég sokat mesélt el az ő történetéről. Újítás, mágikus módon, a tettek mezején, hiszen a Nap a cselekvő én megjelenítője mindenki születési ábrájában. Amúgy pedig a világosságra törekvés jelölője is. Ha innen nézzük, egy délelőtt, sőt: pár perc alatt villanhat be, élheted meg, hogy igen, képes vagy segédeszközök nélkül levitálni. Mindegy, mit hittél eddig a témában.

Mars-Szaturnusz trigon, szintén az egzakt, legjobb minőségeket kínáló felső polcról. Üzenete világos, mint a napon felejtett halogénlámpa: emelkedj az anyag börtöne fölé, szabadulj ki, szárnyalj, de közben repessen a szíved! A gyűrűs bolygó alacsonyabb szinten a röghöz kötöttséget, a korlátokat, a gátoltságot testesíti meg. Magasra tekintve viszont az értékeket. Az emelő erő fényhídján betársuló Mars önmagában is emelő égi energia. Ne hidd el, csak nézd meg a szimbólumát: körből jobbra föl, a jövő irányába mutató nyíl. Lelkesedés, rajongás; a megváltoztatás mintázatát rajzolja az égre – és vetíti a földre. Pont a Hajógyári-sziget Nagyrétjére, ahol egymásra találunk a szabad lebegés égisze alatt. Rajtad kívül mindössze pár egyszerű kellékre, hozzávalóra lesz szükséged:

Friss, 50 grammos élesztő – lehetőleg a sárga papírba csomagolt budafokiból válassz. A tapasztalatok azt mutatják, egyenletes, megbízható teljesítményt nyújt.

Egy darab 400 grammos chilis bab konzerv. Nem kapok jutalékot és reklámozni sem szeretnék, de a Globus terméke vált be a legfényesebben a hosszas tesztelés során.

Minimum fél liter szódavíz. Igen, az igazi a klasszik szóda. Ha nem férsz hozzá, természetesen a kék címkés, szénsavas ásványvíz is megteszi. Ez esetben fontos: ne bontsd meg 10:00 előtt, inkább hozz magaddal egy másik palackot sima szomjoltó ivásra.

Mindössze ez a három, bárhol és olcsón, kis túlzással fillérekért beszerezhető összetevőre lesz szükséged az eredményes lebegéshez, azaz az életre szóló élményhez. Zárójel: a házi aludttej, esetleg combos kaukázusi kefir még intenzívebbé teszi a lebegtető hatást, de ez csak opció – laktózérzékenyek ugorják át. De vajon való-e mindenkinek a vezetett levitáció?

Erős tériszony, makacs szédülés és görcsös kontrollkényszer esetén gondold át. Írhatnám, hogy ellenjavallt, de bízom bölcs értékítéletedben. Fontold meg, te ismered önmagadat a legjobban – mindenki másnál alaposabban.

Első alkalom, tehát mindenki más éppúgy először fog lebegni, mint te. Ha tudod, érezd magad fesztelenül, se versengés, se farokméregetős összehasonlítgatás nem méltó egy ilyen ünnepi alkalomhoz. A hangosítás megoldott, tehát nyílt tér ide, esetleges szél oda, hallani fogod a hangom. A megafont alaposan teszteltük, ezt is lepróbáltuk, végig biztonságban leszel. Különösen úgy, hogy a cél 30-50 centiméter közötti magasság. Az engedélyt is így igényeltem meg, az elérhető maximum szombaton 70 cm, de ezt inkább tartogasd második, harmadik levitációra, mint célértéket. Először éld át, tapasztald meg, mennyire magasztos, isteni érzés a föld fölé emelkedve, önfeledt, daloló szívvel kacagnod a lent maradt, mérgesen néző gravitáción.

Az alakom díjmentes. Nem ingyenes, mert az a szó az „értéktelen” szinonímája. Nincs részvételi díj, ahogyan kötelező regisztráció sem. A facebook-on ugyan létrehoztam egy eseményt hozzá (https://www.facebook.com/events/203169175685611/), de az csak a fontos információkat tartalmazza.

Száz szónak is egy a vége: várlak szeretettel, a három holmival felszerelkezve április elsején, szombat 10:00-ra a Hajógyári-sziget Nagyrétjén. Eső esetén is megtartom az ország első vezetett levitációját, mert az ernyő és/vagy a kapucni nem akadály.

Viszlát gravitáció, szabad, önfeledt lebegésre fel, új korszak virradt!

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This