Eseménydúsak mostanság a napok, hetek körülöttünk, de fejkapkodás helyett kovácsoljunk előnyt a rövidebb idő alatt „letudható” fejlődési lehetőségekből. Pihenni meg majd ráérünk később. Pikáns fűszere a mostani pár napnak a Neptunusz és a Merkúr szembenállása – most még mindketten hátráló mozgást végeznek, majd a Merkúr pénteken, immár a csillagászati őszben újra „irányba állva” folytatja előrehaladását.

A Halak jelében, uralmi helyzetben lévő Neptunusz a mély lelki folyamatainkra irányítja a figyelmet. Nagyon mély érzelmesség, egyfajta szentimentalizmus is kísérheti megjelenési formáját – azon kapjuk magunkat, hogy a szokásosnál többet és intenzívebben ásunk le és foglalkozunk a legbelső érzelmeinkkel, még ha egyébként ez nem is volna szokásunk.

160921tornado

A Merkúr most birizgálja ezt a folyamatot, egyfajta unszolást adva, hogy értsük meg, fejtsük fel ezeket a tektonikus rezgéseket. Előfordul, hogy ez nem megy teljes belső békében, harmóniában; netán érzelmi viharok és könnyek is kísérik, de sebaj! A könnyek tisztító ereje még jobban lemossa, amit meg kell lássunk és aztán célszerű megemésztenünk, a mélyből felhozva szellemi szintre emelnünk – így az az időnként fájdalmas érzés is kioltható, ami amúgy vele jár. Valójában a legmélyebb érzéseink megértése vezet el az ő uralásukhoz, ahhoz az állapothoz, amikor már nem kiszolgáltatottjai vagyunk belül zajló viharainknak, háborúinknak. Éljük át a folyamatot és tegyük meg a lépéseket, hullajtsuk el a könnyeket a „hatalomátvételért” és a kiegyensúlyozott, boldog élet felé.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This