Tiszta vizet a pohárba.

Játsszunk nyílt lapokkal.

Le az álarcokkal.

Ezer és egy mondás él csodás nyelvünkben az őszinte és tiszta kommunikációról. Legtöbbjükkel egy aktust írunk le. Mit kell tenni ahhoz, hogy – végre! – torzításoktól mentesen cserélődjön az eszme; hogy szabadon szárnyaljanak a szavak.

Minden mondás, a legközhelyesebb, agyonpufogtatott örökigazság is valódi magvakat rejt. Bölcsességből faragott, igaz(i) értékek, „csak” és legfeljebb a rárakódott szmötyi miatt nem vesszük őket észre.

Hétfő reggel, az első dupla presszóval együtt valami más is érkezett. Igen, fahéjas csiga. Netán füstölt sajtos croissant. Azt már le sem merem írni, hogy isler… De bármi volt is az: a Merkúr egy vaskos kancsóból tiszta vizet önt mellé. Éppen ekkor érkezett meg a Vízöntő asztrológiai jelébe. A váltás tölti meg tartalommal a – talán éppen – üres mondásokat.

Vízöntő Merkúr – az egyik legszebb, ám minden bonyodalomtól mentes égi energetika. Nincs mellébeszélés. Viszlát, kamu. Szemek összekapcsolódnak, szavak igazat mondanak. Vagy nem: akkor viszont borul a bili.

Február ötödikén indul a Vízöntő Merkúr etapja és február 23-án késő reggel lép majd tovább a planéta a Halak cikkelyébe.

Könnyen gördülő, egyenes szavakat formál a Vízöntő Merkúr. Mert megérted: legjobb, ha maga a szándék is sumákolástól mentes, tiszta és egyenes.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This