Kedden délelőtt lép át a Merkúr a Vízöntő jelébe, felerősítve a szabadság és a tisztaság eszményeit gondolatainkban. A Vízöntő Merkúr ideje kitűnő a letisztult sugallatok vételére, ilyenkor fogékonyan és nyitottan tudunk tiszta és felszabadító ötleteket elkapni és saját szellemi kincsestárunkba helyezni. Mondhatjuk úgy is: szellemiségünk szabadságra törekvő, újító módon kezd működni.

A Merkúr kapcsolatbolygó, a most induló hetekben erősödik a kapcsolati területen testet öltő tisztázás, akár felszabadító erejű, a letapadásokat kimondó beszélgetések, akár a másik megértésre való hajlandóság útján. A tisztázó beszélgetések számonkéréstől mentesek, nincs helye, sem értelme régi, vélt vagy valós sérelmek utólagos megtorlását erőltetni. Csodálatos lehetőséget kapunk a társunk iránti valódi érdeklődés és a tiszta, koncentrált figyelem működtetése által az eltömődött kommunikációs csatornák kipucolására és az immár torzítatlan információtovábbítás adta emelkedésre. A Merkúr gyermeket is jelöl, így szülőként a megértés és a megértetés eszköztárának használatával valóban közelebb kerülhetünk csemeténkhez. Jó tudnunk, hogy az ő megértése egyben az esetleg furcsa, netán visszás dolgait is segít elfogadni: amit megértünk, azt könnyebben emésztjük meg, a növekvő nyitottságunk mindkettőnk életét megkönnyíti.

Ajándékként érkezhetnek valódi tiszta, önzetlen és érdekek nélküli gondolatok, ötletek. Érdemes ezekkel eljátszadoznunk, mi az, amit megvalósíthatunk, akkor is, ha az nem rólunk szól, „csak” a világot viszi előrébb, még egyetlenegy apró pici szalmaszál arrébb tevése útján is. Nincs az a kicsike önzetlen jó, ami az Univerzum egészét ne tenné jobb hellyé.

kép: www.jsdaw.com

Pin It on Pinterest

Share This