Vízöntő Plútó. Minden ettől hangos. Közelít a bolygó jegyváltása. Helyesebben: újbóli jegyváltása. Mert tavaly egyszer már megérkezett a Vízöntő asztrológiai jelébe. Tekintve, hogy rendkívül lassú mozgású bolygóról beszélünk, a „korszakos esemény” jelzőt igazán kiérdemli. Rövidesen megírom, mit érdemes tudnod a 2024-es Vízöntő Plútóról. Addig is:

Ismétlés a tudás anyja. Közhelyesnek tűnik a mondás, pedig aranyat ér. Ennek szellemében porolom le a tavaly márciusban írt hírlevelemet. Ezt teszem közzé újra, idézőjelek közé terelve. Segít megérteni, ráhangolódni egyaránt. Íme:

„A mai hírlevél a Vízöntő asztrológiai jelébe lépő Plútóról szól. Részletesen, alaposan, ától cettig, tetőtől talpig. Ebből adódóan meglehetősen terjedelmesre sikeredett, de a hosszúság most előny; egészen egyszerűen annyi fontos tartalom kapcsolódik hozzá, amiből méltatlan lett volna lecsípni. Vágjunk is bele!

Vízöntő Plútó. Markáns tisztító, ki- és felszabadító energia. Két eset lehetséges vele kapcsolatban: az első, hogy még semmit se hallottál/olvastál róla. Ez az optimális, mert spirituális szennyeződések és asztrólerakódások nélkül tudod befogadni a jellemzőket. Előítéletek nélküli „plútószűz”-ként várhatod 2023. március 23-át. A másik forgatókönyv szerint ezt-azt már végigböngésztél a témában. Ami önmagában egyáltalán nem baj. A gondok akkor kezdődnek, ha ezek az értekezések félelmet keltettek benned. Persze erre is kínálkozik megoldás: töröld belső adathordozódról, kukába a beszűkítő, berezeltető gondolatokkal. Nyilván leírni könnyebb, mint megtenni, de valahol csak el kell kezdened. Igyekszem magas labdát adni hozzá. Valahogy így:

Az alaptalan félelmek semlegesítéséhez a tények és adatok adják a legstabilabb támaszt. Semmi vélemény, nulla érzelmi kötődés – kétségbevonhatatlan, bárki által könnyen leellenőrizhető, szikár információk. Nem lehet unalmas, hiszen célja van, belső biztonságod megszilárdítása. A Plútó 2023. március 23-án, csütörtökön 13 óra 23 perckor érkezik meg a Vízöntő asztrológiai jelébe. Nem mintha pár perc annyit számítana egy olyan égitest esetében, aki 249 év alatt kerüli meg a Napot, de pontos tájékoztatást ígértem. A jegyváltás azonban nem végleges. 2023. május 2-án – Földünkről szemlélve látszólagosan – hátráló mozgásba kezd és június 11-én visszatér a Bak cikkelyébe. 2023. október 11-én vált majd irányt és kezd ismét „előrefelé,” azaz direkt irányba haladni. Jövő év elején, 2024. január 21-én lép újra a Vízöntő zodiákusába. Láthatod: nem az a kapkodó idegbeteg. Éppen ez adja kezedbe a szívszorító félelmek lakatkulcsát. Mert a Plútó mindig is ezt a tempót diktálta, ami – vízöntősen – felszabadulást ad:

Még sehol sem volt a francia forradalom.

Még Petőfi Sándor szülei sem éltek.

Még nem szövegezték meg az Egyesül Államok alkotmányát.

Egészen pontosan 1778. december elsején, késő este lépett legutóbb a Plútó a Vízöntő jelébe. Már te is átérzed, milyen elképesztő, történelembe nyúló messzeségben volt ez az esemény. De tegyünk rá még egy lapáttal: a XVIII. század legutolsó éveiben már el is hagyta a Vízöntő cikkelyét. Egészen mostanáig. Ebből pedig logikusan következik, hogy aki itt és most, 2023-ban rád akar ijeszteni, hogy ilyen meg olyan vészt, békaesőt, sáskajárást és ki tudja még, milyen sületlenségeket hord össze, az nem élt (legalábbis nem a mostani testében) az előző Vízöntő Plútó idején. Ha mégis ismernél ilyen szülöttet, kérlek, a janos@ladonyijanos.hu címre írd meg nekem az illető elérhetőségeit, szeretnék tőle tanulni. Hálából küldök egy dedikált példányt a Stellalából. De félre a tréfát.

Ne hagyd, ne engedd senki emberfiának/emberlányának, hogy az analógiák alacsony szintű működtetése menti találgatásoktól sűrű, koromsötét erdőbe vigyen. Ennél többet, jobbat, méltót érdemelsz. Amúgy pedig minimum felelőtlenség ilyet tenni, de minimum alaptalan. És igen, abszolút igazad van: én sem éltem még az 1700-as évek végén. Ennek ellenére nekifutottam, hogy képet alkothassunk az előttünk álló két, Vízöntő Plútó égisze alatt végigélni hivatott évtized energetikájáról. Ez az egyik titok.

Közel negyed évezred egy teljes kör. Ha nagyvonalúan átlagolunk, bő húsz-húsz évig tartózkodik egy-egy asztrológiai jelben a bolygó. Életed során csupán néhány, három-négy-öt plútói minőséggel akad dolgod. Ahogyan a Hold 28 naponta vágtázik végig az egész Ekliptikán, úgy a Plútó ezt meglehetősen lassú, megfontolt módon teszi. Ráirányítja a figyelmedet, milyen minőséggel összefüggésben van mélységi, átalakító módon dolgod. A ma élő ember esetében ez a tisztítás, újítás, felszabadítás – erről is szól a plútói apropó.

Mélységből magasságba, minőségi változ(tat)ás, visszafordíthatatlan átalakítás. Direkt nem akarom a „radikális” jelzőt használni, mert rettenetesen elcsépelték. Odakerült a polcra a „papnő” és a „coach” mellé. Nem a felszínt simogatjuk. Amikor életed markáns módon változott, abban ott kell, hogy legyen a Plútó keze. Nem „sorsfordító” – polcra vele is! -, de sorsot korrigáló, felkínáló, ösztönző. Pár dologra viszont kifejezetten kényes: nem tűri a méltatlanságot, herótot kap a megúszásra játszástól és egészen egyszerűen nem ismeri a „kompromisszum” és „középszerű” kifejezéseket. Maximalista, azaz a lehető és elérhető legjobbra ösztönöz. A bajok akkor adódnak, amikor meg akarod győzni – azaz plútói nyelvezetben: át akarod ba.. verni – magadat, hogy nem lehet. Remek kifogásokat, észérveknek álcázott önáltatásokat barkácsolsz. Ez nem jó, nagyon nem.

A Vízöntő jele, ahová a planéta megérkezik, eléggé ismert. Eléggé félre is ismert. A leginkább hangoztatott szabadság, tisztaság mellett a – fényes és boldog – jövőért való, gyakran önzetlen munkálkodás is jelentős szerepet kap. Azaz: már nem néznek balfa..fácánnak, ha olyasmit cselekszel, amit nem tudsz azonnali önérdekkel alátámasztani. Friss, újító erő; ami immár belátja, megérti és követi az tisztulás útját – a valódi, megélt szabadságba. Ami akadály, azt viszont a plútói erőtér különösebb teketória, finomkodás és tötymörgés nélkül takarítja el. Mint amikor az erdőt járva száraz ág dől az ösvényedre. Nem kérd meg, hogy legyen olyan kedves, újra eresszen gyökeret, növesszen levelet és emelkedjen álló helyzetbe. Átléped, félrehúzod, netán hangos reccsenéssel törik darabokra a talpad alatt. Az viszont meg sem fordul a fejedben, hogy ott az utad vége. Ilyesmi módon működik a Vízöntő Plútó. Megeshet azonban, hogy gondokat okozó energiának érzed. Ez csak a következő esetekben fordulhat elő:

Fosztóképzőket használsz. Nyilván önkéntelenül. Azaz: méltatlan, tisztázatlan, tisztátalan dolgokba merülsz szájszélig. Ne várd el, hogy a megmentő szmokingban, cilinderrel a fején imádkozzon ki a pöcéből. Igen, megeshet, hogy kificamodik a vállad, mikor kirángat. Ahogyan a szívmasszázs, újraélesztés esetén bordák is törhetnek, azt se bánja, aki így az életét köszönheti a beavatkozásnak. Idézd fel Vinne Jones https://www.youtube.com/watch?v=8dZRVdT795I

(vagy Csuja Imre) remek videóit: https://www.youtube.com/watch?v=CMstTrW4kmc

Ha sunyítással és megúszásra játszással társul, az a legkevésbé üdvös. Én – a magam részéről – nem erőltetném a Vízöntő Plútó energiáinak alacsony szintű működtetését. Oly sok egyéb kalandféleség kínálja magát, miért pont itt élnénk ki magunkat? De igen, ráismertél: ez az a boruló bili és szerteömlő matéria, amit oly sok asztroszaki károg. Nem muszáj és nem automatikus, hogy ez és így történjen. Kizárólag ezt az egy vonást tudatosítani pedig nem való.

Biztonságban vagy. Ez a kiindulási alap. Ahhoz, hogy „rosszul” gyere ki a Vízöntő Plútó kozmikus játékszabályaiból, bőven tenned kell érte. Nem is keveset. Csalás, hamiskártyázás és társai. Ugyanakkor tudnod kell: változhatsz és változtathatsz. Soha nem késő észbe kapni. Ezt nevezzük felszabadulásnak. A mélyebb megértéshez a Vízöntő jelének két uralkodó bolygóját, a Szaturnuszt és az Uránuszt hívjuk segítségül. Ők pedig készségesen járulnak hozzá, hogy mind teljesebb képet alkothass.

Meglepő módon a Szaturnusszal van könnyebb dolgunk. Az ő üzenete tömör és világos, mint az első tavaszi napsugarak. Szabadságtörekvéseidnek harmonizálniuk kell saját értékeiddel. Azaz: semmit, ami kifordít önmagadból, nem kell megtenned. Az viszont kulcsfontosságú, hogy letisztítsd érték-eszményeidet. Ha ez még ködös és homályos, kezdj neki – jó időben.

Az Uránusz maga a szabadság égben keringő megtestesítője. Zabolázatlan és féktelen, egyben csiklandóan örömködő energia. Zsenialitás és különlegesség. Vízöntő Plútó idején kiszabadulhat belőled a benned élő zseni. Mint Michelangelo híres mondásában a kőtömb és a szobor kapcsolata. Minden kőtömbben ott a szobor, csak le kell faragni róla a felesleget. Ez az analógia fényesedik fel a 2023. március 23-án induló évtizedekben. „Átlagemberből” hétköznapi zsenivé transzformálhatod magadat. A „hétköznapi zseni” alatt ilyesmit érts:

Nem nőnek szárnyaid a lapockatöveidtől.

Nem fogsz csettintésre levitálni.

Nem találod fel az emberi ostobaság ellenszerét.

Ha ezek nem működnek akkor mégis mi igen?

Felgyorsulsz. Erősödő bevillanások támogatnak. A halogatás erodálódik; nem kellemes a tipródás, így teremtesz frappáns, kitűnően működő, addig még nem próbált megoldásokat.

Nagytakarítás úgy, ahogy az életedbe belefér – ez az, amit érdemes tenned. A Vízöntő Plútó nem vesz fel napi nyolcórás csiszatoló alkalmazottnak. De nem is várja el, hogy keresztre feszítsd magad. Intenzív energia, de nem erőszakol meg. Soha. Semmikor. Helyzetbe hoz, bemozgat, felkínál, kérdőjelez, labdát ad. Aminek fő cégére a szabadság, ugyan miért kényszerítene?

Te döntesz.

Markáns energia, de a világ 2023. március 23-án sem fordul ki a sarkaiból és nem, a Föld tengelye sem fog megroppanni. A csapágyak is bírják. Te is, én is.

A hátrálásról, Bakba visszatérésről, fordulatról és Vízöntőbe újra-érkezésről mindig tudósítani fogok. Most ennyi elég. Amit javaslok: mentsd el, tedd félre, ha kell: nyomtasd ki ezt a hírlevelet. Nem azért, mert én írtam: a tartalma miatt megeshet, a következő évek-évtizedek egyik legfontosabb olvasmányává érik.

János”

kép: pixabay.com

#ladonyijanos #asztrozófia

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This