Felfedezni a rejtett igazságot pont olyan szívdobbantó érzés, mint egy nagy kupac sár közepén csillogó, öklömnyi gyémántra bukkanni. Maga a „találás,” a rálelés is izgalmas és katartikus. Az élmény azonban azért kísér el életed végéig, mert abszolút nem számítasz rá. Se egyikre, se másikra.

Hatodik érzék. Angyalszárnyak finom rebbenése. Halk hangon érkező sugallat. Bár váratlan a rátalálás, valahol legeslegmélyebben számítasz rá; segítő, vezérlő, vigyázó erőid gondoskodnak róla, hogy megérezd. Amennyiben nem tompítottad el magad végletesen, akkor a rendszer precíz mozgásérzékelőhöz hasonlóan működik, még ha nem ennyire látványos módon is.

Talán nem mindig száll a tenyeredre könnyű röptű búzakék szitakötő, hogy perzselt szélű pergamenre írt üzenetet hozzon és Isten ujja sem feltétlenül a fizikai valóságodban kocogtatja meg finoman a bal válladat. Ám az összefüggések hálózata szakadásoktól mentes; minden szálon át hozza-viszi a nemes információt. Megeshet, hogy a körítés kevésbé mesés, de a hibaszázalék a nullához közelít. Nem is tehet mást a magas égi bekötöttség miatt.

Jupiter. Ő a mai főszereplő, aki – asztrológiai értelemben – a Bika jelében jár. Csodás, szép, remek és gyümölcsöző a Bika Jupiter (a róla szóló hosszú, alapos krónikát itt éred el: https://ladonyijanos.hu/bolcsen-termekenyito-bika-jupiter/

), valódi masszív alap. Ráadásul – látszólagosan – hátrál: https://ladonyijanos.hu/a-fordulo-jupiter-fenyuzenete/ Ma azonban messzebbre és magasabbra pillantunk: feltekintünk a végtelen kéklő égboltra és ott kémleljük ki, melyik az a lebilincselően izgalmas pont, ahová elérkezett a szeretet bölcsességének égi vándora.

Tekintet. Pillantás, látó és értő szem, mely a legfényesebb minőségekre tekint. A Tejútra szegeződik, fürkészi az Istenek Útjának legmagasabb rendű igazságait, hogy azokat lehozza és belegyúrja cselekvő szándékodba. Így mutatnám be két mondatban a Hamal csillagot, már ha állófogadáson kéne terjedelmi keretek közé préselnem az ő méltó méltatását.

Csillogó csillag szegeződik előre. A Kos fényábrájának alfájához aranyszálakon kötődik az előrelátás, de nem hebehurgya hűbelebalázs módjára. A különös csengésű, arab nevet viselő Hamal csillag fényfürkésző ihletést ébreszt, erőterében működve észreveszed a rejtett csodákat, a lehetőségeket. Ennek ellenpontjaként az éretlen, ám csínytevő kamaszfiúk által ártatlan(nak tűnő) papírzacskóba csempészett kutyagumira sem lépsz rá. Az előrelátás nem feltétlenül megfontolt értelmet kap, sokkal inkább intuitív, navigációs köntösben siet segítségedre.

Szeretett Jupiterünk pedig éppen ide, a Kos Tekintetéhez, a Hamalhoz érkezik meg. November 14. és 22. között tűegzakt, egy fokon belüli kettejük szikrázó együttállása. Ehhez tisztáznunk érdemes egy apróságnak tűnő, mégis lényeges jellemzőt a Kos ragyogó, Tejutat pásztázó ihletése kapcsán.

Csillagkép, nem asztrológiai jel. Előbbit valóban látod az égen, ténylegesen fényt kibocsátó csillagok által formált varázsrajz. Utóbbi mindössze két és fél ezer éves múlttal bíró mesterséges, ember alkotta rendszer. Mindkettő hasznos és működik is; eltérés csupán rezgésszintben, kifinomultságban tapasztalható. A csillagképek világa egyértelműen magasabb polcon trónol.

Ekliptika. Így nevezik szaknyelven a Nap Földről szemlélt útját. A Kos ekliptikai csillagkép, amiről a következők miatt kell tudnod: hat rád és rám egyaránt. Központi csillagunk, a Nap a cselekvő én megjelenítője. A Nap útjához tehát tettek, változtatások, aktivitás kötődik. Amikor a Kos Tekintetéhez érkezik egy-egy égitest, a spirituális folyamat nem áll, nem állhat meg puszta bámulásnál, meddő szemrevételezésnél és töprengve tökölő skubizásnál. Meglátom és megteszem. Ez a kapcsolódás – bár nem szokás hangoztatni – vastagon átjárja a Hamal csillagmisztikáját.

Nem más: te látsz rá. Számodra és neked tárulnak fel személyes igazságaid. Jupiteri ihletéssel fejted fel a jelentését annak, ami kirajzolódik előtted. Aktiválódik a benned élő bölcs; a következő közel két hétben ez az énrészed nemigen fog lustálkodni, nyárelő ide, vakáció oda.

Bölcs és nem papírfetisiszta. A Jupiter nem a bizonyítványaidat, okleveleidet és számos felsőfokú nyelvvizsgádat kéri számon rajtad. Nem összevont szemöldökű multi HR-es, „csak” egy bölcsességbolygó. Ez a minőség pedig nem kötődik iskolai végzettséghez: egyetemi professzor is élhet mérhetetlen lexikális tudás birtokában a bölcsesség molekulájától mentes életet. Engem még tanított is ilyen (úri)ember, brrr…

Megnyíló távlatok, kiszélesedő és kiszínesedő jövőkép. Ez jár a Hamal-os, jupiteri tekintet nyomában. Megmutatja a Fényt, még ha addig rejtőzött is. Erőt és értelmet ad építő erőfeszítéseidhez. A ködöt ugyan nem – feltétlenül – oszlatja el, ám felkínál egy eszközt, ami a következőképpen működik:

Végtelen víztükör, semmibe vesző horizont, azúrkék, felhőtlen ég, röppenve rikkantó sirályok. Ezt látja a felszínre emelkedett tengeralattjáró kapitánya, amikor felsétál a toronyba keskeny acéllétráján. Akár több tíz kilométerre ellát, még egy apró halászhajócska sem kerülheti el éber, vizslatva pásztázó szemének figyelmét. Ám az égbolt néha beborul, a párolgás felhőket szül, időnként pedig pehelypaplanos ködöt. Ha a körülmények miatt éppen nem vesszük hasznát a szemnek, semmi gond. Azaz minden rendben. Derék kapitányunk hajóján ott a radar, a szonár, hanglokátor – ezer és egy pontos műszer terjeszti ki és egységesíti a vízfelszín és a mélység mustrálásának lehetőségét. Bár az orráig sem látna, mégsem vak. Sőt. Így képzeld el a Hamalnál járó Jupiter praktikus mágiáját.

Kitűnő lehetőség, remek eszközkészlet. Meglátni, észrevenni és az új, magas (tejúti) sugallat hatására cselekedni. Ezt hozza el a december-ig tartó időszak.

u.i.: az extra sem maradhat el. A következő közel két hét alatt az összes markáns égi eseményben megláthatod a legtisztább, legmagasabb rendű, egyenesen neked szóló igazságot. Ráadásul a Jupiter direkt irányba fordulását követően ismét érinti majd – igaz, csak 2024. január végén – a Hamal csillagot.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

 

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This