Elég volt már a múlt pucolásából. Mégis, kinek van kedve folyton-folyvást sz@rt pucolni? Már a csapból is ez folyik, komolyan: torkig vagyok vele. Hagyjanak már békén ezzel, nem vagyok vécésnéni/bácsi. Sem a fajanszot nincs kedvem tisztára nyalni, az emésztőt meg különösen nem. Pont.

Igen, igazad van. Ha ez a te monológod, egyetértek veled. Baromira unalmas állandóan visszafelé nézni, gumikesztyűs kézzel turkálni a fekáliában. Az pedig, hogy a spirituális szerzők szinte egyöntetűen ezt harsogják, még elszomorítóbbank tűnhet.

A nyújtás lelkes híve vagyok. A gyakorlásáról ez már – sajnos – nem igaz. Leginkább az izomzatra fókuszálok e témában; a te türelmed nyújtását és esetleges szakítópontjának tesztelését mellőzném. Hidd el, olyan szívesen írnék mást. Pillangókat, angyalkákat, talpra álló zsiráfbébit és más cukiságokat. De a helyzet az, hogy e bejegyzés témáját a csillagos ég szolgáltatja. Ott pedig á la carte van, de úgy, ahogy a Kozmosz szervírozza.

A téma a telihold, mégpedig a Szűz asztrológiai jelében telő Hold. Mit is illetünk ezzel a kifejezéssel? Nap és Hold szembenállását. Ennek egzakt, azaz pontos ideje 2022. március 18-án, pénteken 8 óra 17 perckor lesz; adjunk egy kicsit az adatoknak is. A Nap a Halak jelének 27 fok 40 percénél, a Hold pedig a Szűz 27 fok 40 percénél jár akkor éppen. Így teljesítik be a farkasszemet és emelik csúcsára az érzelmeket mozgató teljesítményüket.

Mert némi lelki-érzelmi dagály-energia minden teliholdnak, így a mostaninak is sajátja. Már az orvostudomány és a kriminalisztika is figyelembe veszi – több más aspektus mellett – ezt az égi mozzanatot. Ebből (is) következik: ne várd el, hogy téged nem befolyásol. Egyszerűsítve: teljesen természetes, ha hatást gyakorol rád, ha megpendíti érzelmeid húrját. A keletkező hangzat szépsége rajtad áll, azaz milyen kondícióban ér a telihold. Elsődlegesen belső minőségekre gondolj; a bombaformában lévő versenyző is átélheti a mély hullámzást. Erről nem egy magyar sportoló be tudna számolni, elúszó érmekről szóló mesékben…

Szűz telihold: megérzed, minek jött el az ideje. Ehhez társulhat kellemes és nyomasztó érzet egyaránt. Ha szinkronicitásban élsz saját életeddel, borítékolhatóan mosolyogtató élményt kapsz. Az elcsúszások, halogatások ellenben nyomasztó módon emlékeztetnek: itt az idő. Még későn is jobb, mint soha.

Ami pedig most következik, bár a múlttal függ össze, mégsem számíthat feketelevesnek. Mert a csillagos égre nézünk. Amit pedig onnan olvasunk ki, az soha nem szívató-leckéztető célzatú. A Nap központi csillagunk, névadója a Naprendszernek. Kevés nyilvánvalóbb tényt lehetne ideírni. Róla értekezve azonban tudnod kell érdemes, hogy ő jeleníti meg cselekvő énedet a születési képletedben. A Halak kettős csillagzatának visszaúszó halánál jár éppen. Ha kivesszük a képletből a méltán népszerű „Vissza a jövőből” filme(ke)t, akkor jogosan merül fel a kérdés: ugyan honnan lehetséges visszatérni? Így igaz: a múltból. Az egyszer (vagy ennél akár jóval többször) megtörtént dolgok, felismert mintázatok jelenhetnek meg újra. És nem azért, hogy fájdalmas nyomógombjaidat tömpe hüvelykujjukkal zsibbadásig nyomják. Lásd meg, ismerd fel, majd – változtass.

Változtass, hiszen telihold ideje érik. A Hold pedig – oly sok más mellett – éppen a változás jelölője. Lásd meg a szépséget: huszonnyolc naponta kerüli meg Földünket, hétnaponta új fázisába lép; maga az esszenciális változás. Teliholdra változást ültetni egyenlő tudatos változtatás. Belőled indul ki. Érzelmi beérés indít el a másképpen cselekvés szélesedő útján.

És megint be(k)úszik a múlt. Mert égi kísérőnk, a Hold a Szűz csillagzatának múltból elrugaszkodó lábán jár a Nappal való szembenézés idején. Lépj el a múltból, pontosabban: abból, ami már nem méltó, nem való, mert nem elég fényes. És ez az, amit tűpontosan érzel. Lehet, hogy meggyőzöd magad, bár ez legtöbbször megmarad suta győzködésnél. Az elméd szava időlegesen felsorakoztathat olyan észérveket, amik elég csábítóak rövid távú elbizonytalanításodhoz. De a szíved szava erősebb, mélyebbre megy.

Ezért mertem egészen halkan némi múltpucolást írni. De már nem vécékefés takarítószemélyzetként teszed. Önként, mert tudod: így egy fényes(ebb) jövő kapuján lépsz be. A tisztaság mértéke határozza meg a kapuszárnyak tárulási szögét. Magyarán: minél ügyesebben, őszintébben, jobban takarítod ki a mögötted hagyott idő és minőségek trágyáját, annál szebb és méltóbb jelen és jövő vár. Nem mondom, hogy habkönnyű, de tőegyszerű egyenlet. Erről szól a mostani telihold.

kép: pixabay.com

a hullámok azt is megmutatják, minek érkezett el az ideje

Pin It on Pinterest

Share This