Ritka jó érzés megmondani a frankót. Nem beolvasni, meg odasziszegni a sérelmeket: egyenesen a másik szemébe nézni és elmondani az igazat. Hátat egyenesítő erő. Ki nem örül neki? Hát a sunnyogás. Ő elbujdokol egy sötét zug mélyére.

A tuti kinyilatkoztatása előjelektől független. Nem kell, hogy tüskét tartalmazzon, még nyomokban sem. Az is ide vág, ha biztosítod embertársadat arról, hogy szereted, becsülöd, nagyra tartod. Talán eddig nem mondtad neki. Féltél, hogy hülyének vagy részegnek néz. Netán nem kívánt intim közeledés első lépéseként tekint rá. Most azonban lehullik a félszegség és a gátlás rozsdás vasa.

Az őszinteség felszabadító hulláma kínálja széles hátát. Nehéz nem felülni rá. Érzed a késztetést, hogy – ha eddig nem is tetted túl gyakran – most mindenképpen felpattanj rá. Ha csak egy kicsit is. Legalább megízlelni, kipróbálni. Vigyázz, a „veszély” nem más, mint a függés. Függés a minőségtől. Függés alatt érts elvárást. Elvárod, hogy oda-vissza őszintén áramoljon a szó. Azzal is, akivel eddig az hitted, nem lehet, mert egy csökött barom.

„Az ő szintjén őszintén.” Lekszikov Attila remekbe szabott mondását gyakran idézem. Olvasd el, sőt: mondd ki többször is, hangosan. Ugye, hogy semmi lenézés nincs benne? Egyszerűen csak megállapítja, hogy az oda-vissza, torzítatlanul áramló tiszta közléshez találj rá a közös frekvenciára. A (jó) tudós képes az általa vizsgált minőségeket egy nagycsoportos óvodásnak is elmesélni. Úgy, hogy a gyerkőc meg is értse, amit mond. Az „elöl-hátul PhD és dr.” titulusú kollégával egészen más nyelvezeten értekezik. Az ő szintjén őszintén – legyen szó kisgyerekről, analfabétáról vagy egyetemi tanárról. A lényeg szempontjából édesmindegy.

A hétvégén áll egymással szemben a Merkúr és az Uránusz. Előbbi a Skorpió, utóbbi a Bika asztrológiai jelében jár. Eddig ugyan kommunikációról olvashattál, de bátran tágítsd a felhasználási területet gondolkodásmódra is. A két bolygó szoros spirituális rokonságban áll egymással. Egészen pontosan: az Uránusz a Merkúr magasabb oktávja.

A kereteken belülre és kívülre irányuló szellemiség ötvöződik, nem is akárhogyan. Megérted, átlátod, mik a játékszabályok. Ezzel egy időpillanatban az is megérkezik, miként tudod kihozni az elképzelhető (általad igen, más számára talán nem…) legeslegjobbat belőle. Szárnyaló képzeleted ad randevút a lehetőségeket átlátó énrészednek. Nincs azonban összeütközés.

„Miért nem”-ből „hogyan igen”-be. Ez a kulcskérdés. Személyes Rubiconod átlépése. Ehhez segít hozzá a két égitest oppozíciója. Amit eddig korlátnak éltél meg, az kapaszkodóvá alakul. Az akadály mászókává. A gát mércévé, ami megmutatja, milyen magasan tudod átugrani.

A szavak építenek. Szenvedélyből teremtés. A Bika-Skorpió tengely az érzelmekkel átitatott megvalósulást támogatja. Gyakran úttörő módon. Éppen ezért engedd el a füled mellett az „ezt nem lehet megcsinálni,” „lehetetlen” és egyéb kijelentéseket. Ezek egyszerű és puszta vélemények, nem többek. Egészen elképesztőnek hangzik, de az ezerszer átbogarászott sablonok között bukkanhatsz arra az újdonságra, amit oly’ régóta keresel. Talán ott is lapult mindeddig, ám most érkezett el az ideje, hogy rátalálj.

Amit érdemes elkerülnöd: alantas szándékú manipuláció. Ne akard rávenni a társadat arra, amit ő nem tenne meg jó érzéssel/jó szívvel. Elképzelhető, hogy találékonyan vezetnéd az orránál fogva, de méltatlan hozzád. Az alacsony szint lehet csábító, a rá kimondott „nem”-ed viszont téged nemesít.

Az alapenergia gyönyörű. Felszabadító, építő. Hidat ível itt és mostból a megoldásba. Az átkelőn pedig száraz lábbal teljesítheted a mocsarat. Azt a bűzös trutyit, amibe más már belefulladt. Elegáns, nagy ívű energiákat mozdít a szombat-vasárnap égi mintázata. Bár tanácsokat adni nem szeretek, mégis és kivételesen fogadj el egyet: tarts kézközelben tollat, papírt. Mert szükséged lesz rájuk.

kép: pixabay.com

pillérek nélkül, egyből átívelő módon épít hidat a Merkúr-Uránusz szembenállás

Pin It on Pinterest

Share This