Manci néni, bár sose hallott a Vízöntő Marsról, mégis mindent pont úgy tesz, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Manci néni kedves, egyszerű teremtés. Több, mint három évtizede takarítónő, annak minden formai kellékével. Magas szárú, fűzős gyógycipő, sötétkék vászonruha, szoros konty, erőteljes, izmos végtagok. Nem zavarja, hogy nem tartozik a társadalom legjobban elismert szegmenésbe. Bármilyen furcsának is tűnik, de valóban szereti a munkáját. Nem kell hülyékkel foglalkoznia, nincs reklamáció. Minden tiszta és egyértelmű. Pontosabban koszos, mocskos, szennyezett. Manci néni munkája, hivatása és célja éppen ez: ragyogást varázsolni a retekből. És igen: ez a nap is pont úgy kezdődött, mint az összes többi…

Manci néni mozdulatai letisztultak, sallangmentesek. Ennyi év alatt minden apróság kikristályosodott. Semmi felesleges lebbentés; következetesen a leginkább praktikus törlést, húzást, söprést végzi el. Mint egy folyamat-optimalizálási projekt aranyérmes győztese. Kivéve, ha olyan galádság esik meg, mint ma.

Manci néni szeme először kikerekedik. Összeráncolja a homlokát és közelebb hajol. Még az is átsuhan a fején, hogy ötvenkét évesen egyszer meglátogatja az optikust, mert lehet, szemüveget kéne csináltatnia. De nem. Amit lát, az a pőre, randa valóság. És már csóválódik is az a fej, mély sóhaj következik, majd halk, de válogatott káromkodás. Manci néni az ország egyik legtrágárabbul beszélő szegletéből származik és semmit nem felejtett, sőt. Témabeli szókincse világszínvonalú. Ezt a szelencét tárta fel és engedte szabadjára a válogatott szitkokat. Volt is miért, mert a padlóra mázolt gyalázat ocsmánysága egyenesen megkövetelte.

Manci néni sose hitte volna, hogy borotvagél, rúzs, purhab és némi azonosíthatatlan, gyanús trutyi segítségével ennyire öklendeztető valamit lehet a falhoz tolt pad alá installálni. Később, mikor már lenyugodott, akkor jutott eszébe, hogy ezzel akár modern művészeti díjat is bezsebelhetett volna. De akkor már késő volt. Mert ő a tettek embere:

Manci néni abbahagyta a káromkodást és áthágta az aranyszabályt. A kelleténél erősebb, gyorsabb, vagdalkozóbb mozdulatokkal pucolta el a rakást. Igen, munkált benne az indulat. Gondolta is: ha elkapná azt a >hosszúsípszót<, aki ezt művelte, akkor bizony bevinné a takszeres kamrába. Ott se mikrofon, se kamera. És nem, nem engedne első késztetésének, hogy fél liter hígítatlan hipót itasson vele, de a mop nyelével bizony úgy gyomorszájon vágná az illetőt, hogy minimum fél órát vajúdna. Ha hímnemű az illető, úgy egy tököntérdelés is jussa lenne, hogy végül két, amolyan igazi, visszakezesen szilaj, legendás Manci-pofon vésse az agyacskájába: ilyet nem teszünk. De – sajnos, vagy hála Istennek – az elkövető kámforrá vált, így csupán a nyomokat takarította el. Hatványozott erő felhasználásával, a vártnál könnyebben, gyorsabban.

Manci nénitől most elköszönünk. Jó, hogy itt volt és segített a Vízöntő Mars egyik megjelenését illusztrálni. Már látod: egy kis plusz energia az egyébként rettenetesnek tűnő szutykot is képes az előre láthatónál könnyebben, gyorsabban rendezni. Manci néni azt is megmutatta, hogy semmi gond az indulattal. Mindössze transzformálni kell, mégpedig a megfelelő helyre. És – lehetőleg – késlekedés nélkül. De lássuk, hogyan jelenik meg a Vízöntő Mars a végtelen csillagos égen:

Február 13-án, kedden reggel érkezik meg a Vízöntő asztrológiai jelébe a vörös bolygó. De nem egyedül, sőt: ennél fajsúlyosabb társat nem is kaphatott volna, mint a Plútó. A másik erőbolygó. Kettejük együttállásáról itt írtam, érdemes leporolnod, újraolvasnod a cikket: https://ladonyijanos.hu/mars-pluto-egyuttallas-a-szukseges-ero/

Nem sokkal a tavaszi napéjegyenlőség után, március 23-án, még koromsötét éjjel lép majd tovább erőtől duzzadó Marsunk a Halak cikkelyébe. Tehát bőven van időnk pucolni. De még más egyebekre is:

Tisztítás, felszabadítás, sallangmentesítés. Ilyen és ehhez hasonló kulcsszavak fémjelzik a Vízöntő zodiákusát. Az ide érő és itt masírozó Mars segít erőt vinni a folyamatba. Ha eddig sóhajtva hanyatlott le tollseprűt tartó karod, akkor tekintsd a legjobb hírek egyikének. Magyarán: minden ilyen irányú törekvésed megtelik cselekvő, emelő, jobbá változtató erővel. Is.

Újszerű, zseniális megoldások. Ahol eddig görcsöltél, most bevillanhat valami forradalmian új. Olyasmi, amit nem elfelejtettél – egyszerűen halvány fogalmad sem volt róla, hogy létezik. Eddig. A Vízöntőben ott a pezsdülés ösztönzése. A benned szunnyadó zsenialitás úgy kap kraftot, ahogy a szunnyadó parázsból tudsz tüzet lobbantani. De kell hozzá az erőd, kellesz hozzá te magad. A parázs ugyanis – nélküled, önmagára hagyatva – szép lassan kialszik. Hamuvá hűl nem is túl hosszú időn belül. Te adsz neki levegőt, mégpedig intenzív, telitüdős fújással. Mert akarod. Ez az vágyerő kell ahhoz is, hogy tudatosan szítsd fel a benned élő zsenialitás szikráit. Abban viszont tilos kételkedned, hogy van-e ilyen egyáltalán. Van és kész.

A ma emberének szóló egyik legfontosabb üzenet: használd az erődet! Ne akarj mindig a kényelem felé tendálni. Az – hosszú távon – elkorcsosít. A Vízöntő jelébe érkező Mars ilyen szempontból emberi mivoltad és önbecsülésed visszaépítésében is segít. Ez azért jól hangzik, ugye?

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This