No, ezekre sem lesz szükséged egy évig.

Anyósnyelv a fiókba, csörgősapka a kalapos polcra, bohócorr a dobozba. A Bolondok Napja lecsengett, kifutott, vége. A kellékek pihenhetnek, a szombati ünnep már csak mosolyogtató emlék. Illetve…

„A Bolond, aki túlhaladt minden állomáson, megélt mindent, itt éri el a tökéletes tudást és szabadságot, amit mindvégig keresett. Elérkezett a tökéletesség világágba, ahol most már bölcsen nem törődik az evilági értékekkel, nem becsüli már a konvencionális értékeket. Nem gondol a jövőre, nem rágódik a múlton, a pillanat gyönyörétől mámorosan, az égre tekintve, dalolva lép a szakadékba. A batyujában ott lapulnak a családi minták, az elfojtott vágyak, a szükségtelen félelmek. És a megtörtént csodák.

 

Ha hiszel a hihetetlenben, ha képes vagy bolond módon élni, akkor megtörténnek a csodák. Ehhez kell a legnagyobb hit és félelemnélküliség. Ha elengedsz mindent, mi a földhöz tapaszt, korlátoz, akkor tudsz csak a csodák szintjére felemelkedni. Akkor meg tudod élni az élet csodáit és Te magad is csoda tudsz lenni. Nevess, légy könnyed, szeress, feledd a félelmet, engedd a kapaszkodókat. Tudd, hogy a világ jó, hogy valójában minden a legnagyobb rendben van. A legnagyobb bátorság ehhez kell. Légy Isten bolond gyermeke, hogy boldog lehess. Mert csak mi bolondok tudjuk megtapasztalni az Univerzumban a felszabadító boldogságot.”

 

Az idézet Lexikov Attilától származik és a Bolond tarot lapjáról szól. Keresve sem lehetne szebb, kifejezőbb és pontosabb leírást találni arról, mit is jelent valójában a „bolond” minőség. Nem örült, hibbant, elmeháborodott. Bolond. Nyomós okból cibáltam elő a hátunk mögött hagyott Bolondok Napját:

Szárnyakat ad a fantáziádnak, ha és amikor képes vagy bolond módjára szemlélni a világot, kérdőjelezni, dönteni. A bolond attitűdje valójában praktikus eszköz. Segítségével eredményesen tágítod a valóságodat, ezzel pedig szabadabbá, optimális esetben – egyszerűen csak – szabaddá válsz. A következő módon működik a bolond-mágia:

El tudsz képzelni olyasmit, amit eddig nem, azaz: képet alkotsz. Olyan képet, ami színes, illatos és eleven. És igen: te vagy a főszereplője. Amiről pedig képet alkotsz, arra képes is vagy. Ez a bekezdés hemzseg a „kép”-ektől. A szóismétlés direkt, célja a nyomatékosítás. A bolond(os)ság, a bolond faktor edzett meg és tett rugalmassá. Ha eddig még nem, akkor célszerű dolgozni rajta. Mint amikor edzel, de a penzum végén alaposan lenyújtasz. Velem ellentétben, ebben nem vagyok jó példa. A lényeg: amikor tudsz – a szó nemes értelmében – bolondozni, minden és bármi elérhető számodra. Három lépcsőben:

Elhiszed,

átéled,

valóságoddá teszed, amire vágysz. Így tudatosítod, hogy igen, lehetséges adott élethelyzet boldog főszereplőjeként élned. Nem távoli, ködös, reményillatú ábrándképként dédelgeted magadban. Azzal, hogy a bolondosság mágiáját beleviszed a képletbe, lüktető élettel töltöd meg.

EZ a fő értéke, üzenete a Bolondok Napjának. Hiába telt el pár nap április elseje óta: emlékezz a lényegre. Emlékezz és használd, építsd a valóságodba, mert extra támogatást ad.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This