2018. aug 09. 0

Ébredjen az alkotó!

Pénteken a Mérleg cikkelyében járó Vénusz és a Bak asztrológiai jelében látszólagosan hátrálva bandukoló Szaturnusz kapcsolódik össze egy teremtő erejű fényszögön keresztül. A két bolygó együttműködésében hangsúlyosan jelen van a kapcsolatok harmonizálása és a kapcsolódó felek fogaskerekei között megbúvó esetleges homokszemek kisöprése, hogy magunk mögött hagyhassuk a csikorgást ugyanúgy, mint az idő előtti elkopást. A Mérleg Vénusz kifejezetten simogató jellegű, a társulásokat fényesítő, lágy és szeretetteljes energia, ami a Szaturnusz megoldásra mutató, előrelépést, haladást ösztönző inspirációjával a teremtés fényszögén keresztül dolgozik össze. Ez az az eset, amikor elfelejthetjük az ostort és a korbácsot, mert szükségtelen hajtóeszközök a haladásban, helyettük simogatással érhetjük el a sokkal teljesebb és intenzívebb ösztönző hatást.

A Vénusz-Szaturnusz quadrat másik olvasata szerint a péntek kitűnő lehetőséget kínál a bennünk élő alkotónak, hogy megmutathassa, milyen inspirációk mozognak benne. Mérleg Vénusz idején egész létezésünket körüllengi, áthatja egyfajta alkotó erő, amit csak jobb híján nevezek erőnek, hiszen végtelenül finom és lágy. Talán inkább puha angyalszárnyak cirógatása ez, ami felébreszti a néha nagyon mélyre elásott alkothatnékot. Felbukkannak a kérdőjelek, hogy ugyan miért ne írhatnánk verset, vagy rajzolhatnánk egy jót a szép emlékű félfamentes rajzlapra? Tényleg, miért is ne? Mert komoly, fontos hivatással rendelkező felnőttek vagyunk? Na és? Ettől még nem fordulunk ki magunkból, csak megsimogatjuk az odabent várakozó művészt, hogy megmutathassa és kifejezhesse magát.

Bármit is valósítunk meg, legyen az akár egy speciális, improvizációs limonádé vagy egy, a pillanat által ihletett dalocska, mindenképpen jót teszünk magunknak és magunkkal. Észrevesszük, hogy gátak omlanak össze, kienged a merevség és sokkal dinamikusabban áradnak az energiáink, többek közt az életöröm és az életkedv is. A pénteki kreativitás egyfajta megújulást, felszabadulást hoz mindenkinek.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!