Útra kelned fellelkesülve az igazi. Akár szó szerint értve, akár képletesen vágsz neki, jóval könnyebb a dolgod, ha fűt a lelkesedés. Ez az energia maga a tűz, a dinamizmus, a lendület. A benned lobogó ambíció teszi lehetővé, hogy nehézkes cammogás, csigás csúszás vagy lassú mászás helyett jó ritmusban juss ötről hatra. Ezt a kijelentést az elmúlt évszázadok számtalan példával támasztják alá. Íme:

Ha minden egyes történet, legenda szálas faként törne az ég felé, amit egy-egy induló hatásáról regéltek, Földünk légköréért senki nem aggódna. Ideológiáktól abszolút függetlenül használta valamennyi hatalom és uralkodó erő a menetdalokat. Ezek közös pontja a tartott, feszes ütem és a harsány zenei világ. Hogyan hatnak? Egyszerűen erőt adnak. Erőt adnak akkor is, ha a tiéd már fogytán.

Az eszköz az ütem, ezt pedig a zene diktálja. Minden zene, muzsika mindig, kivétel nélkül a léleknek és a lélekhez szól. Ez ugyanúgy igaz Mozart szimfóniáira, mint a legutolsó macskazenére. Más kérdés, hogy a lélekhez szólva milyen minőségű üzenetet és milyen stílusban próbál eljuttatni, a kiváltott hatásról nem is beszélve. Ám a szándék talán egy induló esetében a leginkább direkt. Menj, lépj, haladj.

A fülön át érkezik a hatás, de az csak a kapu. Egy jó induló irányban tart és segít követni az ütemet. Eddig kifejezetten remek a menetdalok előnye; talán itt érdemes befejezni a csomag összeállítását. Tudd: nem vagy katona. Zárójel: ha igen, akkor kivételt képezel, ellenben a következő bekezdések neked is szolgálhatnak hasznos infómorzsákkal. A katona természete szerint parancsokat és utasításokat követ – feltétlen engedelmességgel. Ezek felsőbb eredetűek, de csak a vezérkarig. A legmagasabb tányérsapka és a Kozmosz között jellemzően megszakad az összeköttetés; ebből szoktak a komolyabb gondok eredni. Neked azonban nem kell kívülről érkező parancsokat kontroll nélkül teljesítened. Innentől válik izgalmassá az elméleti masírozós fejtegetésünk.

Írd meg a saját élet-indulódat! Ami a tiéd és csakis a tiéd; az üteme, ritmusa, hangszerelése és intenzitása egyenesen rád szabott – tőled eredően, égi bekötéssel. Itt érkezünk meg szenzációs társszerződhöz, mert az ég – ahogy sosem szokta – ebben a munkádban sem hagy magadra. Nem egyedül kell fognod komponáló tolladat, hogy igazán frappáns dalt írj, aminek taktusaira gyorsabban érsz magasabbra.

A végtelen kék égre tekintve egészül ki a kép, mégpedig a Mars bolygó és a Rigel csillag együttállásával. Utóbbi az Orion (Nimród) csillagkép második legfényesebb csillaga, egyben az egyik lába. Láb = lépés. Ez a rövid egyenlet rengeteg értéket hordoz magában, de nem akarom a türelmedet végtelenül elnyújtani; a könyvben részletesen összeszedtem, hogyan érdemes értelmezni. (https://ladonyijanos.hu/a-konyvrol-a-stellalarol/) Ami itt és most fontos belőle, a következő:

Lépsz, mert megérik benned az elhatározás. Mélyen, belül. Az Orion lábához érő Mars adja a pluszt. Azt az energiát, amivel valóban lendül a lábad. Az a végtagod, amit már sokszor próbáltál hadra fogni, de ilyen-olyan okok, netán kifogások eddig visszatartottak. Ez az égi mozzanat segít úrrá lenni a visszahúzó erők mocsárkésztetésein. Ha úgy tetszik, a szerdától vasárnapig tartó időszak hivatott hangos cuppanással elhagyni az ingoványt és ráállni a saját, helyes utadra – amit te magad és nem más jelöl ki. Ahogyan a taktust sem egy rezesbanda szolgáltatja, hanem a lelked diktálja. De mire jó még a Mars-Rigel együttállás?

Átlépheted az árnyékodat. Nagy levegőt venni és

menni,

megtenni,

végrehajtani, mindazt, amiről odabent tudod, eljött az ideje.

Emlékezz: minden diadalmas út egy lépéssel – a legelsővel kezdődik.

Ez a kivételesen inspiráló égi állás ösztönöz, hogy lépj, hogy menj, hogy nekilódulj. Ha most azt mondod, a győzedelmes menetek mellett a pokolba vezető, abszolút kudarcos utak is bizony egy lépéssel indultak, akkor igazad van. Ami miatt te magad, szabadon dönthetsz, az az égi bekötés hátszelével hozott saját, önálló döntésed ereje. Ez az, amit – ellentétben a pénztárcáddal, a telefonoddal vagy a széken felejtett kabátoddal – soha senki el nem vehet tőled.

A fényes kozmikus háttér a saját taktusod mellett az irányt és a lélektempódat is megsúgja. Ez az igazi titok, nem más. Így nemesedsz vakon, parancsra menetelő katonából önálló, saját, belső-felső hangját követő, eredményt elérő nagybetűs Emberré.

Valódi, értő figyelemmel hangolódj rá, mi is szól tebenned. Azonosítsd

az irányodat,

a törekvéseidet,

a lendületedet, majd – indulj.

Tudd: e belső hangokkal jóval többet hozhatsz ki magadból, mint hinnéd. Meg fogod tapasztalni, annak minden – megérdemelt – édes gyümölcsével együtt. És persze: a legjobbkor.

kép: pixabay.com

ha még nem lendül a lábad, a kérdés jogos: mire vársz?

Pin It on Pinterest

Share This