Tudtad, hogy a szívdobbanás érzelmeken kívül valódi megértést is adhat? Erről szól a hétfő délelőtti telihold. Gyorsan pipáljuk ki az asztrológiai megközelítést: Ikrek Hold, szemben a Nyilas Nappal. A felfedezés, a kíváncsi, rácsodálkozó attitűd felkínálja a bölcsülést. Amit látsz, befogadhatod és odabent, a magad képére formálva alakítod ki a teljességet. Ez az érzelmi azonosulást adó kép segít lépni, változtatni. Szép, jó, de a csodákat a csillagokba szokás írni. Valahogy így:

Időszerű jelentős lépéseket megtenned. A világ, a környezet folyamatosan változik. Mivel te is része vagy a Nagy Egésznek, nem vonhatod ki magad az átalakulások megtartó láncolatából. Mikor kapálózva állunk ellent, hajlamosak megfeszülni, túlhúzott állapotban fojtogatni. A következő stációt már nem írom le, kitalálod úgyis. Bár az agyad tudja, hogy bizonyos dolgok ideje lejárt, hogy helyükbe más, friss, új lépjen, mégis gyakran vonakodik kiadni a transzformáció parancsát. Ennek oka a védelem:

Csak ne történjen semmi változás. Konzerváljuk, ami van, még ha Szaharább a Szahara legszaharább tevepotyadékánál is. Mert az ember egyik összetevője, mondhatni: személyi testőre, kidobóembere ezt a taktikát működteti. Legtöbbször egónak hívják és a feladata annyi, hogy vigyázzon rád. Ám amikor az észt osztották, ő valahol a konténerek mögött zsugázott és már pakolásztak össze, mire észbe kapva odarohant. Végül szánalomból összesepergettek neki egy kicsit az egyik platóról, abból gazdálkodik azóta is. Másszóval: nem túl okos, de buzgó és szolgálatkész. Csak ne várj el tőle kifinomult megoldásokat. Ő helyben tart és lebeszél a változtatásról. Ez az eszköze. Mint bőrnyakú kapuőrnek, a bicepszugráltatás és a finn nyelvű felszólítás: Halljamenjeninnen!

A főnök azonban – minden látszat ellenére – a felettes éned. A legjobb énrészed. Ő pontosan tudja, időszerű végleges jelleggel, irgalom nélkül kukáznod egyet s mást. Mindent, ami megavasodott, bepállott, lejárt a szavatossága – egyszóval méltatlanná silányult. Az égen a Napot keresd. Ő szimbolizálja cselekvő énedet; pillanatnyilag a Skorpió fényábrájának ollójánál lépdel. Ez pedig az élet fonalát vágja el. Nem leszámolós-vendettás módon. Csak a selejthez fűződő ragaszkodós szálakat nyeseti el veled, mégpedig borotvaéles késsel. Ő a sokat csépelt „elengedés” egyik kozmikus védnöke. Működéséről nemrég írtam: https://ladonyijanos.hu/az-elengedes-tabui-osszedolnek/

Hétfő délelőtt telik a Hold. Egészen pontosan 10 óra 17 perckor. Már a megelőző, hideg, ám borzongatóan szép, csillagfényes éjszakákon is látszott, ahogy fokozatosan kikerekedik. A Nappal faló farkasszem éppen a Bika csillagzat fejénél éri égi kísérőnket. Ez a Hyádok csillaghalmaza. A magasabb eredetű teremtő elv termékenyít. Igen, itt, a háromdimenziós földi valósában. Ennek megértését is felkínálja a hétindító telihold. Itt érkezünk meg a szívvel értés mágiájához, az agyadat ugyanis folyamatosan bombázzák:

Recesszió, összeomlás, gondok, bajok, sáskajárás, tücsökliszt és a kipusztulás szélére sodródott páncélosszúnyog. Ha nem vagy észnél, azaz szívnél, hamar belepöröghetsz. Ennek nyílegyenes következménye a beszűkülés és az aggodalom nonstop pörgetése. Erre nagyjából annyi szükséged van, mint eszkimónak a pandacsemegére.

A telihold kozmikus üzenete tiszta, világos, végtelenül egyszerű. Ezért oly szép: érts a szíveddel. Figyelj a dobbanására. Amit üzen, azt tedd meg. Ha éppen egy elengedés, méltatlan viszonyulás lezárása felé ösztökél, ne hőkölj vissza szakadék felé vezetett szamár módjára. Légy bölcs, egyben okos, érző ember. Tedd meg, amit tiszta érzelmeid sugallnak. Ennél jobb tanácsot ugyanis kerek e világon senki nem adhat neked. Tudd: a makulátlan, személyre szabott bölcsesség benned lakik. Ő szólít meg és beszél hozzád hétfő délelőtt. Is.

Utóirat: ha úgy véled, ez szép és jó, de fáradt vagy, akkor nincs igazad. Megeshet, hogy pillanatnyilag és a felszínen azt érzed, kifutott karjaidból a cselekvéshez való kraft. Ám a Nap a Marssal való hosszú, feltöltő, intenzív együttállásból (https://ladonyijanos.hu/ero-a-jovodert/) érkezik a teliholdhoz, úgyhogy a csüggedt, tespedt erőkkel való takarózás puszta kifogás. Olyanokkal meg – ugye – nem szoktál élni.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This