első (optimális) verzió:

Mindenben a szíved szerint élsz. Szabad vagy és független. Azt teszed, ami számodra a legjobb – úgy, hogy annak nincs kárvallottja. Rátaláltál az életedet harmonikus egyensúlyban tartó konszenzusra. Képes vagy bárhol, bárkivel, bármilyen szituációban eljutni ehhez a minőséghez. Nem drámázol, kivéve, ha színjátszóköri tag vagy.

második (egészen jó) változat:

Zömében jó az irány, amerre haladsz és többnyire érzed is: nincsenek nagy bajok se veled, se benned, se körülötted. Némi koncentrált befelé figyelést követően meg tudnád fogalmazni, miben és hogyan tudnál jobbítva változtatni az életeden. Talán még fogadalom vagy elhatározás is terel ebbe az irányba. Nem vagy tökéletes, sőt; ám jó szívvel mondhatod el magadról: igyekszem, törekszem.

harmadik (tömeges, szomorkás) variáns:

Máról holnapra élsz, még ha sok is a pénzed. Fogalmad sincs, mit hoz a holnap, a holnapután pedig a messzi ködbe vész. Már rég rájöttél: az életed mellett élsz. Ha kell, iszol, drogozol, hogy el tudd viselni a tudat elviselhetetlenségét. Felváltva alkudsz meg és kötsz kompromisszumokat. Kapálózol, amivel a figyelmetlen szemlélővel elhitetni véled, hogy képes vagy öt másodpercnél tovább a felszínen maradni. Egyetlen, egyben legfőbb vigaszod, hogy rajtad kívül emberek jelentős tömege él (vegetál) épp úgy, mint te.

Valamelyik kalapban megtalálod a helyed. Megeshet, pont átjáróban vagy: kikapaszkodsz éppen, netán visszacsúszol. A lényeg: minimális őszinteséggel meg tudod határozni, az előbbi három halmaz melyikében jársz. Mert mindegyiknek hoz személyre szabott, típus-specifikus üzenetet a retrográd irányba forduló Vízöntő Plútó.

Az első csoport osztályrésze a boldog, megelégedett mosoly. Jól alakítod az életedet, helyén a szíved, hallgatsz a szavára. Jutalmad a még mélyebb megértés, az újabb, elképesztően jó lehetőségek. Ha nyitva tartod a szemed és tágítod a valóságképedet – azt, amit magadról el tudsz hinni -, meredek emelkedésnek indulhat az életed. Veled együtt, tehát kell a befektetett munkád, időd, figyelmed, de a következő időszak extra lehetőségekben, bónuszokban, lehívható, mesés opciókban bővelkedik számodra.

A második kalap lakói jobb, ha feltűrik ingük ujját. Lesz munka és dolog bőven. A múlt elmaradt karbantartásai, életed rendezése rövid időn belül jelzi: csak halasztottál. Semmi elvégezhetetlen, egyszerűen csak tisztes kamatot fizetsz azért, mert korábban a kényelmet, a konfrontáció kerülését, a könnyebbik, langyos utat választottad. A jelenben és a közeli jövőben jobban odateszed magad, megizzadsz, némi izomláz is kinéz, de ha egy csöpp ész is szorult beléd (márpedig bőséggel), akkor tanulsz belőle és később kétszer is meggondolod, hogy valódi, mély érzelmeid ellenében teszel-e bármit is. Rendezés, újragondolás, újratervezés. Ha kell, újratárgyalás. Kiigazítás, sok-sok melóval, de teljesíthető teendők várnak rád. Fel a fejjel!

A harmadik társaság számára a hírek kevésbé jók. Nem, nem érkezett el (még) az utolsó ítélet. A harsonák – egyelőre – a hangszerszekrényben pihennek. Ellenben úgy élheted meg az előtted álló hónapokat, hogy minden fel- és megborul, majd a feje tetejére áll. Amiben eddig hittél, ami a biztonság illúzióját adta, az a pillanat töredéke alatt foszlik semmivé. Rossz választás, ha összeomlasz és feladod. Kapsz egy esélyt. Sokan az utolsót, még többen az utolsó utánit. Extra teljesítményre van szükséged, de képes vagy rá. Nem árt persze hinned magadban; valahonnan előkaparnod önbecsülésed, egészséges önértékelésed és önbizalmad maradványait, hogy elkezdhesd locsolni, ápolni, tápoldatozni őket. Jól fognak jönni. Javaslom: keress jó, ragadós, katartikus példákat, majd itatódj át velük. Példa: szetthátrányból fordítani a teniszpályán, különösen urak esetében 0-2-ről egy-egy Grand Slam-en. Borítani a papírformát. Igen, mondhatod rá, hogy csoda. Ne azt mantrázd, hogy rajtad már csak a csoda segíthet, hanem a következőt: a csoda életed szerves része. Felismerted, hogy most kell ráhangolódnod, elváró-működtető üzemmódba kapcsolnod. Számodra ez a helyes, azaz felfelé vivő irány. A következők miatt mondom ezt:

A Vízöntő asztrológiai jelében járó Plútó retrográd irányba fordul. Magyarán: Földünkről szemlélve látszólagosan hátráló mozgásba kezd; teszi mindezt a Vízöntő jelének 0 fok 21 percénél. Magáról a Vízöntő Plútó energetikájáról, korszakos jelentőségéről hosszabban is írtam. Ez hírlevélben jelent meg, majd a közösségi oldalra is feltettem, itt tudod elérni: https://www.facebook.com/ladonyijanosasztrozofia/posts/pfbid02QFZSLQyPcR1PfjCYYogyj3uDA1DcDA9oCytXJpKJtephHvnJrGrbbFadcW1ofo3Pl

A mélyebb, teljesebb, jobb érthetőség kedvéért, azaz a szilárd alapok megszerzéséért feltétlenül javaslom: olvasd el. Igen, hosszú. Ellenben évtizedekre szól.

A retrográd mozgás a hagyományos (egyenlő riogatós) asztrológia szemében rettegett rettenet. Számodra korántsem az. Üzenete egyszerű és világos: valamiért érdemes visszatérned. Olyan minőségért, ami az itt és mostban segít. Magyarán: többletenergiádért cserébe extra eszközöket kapsz; melyek gyakran a múltadból érkeznek. Felismerések, kikristályosodó tapasztalások, elfeledettnek hitt emberei kapcsolatok. A megvalósulási lehetőségek palettája végtelenül széles és színes. Minden mintázatban közös, hogy több munkát kér tőled, cserébe exponenciálisan jobban javadalmaz. Magyarul: megéri. Bőven.

Hónapokban gondolkozz a hátráló Plútó kapcsán. Közel negyed évezred (!) alatt kerüli meg a Napot, tehát kapkodó idegbetegnek nehéz lenne nevezni. Pár jelentős dátum: június 11-én érkezik vissza a Bak asztrológiai jelébe, majd 2023. október 11-én vált irányt és kezd újra direktbe, azaz „előrefelé” haladni. Addig azonban sok víz folyik le a Dunán és a hátunkon egyaránt.

Mi a legrosszabb, ami történhet?

Leomlik, mit addig biztosnak hittél. Elkap a pánik. Egészen addig, amíg meg nem világosodsz: ami megsemmisült, valójában már méltatlan volt hozzád. Jobban és mélyebben megvizsgálva te magad is rájössz: ellened, nem érted működött. Amit/akit segítődnek, szolgádnak hittél, valójában az ellenséged volt.

Ezek a megélések – bár megrázóak, olykor tragikus az érzelmi lecsapódásuk – a kezedre játszanak. Ha a harmadik halmaz lakója vagy, bizton érdemes készülnöd rá, tudva: a megrázkódtatás az első lépcsőfok a dohos pincéből tavaszi napsütésbe vezető utadon.

Az égi történések zajlanak, akár tetszik, akár nem. Hihetsz bennük, de zsigerből el is utasíthatod, hogy hatnak rád. A következő hónapok azonban felkínálják a vizsgahelyzetet. Megmérettetés, de a cél a jobbá, többé válás. Ennek érkezett el az ideje.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This