Pénteken este kilenc órakor áll pontosan szemben az égen a Halak jelében mártózó Hold és a Szűz jelében haladó Nap, azaz ekkor telik a Hold. A mostani telihold üzenete markánsan a múlthoz kapcsolódik, ennek megértéséhez pedig emeljük feljebb tekintetünket és nézzünk a csillagos égre, a zodiákus körén túlra.

A Nap mögött a Szűz csillagkép halovány csillagai tündökölnek, kirajzolva egy futó alakot, aki a múltból elrugaszkodva érkezik meg a jövőbe. A Nap jelenleg a múltat maga mögött hagyó lábnál vándorol, rávilágítva arra, hogy amit elvetettem a múltban, azt aratom most le. Benne van az aspektusban annak az üzenete is, hogy mit kell a múltból magam mögött hagyni ahhoz, hogy a jelenben vetett magok fénymagnak bizonyuljanak és a jövőben ennek megfelelően fényt, szeretet, bőséget arathassak. A kozmikus rend harmóniájába való megérkezés is ide tartozik.

160916telihold

A Hold a Halak kettős csillagképének visszaúszó halacskája előtt jár, ráirányítva figyelmünket mindarra a múltból hozott feladatinkra, melyeket itt és most meg kell (célszerű) tisztítanunk (a kicsi hal a Vízöntő vize felé úszik, amely a megtisztítást jelöli). Keressük meg, mely érzelmek, emlékek és érzések, netán álmok tartoznak ebbe a kategóriába és ne legyünk restek törődni velük. Ez a „munka” visz el a halak csillagkép másik, a kiemelkedést szimbolizáló, felfelé, az isteni minőségek irányába úszó halának minőségébe. Jó tudnunk, hogy még feljebb az égen ott a Pegasus, a Táltos Paripa, kinek energiái azon varázseszközöket fejezik ki, melyek itt és most, a Földön a földi embernek hivatottak segíteni az úton. A szemben álló Nap rávilágít minderre az érzelmi csomagra, lelkünk bármilyen mély bugyrába is dugtuk el.

A telihold így két oldalról ragyogja be fényével a múlt felszabadításának szükségességét az emelkedéshez, egyben a rávilágítás mellett az egymást támogató erők is segítenek megtenni a lépéseket.

kép: www.abstract.desktopnexus.com

Pin It on Pinterest

Share This