Igen csodás égi helyzettel indul az új hét; a remekbe szabott hétfőn három bolygóegyüttállás is a kedvünkben jár. A Bak asztrológiai jelében a Vénusz és a Szaturnusz áll egzakt módon együtt, a Halak cikkelyében a Neptunusz és a Merkúr találkozik, míg a Kos cikkelyének végén járó Uránusz a Bika szeletének legelején kocogó Marssal egyesíti erőit. Menjünk végig sorban a három páron, milyen támogatást is adnak a földi vándornak. Kezdjük a Vénusz-Szaturnusz kettősével: az egyik legfontosabb üzenet a minőségi idő fontossága emberi kapcsolatainkban, különösképpen párkapcsolatunkban. Ez ad harmóniát, örömet. Lehet, hogy egymás mellett ülünk a kanapén, netán egymás mellett fekszünk az ágyban, de ha mindketten a telefonunkat nyomkodjuk és azon keresztül kommunikálunk kifelé, a külvilág felé, úgy másodlagossá válik a fizikai közelség: hiába vagyunk egymás aurájában, valójában egyaránt távol vagyunk a másiktól. Felismerhetjük, mennyivel értékesebb akár tíz perc maximális odafigyelés a másikra, az ő lelkére, arra, amit mond. Fontos, hogy figyeljünk a társunkra és ne a saját mondandónkat igyekezzünk már előre beleszőni a diskurzusba, még amikor mesél. Ha csak ez a napi tíz, de ha soknak tűnik, napi öt perc egymásnak szentelt minőségi idő megvan, csodákat testesít egy kapcsolatban, ezt garantálom. A két bolygó találkozója hoz egyfajta letisztulást is, sokkal tisztábban látjuk, mit is várunk a másiktól, mi a kapcsolatunk lényege; lehántolhatjuk a sallangokat és mindazt a lila vagy rózsaszín ködöt, ami eddig megakadályozta a tisztánlátást. Nem mellesleg a Szaturnusz a megszentelés princípiuma is: jó tudnunk, hogy ez a tevékenység nincs levédetve az egyházak területi képviselői számára, mi magunk is képesek és alkalmasak vagyunk, hogy odaadásunkkal, jelenlétünkkel, koncentrált szeretetünkkel megszenteljük emberi kapcsolatainkat. Újra le kell írni: nem csak és kizárólag párkapcsolatra igaz, de például szülő-gyermek relációra ugyanúgy, mint barátságra. „Melléktermékként” most sokkal tisztábban látjuk, milyen ajándékokat, értékeket hoz életünkbe az a szövetség és sokkal mélyebben élhetjük meg a hála és az öröm érzését, nem mellesleg pedig tisztán látjuk, merre van az előre és a fejlődés iránya. Csillagképi értelemben a Sasban találkozik Afrodité és Kronosz bolygója, így a szárnyalás, égbe emelkedés, elrévülés is játszik hétfőn.

A Halak szeletében járó Neptunusz jó házigazda módjára fogadja otthon (a zodiákus ezen cikkelyének ő az ura a Jupiterrel társulásban) a Merkúrt. Ez a látogatás elmélyült beszélgetéseket (ez lehet belső, önmagunkkal folytatott is) hoz, merülést alsó-belső érzelemvilágunkba. A mélységekből felhozzuk a felszínre a kincseket és igazgyöngyöket, megértjük, kimondjuk mindazt, ami odalent lapult és akár elképesztően hosszú ideig moccanatlanul várta ezt a percet. Kivételesen eredményes módon ötvöződik ezen a napon a mély meditáció a megértéssel, az érzések szóba öntésével; az érzelem és az értelem magas minőségű szinergiában segít megkönnyebbülni és lezárni bizonyos belső folyamatokat. Itt érthetjük, meg, hogy ami odabent lakik, nem rém. Talán rémítőnek tűnt, de csak azért, mert féltünk (eddig) tőle és a félelmünk táplálta a démonizáló energiákat; addig festettük a falra az ördögöt, míg szinte láttuk lelépni. Aki, vagy ami bennünk lakik, mindig barát. Talán furcsa az arca elsőre és nem így képzeltük el, de segíteni jött és nem halálra rémíteni. Ami saját belső-alsó világunkban lakik, annak megoldásához mindig eszközt és erőt is kapunk. Ebben az együttállásban azt a fajta egységélményt is megélhetjük, amikor belső részünket integráljuk magunkba és nem egy elszabadult rákos sejtburjánzásként tekintünk lelkünk mélyére, aminek az az egy dolga, hogy megkeserítse életünket és éjszaka besz@rasson bennünket. Megértés, felemelés és szavakba formálás, majd kimondás: ezt adja a Halak asztrológiai jelében találkozó Neptunusz és Merkúr együttállása. Jó tudnunk, hogy ezzel a jövőnk fényét emeljük, az elkövetkező idők tisztaságáért teszünk, hiszen a két bolygó csillagképi hátterében a Vízöntő fényábrájának jövőbe ömlő tisztító vize látható.

A Mars-Uránusz planétapacsi egészen különlegesen fantasztikus erőket ébreszt. Az Uránuszról sokat beszéltünk mostanság, a tisztulást, tisztítást és az új kezdeteket támogatja; általa nyomhatjuk meg a legmagasabb szintű kozmikus „újratervezés” gombot. Asztrológiai értelemben még a Kos szeletének végén jár, ám a látható csillagképekre tekintve a Halak legfényesebb, alfa csillagához, az Al Rischához simul, ahonnét elindul a kiemelkedő és a visszaúszó halacska fonala; ez az összegzés és a döntés pontja. Ez az erő, ez a mintázat egészül ki a Bika zodiákusába lépett Mars erejével, a lelkesült, örömteli teremtés, az ingujjat feltűrő, mosolyogva munkának látó, termékeny energiákkal. Túlzás nélkül nevezhetjük csodálatosnak ezt az erővonalat (is).

Jó tudnunk, hogy a Szaturnusz-Vénusz páros és a Merkúr-Neptunusz együttállás ráadásul – egymáshoz viszonyítva – sextil fényszögben áll hétfőn. Ez a fényhíd a megoldásról, a dolgok működtetéséről és működőképessé tételéről szól. Nem csak erősödik a megértés, de szintézist is teremtünk. A sextil szimbóluma régen az egymásba forduló két, egyenlő oldalú háromszög volt: a két, külön is tökéletes síkidom kiegészülve, együtt egy sokkal magasabb minőséget hoz létre, amiben mindkét eredeti forma is megtalálható, de egy jóval magasabb rezgésű, új energia is munkálkodik. Azzal is érdemes tisztában lennünk, hogy egy együttállás is jó. Az asztrozófiában kevéssé működik a több többet ér elve, de amikor egy napon három együttállás látható a csillagos égen, akkor érdemes ezt az energiát szekerünkbe fogni. Olyan, ég adta ziccerhelyzet, amivel élnünk nem kell félni, jó lesz. Ha időnk és lehetőségünk engedi, tartsunk egy kis szertartást, amiben ráhangolódunk az égi erőkre. Ha időnk és lehetőségünk nem engedi, akkor változtassunk, alakítsuk úgy, hogy engedje, elvégre ami fontos, arra kell, hogy legyen időnk is és energiánk is.

Este pedig meditációban működünk együtt a bolygók erejével: https://www.facebook.com/events/524251938069245/

 

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This