Csütörtöktől szombatig áll együtt az Ikrek asztrológiai jelében a Vénusz és a Merkúr, a bolygók találkozója pénteken egzakt – ezt a legintenzívebb hatás maradéktalan kiaknázása miatt érdemes tudnunk és akár naptárbejegyzés formájában előre rögzítenünk. De mi is az, ami ennyire nagy horderejű két, gyors mozgású planéta nem túl ritka randevúja kapcsán? Ha zanzásítva kellene összefoglalnom a lényeget, annyit mondanék: a felfedezés öröme, a szerelemmel megélt rácsodálkozás varázsa. A teljes kép mélyebb megértéséhez érdemes hármat hátralépnünk és innen tekinteni erre a varázslatos égi helyzetre. A Merkúr otthon, az általa uralt Ikrekben járva dupla vonallal húzza alá a felfedezés és megismerés szükségszerűségét – egyben csodálatosságát is. A zodiákus ezen cikkelye változó jel, ezt is megszívelendő szem előtt tartani: monomániás refrénem idénre a változtatás; egy Ikrek Merkúr szuper felismeréseket ad hozzá, de valami mást is. Ez a más pedig nem más, mint a beavatás. Beavatás egyenlő rácsodálkozás; olyan aha-élmény, amiről megtörténtének pillanatában is tudjuk, hogy sorfordító erejű. Ebből kapunk most gazdagon, de ez jó, mielőtt a mondat első felét borúsra színeznéd. Az Ikrekben ott a játékosság, a Merkúr fürge, mozgékony; olvassuk ezt össze: a tanulásnak nem kell az iskolában megélt, megszégyenítő-alázós-feleltetős módon történnie. Itt és most élményeink által válunk képessé mindent és bármit más nézőpontból szemlélni és mind több spirituális kilátópontot építeni életünkben. Ezek birtokában pedig egyre szórakoztatóbb és játékosabb folyamattá érik valódi tanulásunk.

Ahhoz, hogy ebbe még több öröm vegyülhessen, a Vénusz adagol szerelemenergiát. Vele és általa a tapasztalás finomabb, harmóniát hozó; még az önmagában nyers és kevéssé kívánt eseményeket is el tudjuk helyezni a Nagy Egészben, az egyensúlyi állapot részeként. Téphetem a számat, micsoda kegyelmi energia egy ilyen csodás, Ikrekben zajló Merkúr-Vénusz találkozó, de ezt meg kell élned. Elmesélhetem, menyire illatos és édes a friss akácméz, ahogyan a csurgatót a felkelő Nap fényébe tartod és a sugarakat a mézen keresztül nézed, majd egyetlenegy cseppet a nyelved hegyével kóstolsz meg – elmesélhetem, de semmit nem ér, amíg Te magad nem teszel így és nem szerzel örömmel kibélelt tapasztalatokat.

Az együttállás az Ikrek jelének 20. fokánál kedveskedik nekünk pénteken, de mit mond a csillagos ég, ha feltekintünk rá? Poéngyilkosság: csupa jó dolgot. A Bika szarvainál találkozó Merkúr és Vénusz isteni sugallatokat ad és hoz. Emlékezzünk, a Bika szarva antennaként működik; a Tejútról hozza le torzítatlanul az isteni-égi adást, a legmagasabb információt. Ólomsapka legyen a javából, ami ezt kívül tudja rekeszteni. Érdemes a bevillanó ötletekre jobban odafigyelni, mert igazgyöngyökre bukkanhatunk köztük. Emlékezzünk, a nem is olyan régen retrográd irányba fordult Vénuszt az Orion (Nimród) csillagképnek harmadik legfényesebb, gamma csillagánál, a harcos minőséget égre rajzoló Bellatrix csillagnál érte a fordulat. Bár már hátrál, de túlságosan még nem távolodott innen el, így jó tudnunk, hogy most a felismerések, a nyomukban járó öröm egyvelege régi, akár visszatérő rossz szokásaink, levetendő árnyékköpenyeink magunk mögött tudására is több mint alkalmasak. Ragadjuk meg a felkínált kérdőjelet és biggyesszük oda minden, vért, verejtéket és könnyet akaró folyamat mögé. Biztos, hogy ez ránk is vonatkozik? Engedjük meg, hogy örömmel tanuljunk és változtassunk, három kitűnő nap (is) támogat ebben.

u.i.: a Főnixébresztő online workshopot „véletlenül” éppen pénteken, az egzakt együttállás perceiben tartom…

kép: wall.aplhacoders.com

Pin It on Pinterest

Share This