Csütörtökön érkezik meg a Bika asztrológiai jelébe a Vénusz, azaz hazatér. Hazatér, hiszen (a Mérleg mellett) itt uralkodik a zodiákusban Afrodité planétája. Az „otthon tartózkodó,” avagy uralmi helyzetben járó bolygók ereje és hatása törvényszerűen intenzívebb. Egy Bika Vénusz mindig erőteljes zsendülést hoz, akár az élet fizikai síkját nézzük, akár a kapcsolatokat. Jó hír még, hogy ez az energia a „mindenbe szerelmes vagyok”-kal analóg; itt a mindennapi létörömhöz kapcsolódás és ennek a frekvenciának a felvétele, avagy a legnemesebb ráhangolódás adott és elérhető bárki számára. Bárki számára, persze, aki nem tett mondjuk önsanyargatási fogadalmat, mert az most jól megszívja, hiszen – számára – nehezített pálya indul a következő, április elejéig tartó hetekben. Mindaz, aminek élvezetéhez fizikai test szükségeltetik (ölelés, muzsika, finom kortyok, falatok, színek, stb.), fokozottan okoz örömöt és mi magunk is úgy érezzük, e hosszú, bár nem túl combos tél vége felé közeledve megemelkedik az igényünk irántuk (apropó: gondolkodtatok, mi a különbség a valódi vágyak és a gerjesztett ingerek között? – holnap ezt a témát járjuk körül). Az öröm jó, az öröm szép, az öröm elfogadandó (nem csak elfogadható). Jó azért tudnunk, hogy a mértékletesség is játszik, a vénuszi erők alacsony szintű működtetése tud átcsapni hedonizmusba és (zaba)orgiába.

Milyen érdekes, hogy a tavasz és a kikelet ideje már a spájzban van, ilyen kozmikus erőtérrel pedig még annak is kedve szottyan egy kicsit a földdel foglalkozni, aki még cserépben is ritkán találkozik vele. Nagyon jó, ha egy kicsit mezítlábazunk az anyaföldön (azaz Földanyán), ha a jó kis zsíros, kövér földet morzsolgatjuk (nyugi, majd mosol kezet és nem fog kérgesre száradni ettől a tenyered). Közvetlen, fizikai síkon működő és működtethető tapasztalásokat szerzel a valódi termékenység legmagasabb szintjéről, ami ugyan ott van a szemed előtt (már ha látsz földet és gyümölcsfát), de talán máskor nem tudatosítod ennek az isteni és nagyszerű folyamatnak a magasztosságát (MAG-asztosság). Nem azt mondom, hogy a cipődre ragadt sárrögtől érzékenyülj el és lábadjon könnybe a szemed, de azért a gyermek rácsodálkozását újra megélheted, mekkora csoda, hogy a magból csíra, majd növényke lesz anélkül, hogy ezt egyetemen tanulná.

Emberi kapcsolatainkban is az öröm és a gyümölcsöző erők köszöntenek be. Lássuk meg, mi a szép és a jó a másikban; szemléljük őt a teli poháron keresztül. Fogjuk meg a kezét, vigyük el sétálni, osszuk meg a belső jó érzéseket és ez nem csak párkapcsolatokban működtethető. A másik megölelése, az együtt nevetés, a napsugárnak (vagy akár az esőcseppeknek) való együtt örülés mind-mind játszik most (is). Merjük beleengedni magunkat a Bika Vénusz örömmel kibélelt, harmóniát erősítő mintázatába. Emlékezzünk arra, hogy a „sz@r az élet és keserv van, meg szűkösség és a rézf@szú bagoly elviszi, aki nem így gondolja”” tézise egyszerű tőhazugság. A bolygónk és az egész Univerzum a bőségről és az örömről szól, ez az alap beállítottságunk, ennek a torzulásához komoly energiák megmozgatása szükséges. Jó hír, hogy – pont emiatt – meglepően könnyen találunk vissza az életigenlő, természetes attitűdre, különösen most. Hajrá!

ja és egy apróság a végére: a mosolyogva és hangosan éneklés segít még közelebb kerülni a lényeghez. Tök mindegy, hogy hamisan énekelsz (én is), nem ebből kell megélned. Kivéve, ha ez a hivatásod, de akkor meg úgyis megteszed nap nap után, de most még több örömmel.

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This