A görcsösség a legritkább esetben vezet áldásos eredményhez. A Mars pillanatnyi pozíciója segít megérteni, majd átírni a régi mintákat. Lehet, mostantól nem az állkapcsodat akarod majd még jobban feszíteni – hanem az ég felé küldesz egy szívből feltörő kacagást. Te döntöd el, én összeszedtem, amit tudnod kell hozzá:

Emelő, változtató, jobbá tevő cselekvő erő. Ha csak hat szóban jellemezhetném a Mars bolygót, őket választanám. Azért a legelején leírom: igen, léteznek alacsony szintjei is a planétának. Nem, nem hozza ki belőled az állatot. Ahhoz is te kellesz. Nem akarom pufogtatni őket, de megjelenésük minden esetben az egyén felelőssége. Aki agresszorként, erőszakos, durva energiaként festi le, pont úgy jár el, mintha az alkoholt vádolná az iszákosság következményeivel. Ahhoz kell egy kéz, amelyik megemeli a poharat és nem tart mértéket; a párlat „csak” eszköz.

Vízöntő Mars. Ez az alapvetés, ha megelégszünk az asztrológiai megközelítéssel. Jelentős, a mindennapokban remekül használható energia, én is írtam róla: https://ladonyijanos.hu/a-vizonto-mars-tisztito-erejerol/ Ebben a cikkben hívtam segítségül Manci nénit, a belevaló, vagány takarítónőt. Ma azonban magasabbra nézünk.

Felettes én. Ő a legjobb változatod; az, akit csúcsminőségedben tudsz kihozni magadból. Szuperegónak nevezi a pszichológia tudománya. Ennek a részednek pedig égi köre is van, úgy hívják: ekvátor (latinosan: equator); avagy égi egyenlítő. Az egyik legmagasabb kozmikus polc; ide nyúlunk most a spirituális hatputtonyosért:

Delfin. Méretét tekintve apró, ám óriási jelentőségű csillagzat. Ritkán említik magában; részbeni átfedése és energetikai rokonsága miatt a Csikóval (Delphinus és Equuleus kettőse). Önfeledten lubickol és magában hordja az újjászületés lelkesedését. A kiemelkedés, mint reménybeli naggyá válás ölt testet benne. A Cet hatalmas kiterjedésű fényábrája a Delfin majdani stációja. A hét végéig itt vándorló Mars üzenete egyszerű:

Ha erőt kell áramoltatnod, attól még mosolyoghatsz. Nem kell befeszülni. Semmivel sem könnyebb csikorgó fogakkal teljesítened, sőt: bizonyított tény, tudományosan alátámasztott valóság, hogy mosolyogva például gyorsabban fut az ember, minden más körülmény változatlanul hagyása mellett. Olvastam erről egy tanulmányt és – mit szépítsem – kiröhögtem. Ám legalább hat öregasszonynak elegendő kíváncsiság szorult belém, így ki kellett próbálnom.

Nem fogod elhinni (ahogy én is tamáskodtam eleinte): tényleg így van. Lemértem. A telefonos applikáció olykor téved, de annyiszor csináltam újra és újra a vigyorgós vs. komor lesőharcsa-arcú tesztet, hogy bátran merem kijelenteni: 3-5 másodpercet jelent kilométerenként, ha mosolygok. Erre – is – emlékeztet a Delfin csillagzatában járó Mars.

A gravitáció adott. Egy zsalukő tömege épp úgy nem fog megváltozni, ahogy a súlya sem (előbbi a tehetetlenség mértéke, utóbbi az erő, már ha jók a fizikaórai emlékeim, tegnap pedig pont zsaluköveket pakoltam a kertben). Összepréselt szájjal ugyanannyit nyom a mérlegen, mint derűs arccal. Grammra egyforma. De könnyebb megemelni, ha nem feszülsz rá. Igen, attól, hogy komolyan veszed, még nem kötelező komolykodnod és legfőképpen szükségtelen belereccsenned.

A Delfinben tranzitáló Mars felkínálja a változtatás, a könnyedebb megközelítés lehetőségét is. Ennek édes gyümölcse, hogy nyitott maradsz és észreveszed, ha más, jobb, praktikusabb és könnyebb megoldás bukkan fel. Ami simán elsétálna melletted, ha vasfejű konoksággal erőltetnéd azt, ami nagyon nem akar menni.

Újratervezés, mégpedig nevetve. Az egész hét a tiéd hozzá.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This