A szív szerepe és jelentősége túlragozhatatlan. Soha nem pihen. Nem csak születésed pillanatától: gyakorlatilag a legkorábbi magzati létállapottól kezdve fizikai tested haláláig szüntelenül pumpálja a vért. A szívizom szívóssága legendás. Szívesen fogadott szívesség, amit érted tesz.

A döntés azonban még ennél is jelentősebb. Amit ő hoz meg. A biofizikai támogatás szükséges ahhoz, hogy a. életben maradj, b. stabilan áramoljon a véred, c. egészséges vitálkapacitással élhess boldog életet. Ehhez társul be döntéshozó funkciója. Mert jó döntést nem agyból hozol. Nem is teheted, elvégre ő csak egy végrehajtó szerv. Ha maradéktalanul igazságos akarok lenni, úgy a „csak” macskakörmöt kap. Egy precíz intéző igazi kincs. De nem neki kell kitalálni, mi a dolga.

A jó döntés érzelmi döntés. Ebbe az alapvetésbe áll bele a Rák telihold. Hétfőről keddre virradóan telik, egészen pontosan január 18-án 0 óra 47 perckor áll egzakt módon szemben Nap és Hold. Gyönyörű égi állás turbózza a szíveddel való jelentős döntések meghozatalát.

Bizonyos dolgok megértek. Hezitálhattál, tolhattad ide is, oda is, de a telihold kiszakítja a sóhajt, amivel cselekszel. Nagyot fordítasz. Ez azért bír jelentőséggel, mert a „mezei” teliholdakhoz képest a mostani különleges. Az alapkivitelben Nap és Hold áll szemben. Ez az oppozíció most is adott, ellenben a Nap mellett ott toporog tettre készen a Plútó. Együttállásuk terel a nagy tettek mezejére. De nem a tribünre, partvonalon kívülre ülsz. Cselekedni vágysz, mélyre ható, radikális, gyökeres módon. Pályára lépsz. Lelked megsúgja, elmeséli, de ha kell, emelt hangon is tudatja, mit és hogyan. Hallgass rá. Már ha jót akarsz. De miért is ne tennél így? A külvilág és a megfelelés számára bőven akad hely a lelátón.

Érzelmekből megoldás. A lélek jelöli ki az előre vivő utat. Ez a Rák-Bak tengely elemi szintűre egyszerűsített üzenete, ami a közelgő telihold körvonalait mutatja meg. De az asztrológiai vetületnél – mint mindig, úgy most is – többet mutat a csillagképi környezet.

A Nap éppen kilépni készül a fénynemzés és magas tudás csillagzatából. A Nyilas „legvégénél” éri a Holddal való farkasszemezés. Az elengedő kéz információja ott van benne, magyarán: kellően bölcs vagy ahhoz, hogy számodra szükségtelen dolgokba, fényét vesztett minőségekbe már ne kapaszkodj. Nem vagy fuldokló, azok meg nem mentőövek. Elegáns, tovább lépő és bölcs mosolyt ébresztő pozíció.

Szemközt a Hold az Ikrek csillagzatából éppen a Rákba libben, annak Tekintete, befogadó oldala felé. Némi belső csend segít hozzá, hogy a számodra tartós, kifejezetten fényes megoldások megérkezhessenek. Nem kiagyalósan, inkább sugallat formájában. Meglátod őket, de ehhez a szemeden túl és rajta kívül más érzékszerved is társul. Belső látás, ami az érzelmi hullámzásodat dekódolva mutat irányt.

Hétfő este az alvómaci mellé készíts papírt, tollat. Mert az üzenő álom ezen a varázséjszakán nem számít unikumnak. Az alvás teszi lehetővé, hogy cerberusként strázsáló agyalásod radarernyője alatt beröppenhessen a legjobb, legmagasabb sugallat. Amit fényes nappal csípőből utasítanál el. Most megérkezhet, te pedig rá- és felébredhetsz. Akkor pedig írd le hamar, hogy reggel rácsodálkozhass.

kép: pixabay.com

felemelő álmok, megoldáscentrikus telihold

Pin It on Pinterest

Share This