Az egyik, ha nem a legintenzívebb érzelem a megkönnyebbülés. A kiszakadó sóhaj, a mély, szabad lélegzet jelzi – legördültek a súlyok. Akár kicsiben, nap nap után megélve, akár komoly, sorsodat alakító történések esetében – megkönnyebbülni mindenki szeret. Ennek érkezett el az ideje.

Összeálló képkockák, kirajzolódó mintázat, villámcsapásszerű felismerések. Ezt hozta el a Merkúr, aki pár hete – Földünkről szemlélve – látszólagosan hátrált. Ennek június 3-án, pénteken délben (a fordulat egzakt pillanatában és attól kezdve) érkezett el az ideje. Többször írtam róla, a vastag és dőlt szövegrészben ott a link némi frissítésért. A kép egésze, a teljesség miatt megéri.

Először a hátrálás kezdetekor vettük végig, miről szól a május zöme, a megértés-megértetés-beavatás vonalán. Következő lépés a Merkúr – hátrálás közbeni – jegyváltása volt. Nem mehetünk el a Nappal való találkozó mellett sem, már ha jól jön egy kis megvilágosodás.

Termékeny gondolatiság, bőséget fialó szellemiség, gyümölcsöző sugallatok. Ezeket bátran pötyöghetem egy direkt irányba forduló Merkúrról, már ha az éppen a Bika asztrológiai jelében vált irányt, mint most. Ez remek, mi több: szuper dolog. De nem minden. Sőt. Jó, kitűnő, de a valódi varázslatokhoz – mint oly sokszor, most is – érdemes a csillagok világába tekintenünk.

Az elképzelhető legrettenetesebb félelmektől való megszabadulás ideje érkezett el. Ezt a minőséget a Perseus csillagzat második legfényesebb, béta csillagához szokás kötni. Ha pontos akarok lenni, akkor nem híresnek, inkább hírhedtnek kéne neveznem. Erre azonban nem szolgált rá, sőt. De ki is ő?

Algol: Démoncsillag, Halálcsillag, Sátáncsillag, démoni erő; az egész csillagos ég legrosszabb energiája. Ezt olvashatod róla, ha elköveted a kritika nélküli guglizást. Hamar asztrófertőben találod magad, ott pedig ilyesmiket okádnak-böfögnek az Algolról. Pedig ennek nemhogy a fele sem igaz, hanem semennyi. Egyszerűen a nemtudásból fakadó páni félelem íratja a reszkető kezekkel a vádaskodó sorokat. 

A jelen pillatat, azaz az elmúlt hetek, a most és a következő hét (június 10-ig) fő – merkúri – üzenete: igenis képes vagy megszabadulni a visszatérő félelmektől. Igenis meg tudod tenni, hogy az érzelmek háborgásából a szellem síkjára emelkedj. Megértesz és megkönnyebbülsz. Olyasmit is, amibe eddig beletört a bicskád.

Az Algolnál forduló Merkúr a megértés szupererejét szabadítja fel. Nem bonyolult, egyáltalán nem. Talán éppen ezért szoktunk gyanakodni. Elhitették – veled és velem egyaránt -, hogy csak az működhet igazán jól, csak abban érdemes hinned, ami végtelenül összetett és bonyolultsága okán földi halandó, aki két lábbal áll az anyatalajon, meg nem értheti. Pedig nem így van.

Támogat, hogy ne aprózd el magad. Azzal, hogy kioltja a zsibbasztó, passzivitásba lökő félelmeket, segít visszakapaszkodni életed és sorsod kapitányi hídjára. Tudod, emlékszel: ez a te méltó helyed. Nem mellesleg: innen látod át, merre is haladsz, mi számodra a helyes út. És akkor már nem kell időt és energiát pazarolnod holmi köztes megoldásokra, kompromisszumokra.

Talán ideje felhagyni a biztonsági játékkal.

Talán nem érdemes szétforgácsolódnod azzal, hogy itt is, ott is, amott is jelen akarsz lenni, meg akarsz felelni.

Talán ideje összeszedetten létezned. Mi van akkor, ha éppen most érkezett el annak az ideje, hogy önmagadat, életed alakítását, boldogulásodat emeled a középpontba? Nem, ez nem önzés. Gondold végig: nem más kárára teszed. Azonnali lenyesést igényel ez a „szellemiség” is, hiszen hamis és téves programozás.

Attól, hogy neked jó, hogy te boldog vagy, nem kell másnak szenvednie. Az élet nem zéró összegű játszma. Nincs túl sok eszkimó és túl kevés fóka. Mind-mind olyan, dogmatikus kijelentések, amiknek el- és befogadása eddig és nem tovább volt számodra bármennyire is pálya.

Nyissz és huss. Éppen így, gyorsan és azonnal, a teketóriázás halvány árnyéka nélkül vágta le Perszeusz Medúza Gorgó fejét (és nem akart úgy járni, azaz kővé dermedni, mint a szobor, akiről Hofi Géza énekelt). Erre van szükséged neked is. Most. Igen, most. Az Algol csillag szimbolizálja ezt a bizonyos lenyesett buksit. Mit jelent ez az analógiás gondolkodás csodafordításában?

Elérkezett az ideje gyökeres, radikális, azonnali tudati változásoknak. Attól, hogy valamiről másképp gondolkodsz, igenis meg fog változni a világod, a valóságod. Megteremted. Ami nem kell, mehet a levesbe. Itt jön jól a felszabaduló erő, hogy kéz- és karremegés nélkül lendítsd a kardot vagy szablyát és vágd le a káros, mérgező gondolatiságok csúf fejét.

Biztos, hogy kellenek B-tervek? Tuti, hogy szolgálnak téged? Az Algol csillagnál direkt irányba, azaz előre, a fejlődés és (előre)haladás irányába forduló Merkúr nem csak kérdőjelet kanyarít. Ráirányítja a figyelmedet, miért nem való ilyesmiben gondolkodnod.

Erről (még) bővebben június 8-án a Corvin Hotelben fogok beszélni, amikor még combosan tündököl a Merkúr-Algol együttállás. A teljes asztrozófiai- és energetikai hátteret feltárjuk. Igen, kérdezhetsz is; ahogyan a korábban tartott előadások, workshopok, tematikus napok során, most is figyelmet fordítok rá, hogy a felmerülő kérdéseket a legjobb tudásom szerint válaszoljam meg.

Ha szeretnél ott lenni 2022. június 8-án, szerdán 17:00-tól (a beszédes nevű) Főnix teremben a (még beszédesebb elnevezésű Angyal utcában, úgy írj e-mailt a contact@ladonyijanos.hu címre.

https://www.facebook.com/events/1199719477521456

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This