Az új kezdet köre magában hordozza a legtisztább harmóniát. Erre is emlékeztet a csillagászati új év, ami szerda hajnalban veszi kezdetét. Ekkor (2024. március 20-án 4 óra 6 perckor; budapesti koordináták szerint) érkezik meg központi csillagunk, a Nap a Kos asztrológiai jelébe. A közismert tudnivalók mellett összeszedtem mindazt, ami fontos, de meg szokott lapulni a sorok között. Íme:

A tavaszi napéjegyenlőség több puszta időbeli szimmetriánál. Igen, pont ugyanannyi a világos és sötét órák, percek mennyisége. Pipáljuk is kis gyorsan a nyilvánvalót, majd emeljük meg és pillantsunk be alá. Mert a lényeg ott búvik meg. Az egyszerű, matematikai felezhetőség még nem harmónia. És ha nem keresed, jóval kisebb eséllyel találsz rá. Ez képeződik le a tavaszköszöntő tudósítások dinamikájából is:

„Halakból Kosba. Összegző, érzelmes jelből az ajtót berúgó, tüzes, intenzív kezdet-jelbe.” Jellemzően ezt hangsúlyozzák ki, amivel – önmagában – az égegyadta világon semmi probléma nincs. Csak éppen kevés; legalábbis te többet érdemelsz ennél.

Az egyenlőség rejti a harmónia lehetőségét. Várd el és megkapod; keresd és tiéd lesz. Ehhez mutatok egy remek kulcsszót: fénydominancia. Az egyenlőség vitathatatlan; úgy formálhatsz harmóniát, ha elvárod a növekvő fényesség megérkezését – túl a mérhető perceken és luxokon. Igen, ez már nem kispálya.

Tűz. Mind a Nap, mind a Kos jele tüzes minőség. Egyfajta átbillenés, átkapcsolás, ha az új kör kezdeteként tekintünk rá. Ám nem előzmények nélkül való. Igen, a Nap a Halakból érkezik. Vizes, lelkizős, összegzős jelből. Ne várd el, hogy az ilyesfajta belső folyamataidat, fogékonyságodat spiccel rúgja el a szerdai pirkadat ereje. Ám a kezdet ideje adott; azon módosítani emberi erő nem tud. Ebből következik, hogy a jó megoldás tebenned van:

Határozd el: újat kezdesz, újrakezdesz, jobban csinálod. Úgy, hogy magaddal viszed a múlt tanulságait. A terheket nem muszáj cipelned, de ne haragudj magadra, ha időnként bevillannak.

Azért vagy a pályán és azért játszol, hogy ebben a körben (legalább egy kicsit) jobb eredményt érj el. Nincs verseny külső összehasonlítgatással. Még akkor sem, ha a Koshoz egyébként passzolna. Csak akkor versenyzel, ha tudatosan bólintasz rá – erre mindig emlékezz.

Elhatározás, célkitűzés, vagy, ha szeretnéd: fogadalom. Most jött el az ő idejük. A szerdai virradat éles, égig érő kürtszóval hirdeti a csillagászati, de inkább: valódi, spirituális új esztendő kezdetét. Ami január elsején borítékolható kudarcra volt ítélve, az most tedd meg. Erről a naptári új esztendő kezdetén már írtam egy cikket, aktuális lehet felfrissíteni: https://ladonyijanos.hu/ne-csak-uj-jo-ev-is-legyen/

Minden döntéshez, elszánáshoz, törekvéshez erőt és lelkesedést kaphatsz most. A januári újdonság, a friss naptárlap pillanatok alatt megfáradt – akkor. Most viszont ideje begyújtani a rakétákat – legalább odabent, a szándék szintjén.

Emlékezz: minden egy aprócska magból indul. Ez pedig nem kerül semmibe, viszont a kezdet információja a kiteljesedést is meghatározza. Magyarul: merj nagyot álmodni. Olyat, ami passzol hozzád. Ne más álmait, vágyait tűzd a zászlódra. Halkan súgom meg: az ő kezében is ott a farúd, rajta áll és múlik, mit tűz rá. Te foglalkozz a magadéval, ha javasolhatom.

Tavasz. Célérték megélni a tavasz igazi „tavasz”-ságát. Ehhez segítenek az illatok, a színek, a formák, az Anyatermészet kényeztető szépsége-bősége. Itatódj át a tavaszi fogalmakkal: zsendülés, kikelet, pezsdülés. Belőlük egyenesen következik az életigenlés és életvidámság. Alapvetések az új körhöz.

Vegyél egy mély levegőt. Vagyis inkább hármat. Emeld arcodat a Nap ragyogó fényébe. Nyomatékosítsd: soha nem vagy egyedül. Majd lépj, indulj, mert felvirradt a te napod, eljött a te időd az új körben.

u.i.: erre a szuper kezdetre ültettem rá a haladó önismereti workshopot; okkal másnap, március 21-én tartom az „Így neveld belső sárkányodat” című alkalmat. További részeletek: https://www.facebook.com/events/914537473492689/

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This