A csábítás édes. A csábítás jó. A csábítás izgalmasan vonzó. Kivéve, ha a könnyebbik úttal kapcsolatos. Az ugyanis inkább a jellem tesztelése. Beszélhetünk-e egyáltalán arról, hogy van? Elég erős? Hát a (hát)gerinced?

A könnyebbik út csábítása valójában gyakran visszatérő vizsgahelyzet. Amiket nem szeretünk, ennek oka pedig poroszos oktatási rendszerünk sajátosságában rejlik. Az iskolai vizsgákkal, dolgozatokkal, dermesztő, hétfő reggeli matek témazárókkal ellentétben itt nincs megszégyenítő bukás. Adott viszont a választás lehetősége.

Minden nap, minden döntésedben szabadon határozhatod el, hová célzol, azaz melyik én-részedet engeded a kapitányi hídra. Kettősség, igen. Ám közel sem nevezhető holmi bipolaritásnak. Kerüld el a tévképzetet, hogy pocsolya mellett, a Rohadék és Vakarék szerepében önmagával érvelő Gollamként azonosítsd magad. Szméagollal ellentétben te nézz magasabbra. Előtte csak a sápadt telihold visszképe rezgett a tócsa tükrében, te viszont felemelheted a tekintetedet. Azaz: figyelj, fókuszálj magasabbra!

A végső határ a ruhatár a csillagos ég. Ha célod nem más, mint az ember számára elérhető és letölthető top-információk és üzenetek begyűjtése, ne érd be a legeslegjobbnál kevesebbel. Azt pedig – értelemszerűen – a végtelen, csillagosan kéklő égbolt kínálja. Csillagokból formálódott fényábrák mesélik el, mikor, miben és hogyan tudsz földi létezésed során éppen működni. Most az Ikrek kettőse kért szót.

Castor és Pollux. Ők alkotják a latinul a dallamos Gemini nevet viselő fényalakzatot. Castor a halandó, Pollux az örökfényű. Ma utóbbi kap címszerepet; elmondhatjuk tehát, hogy az égre nézve is maximumra törünk. Mert Pollux a csillagképeket alkotó ékkövek közül is kiemelkedik. Az aktualitást pedig a Nappal való együttállása adja. Ha ez a gondolatszál egy kicsit ismerősnek tűnik, nem a véletlen műve.

A természetes csodák csodás természetéről pár napja olvashattál. Akkor a Jupiter kapcsán idéztük fel Pollux energetikáját. Most is jól jöhet az akkori gondolatok leporolása: https://ladonyijanos.hu/a-termeszetes-csodak-csodas-termeszete-by-nap-jupiter-quintil/

Az üzenet mutat némi hasonlóságot. Az a szál itt is él, ragyog, ami a legmagasabbra célzást ösztönzi. Egyszerűen kényelmetlen, rossz megalkudni. Mintha egy két számmal kisebb, ótvar színű, full műszálas borzadály-ruhát kéne felvenned és kiállni vele a tűző júliusi napra, délidőben. Megfejelve egy nyakadba akasztott táblával, ami fennen hirdeti: „Én vagyok az, aki feladta az elveit és elárulta az álmait. Kérlek, köpj le!”

A legjobb választásra sarkall a Nap-Polux együttállás. A „megalkuvó ember” rémképe csak úgy él benned, mint legelőre eresztett patásra a villanypásztor. Jelöli, hol a határ. Meddig mehetsz el anélkül, hogy az áram megba..bonázna.

Hozd ki magadból a legjobbat és a legtöbbet! Ez a tanács immár megporosodott közhely. Nem is coach vagy motivációs tréner, aki nem tudja álmából felriasztva is csípőből szajkózni. Azon ritka, égi égiszű pillanatok virradnak ránk, amikor viszont valódi igazsággal telnek meg az egyébként csak pufogtatott szavak. A cél világos és egyszerű:

Nyomot hagyni. Méltó kézjegyet, ahol mégsem a szignó a lényeg. Hanem az, hogy alkottál, teremtettél, létrehoztál, vagy megéltél valami nagyszerűt. Ezzel tetted jobbá a világot. A te mikrovilágod kihat az egész Univerzumra, ezt tartsd észben.

Valós fénybélyeg. Ezt hagyhatod magad után egy remekbe szabott Nap-Pollux kézfogó támogatásával.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This