Gyógyulni akkor is tudsz, ha egyébként tökéletes egészségnek örvendsz. Zárójel: ma már talán nem, de régebben így definiálták az orvosi egyetemeken ez „egészség”-et: a betegség hiánya. Üljön le, egyes.

Gyógyulás és változtatás. Ritka a passzív, semmit sem tevő, dermedt gyógymód. Mi most nem is foglalkozunk ilyesmivel. Helyette jöjjön spirituális kombóban, kozmikus árukapcsolás mézédes gyümölcseként:

Gyógyulás és mélyre ható, érdemi, életet reformáló változás. Vele indul a naptári új esztendő. És ezt kifejezetten könnyű belátni, gyerekjáték megérteni. Több ok is ezt mondatja velem:

Hátra arc. Száznyolcvan fokos fordulat. Visszából előre. Ezt a mozgásképletet teljesíti be a Merkúr az égen. Fontos! Földünkről szemlélve, látszólagosan. Azaz: véget vet a (rettegett) retrográd időszakának. Máris mondom, mikor és hol teszi meg mindezt:

  1. január 2-án hajnalban. A Nap még fel sem kelt, mire a Merkúr újra direkt irányban halad. Nem rossz, igaz? Sőt: remek. Az ekliptikára, azaz a Nap látszólagos útjára vetített koordinátája: Nyilas 22 fok 10 perc. És itt érkezik el az újabb „hoppá!” ideje. Két okból is:

Ami Nyilas, az Skorpió. És nem, még nem ittam pezsgőt. A Nyilas asztrológiai jelének égi hátterében a Skorpió igazi csillagokból formálódó fényábrája tündököl. Többek közt. A Skorpió fullánkja mutat rá: változtatás ideje virradt fel. Figyelj a részletekre: szándékosan nem „változás”-t írtam:

A változást befogadod. Moshatni: elszenveded. Valahol passzív minőség. Ellenben a változtatást gyakorolva aktív, cselekvő, ráható módon teszel – jövődért, boldogulásodért. Éppen erre ösztönöz a Skorpió fullánkjánál irányt váltó Merkúr:

Ne várd, hogy más hozza el (vagy éppen ne hozza el…) azt, amire vágysz. Vagyis persze, megteheti, de tudasd vele. Értsd meg a másikat s mentem eredményesebb megértetésed is. Ez pedig automatikusan magával hozza a gyógyulást is, ami nem az, aminek látszik:

Életminőség-javulás és emelkedés. Eszközmegkötés nélkül. Spirituális értelemben tehát a gyógyulás abszolút kiterjesztő módon értelmezhető – és értelmezendő. Több egyszerű orvospótlásnál. A minőség pedig beavató erejű csillagképpel is képviselteti magát az égbolton:

Kígyótartó. Ő az, aki egyik kezében a Kígyó fejét, másikban a farkát fogja. A hármas tagolású csillagzat legfényesebb, alfa csillaga a különösen csengő nevű, ám káprázatos energiájú Rasalhauge. Nemrég írtam róla, javaslom, frissítsd fel, mit érdemes tudni róla, mire jó, hogyan hat. És miért oly’ különleges https://ladonyijanos.hu/gyogyito-csillagmagia/

). Történetünk szempontjából kulcsfontosságú: itt vált irányt a Merkúr. Az üzenete patyolattiszta:

A megértés gyógyít.

A kimondott szó gyógyít.

Az ölelésre tárt karok gyógyítanak.

A sort folytasd szabadon. A lényeg egy: minden direkt irányú fordulat jelentős (cselekvő) energiákat szabadít fel. Itt is, most is. Benned is. Tudj róla, számíts rá. Használd, fogd szekered elé. Az árnyaltabb értelmezéshez pedig egy másik, szintén nemrég írt cikket ajánlok. Ezt a Nyilas cikkelyébe visszaérkező Merkúr apropójából vetettem pixelekre nemrég. Leporolva támogat, hogy még teljesebben álljanak össze a mozaikdarabkák. Íme:

„Elvehetetlen hatalom. Igazán jól hangzik. Egyetlenegy dolog képes megadni, ez pedig a tudás. A történelem fényesen bizonyítja, hogy előbb vagy utóbb minden birodalom megdől. Nincs az a diktátor, elnyomó rendszer, ami idővel kártyavárként ne omlana össze. Ezzel szemben maga a tudás, a bölcsesség belső, ezáltal garantáltan megmaradó erő. Erre emlékeztet a csillagos ég, napforduló után, szenteste előtt:

Fürge bolygó kocog az égen. Vidám, ide néz, oda néz, felfedez. Rácsodálkoztat, megismertet. Kíváncsi, beszéltet, megnyit. Hírnök, a fényesség hírvivője, mert közvetlenül a Nap körül kering. Kedvesen végletes: ő kerüli meg leggyorsabban, mindössze 88 nap alatt központi csillagunkat. Ugyanakkor saját tengelye körül a leglassabban fordul körbe. Jellemzően népszerű, ritka időszakokat kivéve. A mostani éppen ilyen.

Retrográd Merkúr. Aki kicsit is fürkészi a kozmikus történéseket, hajlamos összerázkódni a szókapcsolattól. Ok nélkül. Hiába aggatják rá a „rettegett retrográd” alliterációt, ez inkább kormolás, savazás, lehúzás. Egy-két – hangsúlyozottan alacsony szintű – megmozdulásban lehet igazság, mégse köved el a hibát, hogy elhamarkodottan címkézel. Ez épp olyan blődség lenne, mintha Kalkuttai Szent Terézt a wc-n töltött idők és az onnan esetleg kiszűrődő hangok alapján ítélnéd meg. Nem jó. Különösen a Merkúr jegyváltását figyelembe véve:

Nyilas. Tudás, bölcsesség. A zodiákus méltán közkedvelt szeletébe érkezik vissza december 23-án reggel a Merkúr – itt még szoros kézfogóban a Nappal. A megszülető fény vetül a tudásra, amivel valódi megoldást érhetsz el. Rövid, egyszerű, könnyen átlátható üzenet. Stílszerűen világos.

Ismétlés. Ő a tudás jó édes anyja. Ennek égisze alatt javaslom, porold le és olvasd újra a hátráló Merkúrról szóló cikket: https://ladonyijanos.hu/retrograd-merkur-a-legjobb-fajtabol/

Most értünk el az egyik sarkalatos mozzanathoz. Január legelején – nem akármilyen ponton – fordul majd a planéta, ám addig is: fedezd fel, bukkanj rá a felszín alatt benned élő bölcsességre. Mert ott van. Segít megérteni, támogatja az összefüggések meglátását. A helyére kerülő puzzle-daraboknál pedig kevés örömtelibb dolog van.”

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This