2016. dec 27. 0

Nap-Merkúr

Szerdán a (látszólagosan) hátráló Merkúr és a Nap áll együtt a Bak jelében. Általánosságban is elmondható, hogy minden Nap-Merkúr érintettség, különösen az együttállás a közlékenységet erősíti, bármilyen szintű megjelenési formában. Ne érjen meglepetésként a környezet pletykálkodásra való hajlamának a szokásosnál is erősebb megjelenése szerdán; az égi erők nem túl magas megtestesülése ez is: a dolgunk csupán annyi, hogy nem alacsonyodunk le partnerré ebben a játékban.

A retrográd Merkúr segít megmutatni, megértetni, mi az, amiért vissza kell mennünk, mit kell a múlt felé fordulva magunkhoz venni, hogy újra egyenesbe állva sokkalta erősebben és bölcsebben tudjunk előrehaladni, továbblépni. Megint megjelenik az időegyenes: a jelenből a múltba visszanyúlva tudunk a jövőért tenni. Leginkább megértések, gondolatok, szellemi töltetek érkeznek segítségünkre.

161228nap

Az együttállás erősíti annak megélését, hogy mindez a megértés a cselekedeteinkben, tetteinkben tükröződik, nem marad az eszmeiség ködös világában. A Nap a cselekvő énünket szimbolizálja, ezért jó tudnunk, hogy itt és most gondolat és tett kéz a kézben jár; amit megkapunk, megértünk, azt meg is valósíthatjuk. Előfordulhat, hogy mély lelki folyamatokban érkezik megvilágosodás-élmény, olyan dolgokat értünk meg, amik eddig az érzések legmélyebb rétegeiben mozgó, fel még nem ismert, csak jelenvalónak érzett mozgolódás volt. Minden gondolat, minden szikra előre visz, a továbblépést és az úton való haladást támogatja, hiszen a Bak ezeket az erőket jeleníti meg.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!