2017. Már 24. 0

Nap-Vénusz, a szerelem tanítása

Szombaton áll együtt a Nap és a látszólagosan hátrafelé haladó Vénusz a Kos jelében. Az elmúlt hetek visszatérő motívumaként a mostani együttállás felett is a Halak csillagkép visszaúszó halacskájának fonala látható, ismét és újra a párkapcsolatokra irányítva a fókuszt. A retrográd (hátráló) bolygó mindig nagyobb feladatot (a feladat soha nem azonos az iskolai penzummal, aminek el nem végzése automatikusan büntetést vont maga után), azaz fejlődési lehetőséget hoz, arányosan nagyobb munka befektetéséért „cserébe”. Ez a nap szól továbbá a rálátásról és a megvilágosodásról, hiszen a Nap fénye ezeket a minőségeket is árasztja, ahogyan szeretettel itatja át ezt az életterületünket is.

Előfordulhat, hogy múltunk bizonyos szereplői felbukkannak, olyasvalakik, akikkel nem rendeztünk el annak idején mindent, ahol még elvarratlan szálakat borzol a tavasz szele. Ők azért jönnek elő, mert segíteni szeretnének: „gyere és tedd rendbe a velem való kapcsolatodat, avagy annak a lezárását”. A régi szerelemek, szeretők most nem (sem) kísértőként bújnak elő a feledés magasra falazott kerítése mögül, hanem nyakukba akasztott tálcán hozzák elénk a helyzetet, a lehetőséget, hogy az annak idején elmismásolt dolgainkat végre frappánsan oldhassuk meg.

A Kos erőt ad hozzá, lendületet, tüzet és kezdeményezőkészséget, ami cselekvésre ösztönöz: szükségtelen bármiféle ledermedtségtől vagy tehetetlenségtől félnünk. Amit itt és most megtehetünk, az mind-mind a régi, láthatatlan szálak általi lekötöttségünk alól hivatott felszabadítani: a visszaúszó hal fonala mutat rá, hogy ezek a múltból a jelenbe húzódó érzelmi szálacskák, aminek talán már nincs (nem lenne…) helye jelen valóságunkban. Ezek a szálak esetleg pont attól a fényes és szép párkapcsolattól tartanak távol, amiről a szívünk, lelkünk pontosan tudja, hogy megérdemeljük – tudjuk, hogy tettünk és teszünk is érte, de valami becsúszik, valami banális dolgon kisiklik a boldog végkifejlet. Ez az a nap, amikor rengeteget tehetünk magunkért, valódi párunkért és a közös jövő fényéért.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!