Az érzelmeid segítenek megújulni – üzeni a Bak újhold. Ezt sugallja, ellentétben a közkeletű vélekedéssel: ha megengeded magadnak a valós lelki működést, beragadsz. Tévhit. A január 11-én együtt álló Nap és Hold vési be markáns, nagy betűkkel, hogy csak az az út visz előre és csak az a megoldás jó számodra, amelyikre a szíved rádobban. Ez a lényeg, innentől csak kibontjuk és árnyaljuk.

Aki békében él belső önmagával, lelkével, azt érzelmei ösztönzik, segítek, támogatják. Leírom kifordítva is:

A saját lelkéről önmagát leválasztó, érzelmeit elfojtó, rideg-kemény páncélt növesztő létező zsákutcában menetel. Masírozása lehet, hogy visszhangot ver, de sehová, semmilyen értelmes cél felé nem viszi tapodtat sem közelebb.

Kategorikus kijelentések ágyaznak meg a naptári új esztendő első újholdjának. De mi is az az újhold?

Nap és Hold egzakt együttállása. Az úgynevezett holdhónap, a régi, klasszikus időegység kezdete. Spirituális üzenete világos és egyszerű: megújulás. Íme, a pontos adatok:

  1. január 11. 12 óra 57 perc (budapesti idő szerint), az Ekliptikára (azaz a Nap látszólagos útjára) vetített pozíciója: Bak 20 fok 44 perc. Érdemes azonban a számok mögé pillantani, mert ott fénylenek fel a titkok és rajzolódnak ki a megtartó, erősítő, megoldást kínáló üzenetek.

Azért élsz itt és most, ebben a testben és ebben a korszakban, hogy boldogulj. Igen, a földi, háromdimenziós valóságban. Ezt alapvető megértened, ide köt be és huzaloz újra a Bak újhold, ha kizökkentél volna. Ebből következik az éltető megújulás egyik alapköve:

Fejezd be a sóhajtozó nosztalgiát, hogy máskor vagy máshol kéne élned. Megvolt vagy meglesz, amennyiben valóban dolgod akad vele. Ha amiatt keseregsz, hogy másképp kéne élned – nos, ez esetben remek hírekkel szolgálhatok. Segíts magadon – és a kozmikus energiák is megsegítenek.

Érzelmekkel integritásban megélt boldog, elégedett földi létezés, ami egyúttal tartalmas és értelmes. Ez a Bak újhold sugallata. Ide juss el. Vág le, hántold tisztára, ha nem egyértelmű és mocsárban tévelyegsz. Imádom a Gyűrűk Urát, mégsem tanulok tündéül. És nem a tőlem amúgy nem távol álló bunkóság miatt. Egészen egyszerűen egy Pitman-féle középfokú, C típusú tünde nyelvvizsgára itt és most annyi szükséged van, mint vakondnak az űrteleszkópra. Lépjünk is tovább.

Ha többre s jobbra vágysz, ideje (hathatósabban) működtetned meglévő tudásodat. Még inkább a benned rejlő-lapuló bölcsességet. Itt már finomodik az üzenet, egyre inkább a sorok közé tereli a fókuszt. Mert szintet lépünk, azaz emelkedünk: az asztrológiai jelek köréből a fénnyel rajzolt csillagképek csodás világába.

Fénynemző Nyilas. Ő emlékeztet: ott van, ott él benned a szikra, amire szükséged van. A mindennapok világában megteremthető legjobb, praktikus megoldásod eredője csillagfényben fogant. Itt ér össze a két kör, mert az újhold kozmikus kapcsa nem engedi, hogy elsikkadjon a figyelmed. Ne érd be a legjobbnál kevesebbel!

Mind a Nap, mind a Hold a Nyilas fényábrájának nyílvesszőt elengedő keze felé tart. Mikor csütörtökön ebédidőben összeölelkeznek, még nem járnak itt, de az irány nyilvánvaló és eltéveszthetetlen. A szándékot a Tejút fénye körvonalazza; ide röppen az a bizonyos vessző. Magyarul és érthetően:

Bárki bármit mond és bármit hiszel magadról, igenis él, megvan benned a tudás és a bölcsesség. Legfeljebb le kell porolnod. Ehhez azonban emeld fel a fejed. Hagyd már végre abba a pocsolyák fenekének bámulását és emeld a tekinteted az ég felé! A földön kúszó-mászó jószágok helyett azt nézd, ami az égbolton röppen. Ezzel az attitűdváltással újulsz meg istenigazán. És persze tégy meg még valamit:

Alaposan gyűrd össze és egy végtelenül határozott mozdulattal dobd a legelső kukába a megalkuvást, a középszer elfogadását és minden, hozzád, azaz emberi létezésedhez méltatlan leértékelést. Törekedj a lehető legjobbra – és lényegesen nagyobb eséllyel kapod meg, mintha eleve döntetlenre törekedve kullognál ki életed játékterére.

Szóval: jól indul a 2024-es év.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This