Ami jó, azt ne akarjuk felülmúlni; meg kell becsülni, ami van. Az emberi kishitűség és szűklátókörűség jelszó-készletének ékes darabjai, igen veszélyesek. Mert látszólag és a felszínen a valóban meglévő, tapasztalható értékek megőrzésére hívják fel a figyelmedet. A sorok között viszont arra, hogy ne akarj többet, szebbet, jobbat – feltétlenül elégedj meg a pillanatnyi állapottal. Még akkor is, ha szuperlatívuszokban ecsetelhető lehetőségek tárják ki feléd tenyerüket.

A tétel igazságtartalma univerzális, akár a földi, akár az égi történésekre megfeleltethető. Adott egy kivételesen hosszú ideig tartó, inspiráló-gyümölcsöző bolygótalálkozó. A méltán híres-nevezetes Mars-Vénusz együttállás. Valamivel több, mint egy hónapig simulnak szorosan össze, hogy rengeteg életterületen fejtsék ki felettébb áldásos hatásukat. Erről a két planéta közösködésének hajnalán, február elején írtam, belinkelem az akkori sorokat. Sőt: a bejegyzés végére oda is fogom másolni. Mert a tudás édes anyukájának bizony ismétlés a neve. És van, amit kifejezetten építő-előre vivő leporolni, újra olvasni.

Ez az egyébként és önmagában is remek égi történés kap intenzív kozmikus tuningot a harmadiknak betársuló Plútó személyében. Hétfőtől szombatig egzakt a Mars-Vénusz-Plútó trió összmunkája, ebből is kiemelkedik március harmadika, csütörtök, amikor a legeslegközelebb tartózkodnak egymáshoz.

Bátran nevezhető világot alakító többletenergiának a csatlakozó harmadik transzformatív energiája. A két erőbolygó már önmagában is figyelemre méltó eredményeket szokott szállítani – itt és most a Vénusz jelenléte a harmónia és az öröm felé tereli a kraftot. Ez azonban nem mindig és nem feltétlenül olyan, mint a lányregényekben ábrázolt virágos mező, ahol a hősnő illatos csokrot gyűjt távol lévő kedvesének.

Sok minden felszínre bukkanhat, ami egy ideje a szőnyeg alatt lapult. Ez a szembesülés és a rendezés során testesülhet (átmeneti) kellemetlenség formájában, ám érdemes előre tekintened. Így hamar, szinte azonnal meglátod, hogy értelme van, az itt és mostban vállat többletmunka, kifejtett energia hosszú távú nyugalmad, külső-belső békéd szolgálatába áll.

Intenzív kapcsolati pezsdülést hoz a Mars-Vénusz-Plútó hármas együttállása. Ennek egyik következménye lehet az is, hogy a valójában méltatlan, de építőnek hazudott emberi relációkban felbugyog némi trágya. Az pedig jellemzően büdös, hiszen a csatornarendszert kifejezetten egyirányú használatra, az ürülék és a szenny elvezetésére tervezték és építették. Ha Isten ne adja, de azt tapasztalod, hogy térdig/derékig/nyakig ülsz a barna matériában, hamar tudatosítsd, majd késlekedés nélkül láss hozzá a pucoláshoz. ehhez pedig megeshet, hogy a Plútó ereje szükséges. Vele a mélységek szintjéig elérő, hezitálás nélküli, radikális fordulatokat tehetsz meg. Szimplán megfogalmazva: kivágod magad a kellemetlenségekből – még ha te magad sem voltál eddig tisztában vele. Ezért omolhatnak össze látszólag szép, mosolygós emberi kapcsolatok. Mert az alapoknál intenzív rohadás fejtette ki ordas hatását.

Felfelé tekintve azonban nem lehet nem látni feltétlenül észreveszi a földi vándor a javító-reformáló mintázatokat. Ami jó, abból a legeslegjobbat lehet kihozni. Ez a pár nap felkínálja a szintlépés, adott esetben a szintugrás lehetőségét. Igen, bármely ember-ember közötti viszonyra érvényes a kijelentés. Érdemes azonban kiemelni a párkapcsolatokat. Talán itt érhető el a leglátványosabb fordulat.

A férfi és női energiák égi vándoraként bújik össze Mars és Vénusz. Önmagában is ragyogó, ám az ide lépő Plútó a kapcsolatban elérhető legjobb, legmagasabb szintek megcélzására buzdít. Maximalista energia, a létező legjobb elérésére serkent, tehát a mocorgó energiák jelenléte indokolt, felfelé mutató vektorukról tudnod jó. Zárójelben írom le: igen, egy hazugságon alapuló, egymást mosolyogva átverő párkapcsolatnak akár véget is vethet. Pontosabban: olyan helyzetet teremthet, ahol a felek döntenek a befejezésről, mert a látszat fenntartásának ára immár elviselhetetlenül magas. Ez azonban – magasabb szemszögből nézve – üdvös, hiszen lehetővé teszi egy valóban méltó kapcsolódás létrehozását egy következő körben.

Végezetül álljon itt a február elején írt pár bekezdés. A mostani égi mozgás mélyebb megértéséhez jöhet jól az akkor írtak felelevenítése.

„Egyesülés a szerelemben. Ezt jelenti a „nász“ kifejezés. Legalábbis szerintem. Amikor ezt a bejegyzést írtam, szerettem volna szó szerint idemásolni és belinkelni egy frappáns „nász-definíciót.“ Bár találtam volna, de úgy tűnik, még az okos portálok amúgy használható adatbázisaiból is kikopott a valódi nász jelentése. Holmi közösülési aktust és a nász-ság násznépben betöltött, szerteágazó kapcsolódási hálózatát emlegetik fel. Pedig ha létezik ősi fogalom, ami időtlen és örök, az éppen a nász. Ma még nagyobb jelentőséggel bírt, mint valaha.

A nászban ott a gyönyör, anélkül értelmezhetetlen. De nem csak a nemzésről, különösen nem a szaporításról szól. Akkor hát miről is? Ígérem, ellenállok a kísértésnek, hogy túlfilozofáljam a Mars és Vénusz együttállásáról szóló sorokat. Nász a szerelemben való termékeny, sistergően szikrázó egyesülés, aminek gyümölcse van. Ez nem feltétlenül kilenc hónap múlva felsíró újszülöttet takar, mert maga a „nász“ sem szűkíthető le biofizikai folyamatra.

Nő és férfi legmagasabb szintű egyesülése. Érzelmi alkímia a javából, amit nehéz szavakkal megfogalmazni, ezért is vagyok kissé bajban. Ha tudnék hangszeren játszani, úgy mára egy YouTube videóban klikkelhetnél a nászság hangjaira. Így meg kell elégednek a betűk, szavak és sorok adta lehetőségekkel. Azért az sem kevés.

A férfi és női típusú nemző és termékeny alkímiák isteni sugallatban való gyümölcsöző egyesülése – ezt próbáltam körülmakogni. Mert erről és nem kevesebbről szól Mars és Vénusz násztánca. Szokatlanul hosszú ideig tart a találkozó, ami figyelemreméltó. Jellemzően pár nap szokott lenni, míg egymás mellett elhaladtukban Földünkről nézve összebújnak. A mostani kézfogó azonban február 10-től március 13-ig, azaz bő egy hónapon keresztül tart. De mit jelent mindez?

Minimum és enyhén szólva is ihletett időszak köszönt ránk. Alkotásban, teremtésben egyaránt. És legfőképpen: a szerelemben. Ám e becses fogalmat most (is) használd kiterjesztő módon, azaz nem csak férfi és nő intenzíven dobbanó szívű, térdet roggyantó találkozása jelenti a szerelmet. Az is, de ezt a lángolást bármibe beleviheted. Igen, bármibe. Csak rajtad áll, a siker azonban bekészítve, türelmesen vár, mint pezsgő a futam végére.

A két égitest a Bak jelében kezdi meg közös heteit. A szerelem visz előre és ad megoldást. Ha esetleg régi „jó“ barátodat, a csüggedést keresnéd, meglehet, lábait nyakába kapva iszkolt el, mert ez neki nem pálya; csipi a szemét, mint ördögét a tömjénfüst. Sose bánd. Ott mocorog az éterben ösztönerőid uralása – ha pedig ezt kipipáltad, teremthetsz is velük, mert őket irányítva a lehetetlen is egy sötét sarokba kucorodva imádkozik az életéért.

Nem mehetünk el szó nélkül a Vega mellett sem. A Lant csillagzatának legfényesebb, alfa csillaga díszeleg a mostani Mars-Vénusz duett időszakának kezdő égiszeként. Emlékezz: amilyen a kezdet, olyan a kiteljesedés is. Ez jót jelent, mégpedig a legfelsőbb polcról. Művészi ihletettség, isteni inspiráció, az általad kiagyalhatónál klasszisokkal jobb sugallatok érkezése várható. Várd is el és bizton megkapod.

Jó tudnod, hogy március 13-án, mikor majd véget ér az egzakt együttállás, már a Vízöntő jelében pajkoskodnak. Egyrészt csintalan, másrészt ragyogó energia. Különösen, ha ismét a csillagok tündöklő világába emeljük tekintetünket. Akkor a Bak fényábrájának tekinteténél, az Oculus csillagnál köszönnek el. (Lényeg)látás, a megváltáshoz, szintemelkedéshez szükséges fény birtoklása; égi ösztönzés, hogy megvilágosodj, mégpedig a perzselő-hevítő szerelem erejével. Nem rossz, nem rossz. De van, ami még jobbá emeli.

Mert éppen az emelkedés, mégpedig az égbe, a magasba; a szárnyalás és az elrévülve rálátás munkálkodik a legmagasabb szinten. A két planéta együttállása a Sas égi egyenlítői csillagzatán halad végig. Ez az égi út a felettes énednek, ha úgy tetszik: legjobbik változatodnak, a benned élő, belőled kihozható szuperembernek szól. Ihletett, inspirált hetek várnak rád, punnyadtságnak nincs helye.

Tudj róla, élj vele és használd. Kerüljük el a bulvár szintjét, szóval nem írhatom le, hogy csak itt, csak most, csak neked. De egy egy hónapos Mars-Vénusz egzakt együttállás nem túl sűrű. Gyakrabban van karácsony. Ez azonban valódi és általad vágyott ajándékokkal lep meg. És igen, most válaszolok a benned mocorgó, kimondatlan kérdésre is: az Igazi, a Társ is megérkezhet. Csak várd (el) és tegyél érte.”

kép: pixabay.com

Mars-Vénusz-Plútó hármasa mutatja meg, mi van a kéreg alatt

Pin It on Pinterest

Share This