Ragyogó érzés a színek kavalkádjára csodálkozni. Egy digitális fotókról, könyvekből ismert festményt élőben először megpillantani: örökké emlékszel a percre. A művészet időnként egészen extrém eszközöket adott kivételes tehetségű kegyeltjei kezébe. Csontváry színei halhatatlanok.

Csak játssz el a gondolattal: a te kezedben az ecset és a paletta. Rajtad áll, a lelked ihletésén, mi formálódik kézmozdulataid, ecsetvonásaid nyomán. Ahogy a festő is időnként hátralép és hunyorgó szemmel nézi születő alkotását, úgy találkozunk minden vasárnap este mi is. A Hétrenéző éppen ezt a szusszanásos érzést erősíti. Megnézzük, mit hozott az elmúlt hét csillagtörténése és azt is számba vesszük, milyen kozmikus események várnak ránk.

Játsszuk el, hogy a különböző égi állások színárnyalatok! Íme, a múlt és a jövő palettája.

Igazi, szemképráztatóan fényes aranyként csillog az Oroszlán jelébe lépő Merkúr fénye. Az örök értékek, a fényes rálátás és a határtalan szellemi szárnyalás méltán érdemli meg ezt a nemes színt.

A szeretet végtelen erejét hirdető Mars-Regulus együttállás legtalálóbb színe a karmazsinvörös. Erő és elegancia. Gálánsan érkező, motiváló hatáscsokor, tövis nélküli erőrózsa. Kivételesen kedves színfolt.

Szabadalmaztathatnám a naprafogószínt. Ez illik ugyanis legjobban a Nap-Szaturnusz szembenállásra. A meleg napsárga a belső magok sötét, barnás-feketés árnyalatával egészül ki. Kiáradás-koncentráció, fény és árnyék, végletekből induló és csúcsra törő inspirációk. Nem kispályás, nagyon nem.

Nap-Merkúr együttállás: óarany. Nem is lehet más. Ragyogó, fényes, hibátlan. Derű és tökéletesség egyben.

Türkizkékségével robban be a Vízöntő jelébe a hátráló Jupiter. A tisztaság kézzel fogható, a színkód alapján zsigeri szinten azonnal aktiválódó üzenete egyértelmű és világos. Vége, lejárt a hazudozás és a mellébeszélés kora. És ez bizony látszik is.

Egyszerű korallszínben pompázik a Vénusz-Uránusz trigon. Talán megtévesztő egy ilyen összetett és izgalmas égi álláshoz komplikációktól mentes színt párosítani. Mégis, kicsit merengj az árnyalatra és rövid idő után kibomlik a lüktető dinamikája. Elindul a fantáziád és ki tudja, hol áll meg. Ha megáll.

A jövő hét kozmikus színei tőszavakban így festenek:

Rózsasziromszínben pompázó Vénusz-fénynemzés találkozó (ez a terület az Oroszlán nemző részéhez tartozik). Az élet adásának-fakadásának információja vegyül benne a végtelen és féktelen örömmel. Ennél persze többet is tud, kibomlása gyönyörű.

A Nap-Uránusz quadrat jégen csillogó sárgaarany fényben tündököl. Aki nem bírja, vehet fel spirituális polarizált szemüveget. Ez látszólag megvéd az erejétől, valójában a lényeget szűri ki. Olyan erővel világít és újít, amire jó felkészülni, kevésbé üdvös menekülőre fogni.

Gyöngyházfehér Oroszlán újhold is jut hétvégére. Szépsége mellett erőtere is figyelmet érdemel.

A friss eper harsányságát idézi a Vénusz és a Denebola, az Oroszlán bétájának találkozója. Itt már csúcsra jár a valóságteremtés, a harmóniára törő tettek égi vezérlése.

A kaleidoszkóp számtalan színében pompázik még a remény: róla külön írás szól, mert – finoman szólva is – aktuális. De nagyon.

Színek, árnyalatok és a hozzájuk kapcsolódó érzetek hozzák le a csillagos ég üzeneteit. Ahogy eddig is, ezután is mindig megkapja valamennyi földi vándor a vezettetést odaföntről. A „lent” végrehajtott tettink mutatják, mit festünk a színorgiát kínáló palettánkból.

kép: pixabay.com

égi történések, színek és érzelmek –

a Hétrenéző komzmikus palettát mutat, a neked legjobb árnyalatokkal

Pin It on Pinterest

Share This