A ma embere sokkal boldogabb életet élhetne, ha nem akarná újra és újra görcsösen leválasztani magát a lelkéről és mindent racionálisan, elméből megoldani. Hiába érvelnek sokan, hogy csináld okosan -> igenlő érzelmek nélkül semmit ne tegyél. Legalábbis olyat, ami számodra fontos. Ez a Szűz telihold első számú üzenete. Van több is:

Van visszaút a kibillent állapotból.

Soha nem reménytelen a helyzet.

Az iránytű pedig – nos, benned van. Éppen a szívedben/lelkedben.

Állj bele tiszta érzelmi döntéseidbe! Kövesd őket akkor is, ha homlokegyenest ellenkeznek a papíroformával. Emlékezz: utólag mindig kiderül, hogy az igazra dobbantál rá. Az okságot meg kellett indokolni, érvekkel alátámasztani. Ezért vitt oly gyakran sűrű erdőbe. Pedig nem kéne, hogy így legyen.

Jókor lenni jó helyen és jót tenni jól. Röviden ez a mondat a „rend” szó valódi, spirituális definíciója. Ide köt be a Szűz telihold. Íme, a tények:

Nap és Hold szembenállása – ősidők óta ezt nevezzük teliholdnak. A legismertebb égi mozzanat – na jó, a teljes napfogyatkozást leszámítva, de az lényegesen ritkább. Február 24. szombat 13 óra 30 perc – ekkor egzakt a két égitest oppozíciója. A Nap a Halak, a Hold pedig a Szűz asztrológiai jelének 5 fok 23 percénél tartózkodik ekkor.

Cselekedj belső vezettetésed által. Ha jól dolgozol, akkor a belső egyben felső is. Ez az alapszintű kibontás. Ha csak ennyit tudnának a tömegek, már egy igazán vidám, pacsizós örömplanéta lenne kékesen tündöklő Földünk. A finomságok viszont az asztrológiai jelek világán túl, azok fölött kínálják magukat:

Döntsd el, mit viszel magaddal a múltból. A jelenben élsz, a röpke pillanat a tiéd csupán. Ám a mögötted hagyott évek, évtizedek és tapasztalás-hegyek is rendelkezésedre állnak. Válogass talpraesetten: csak azt vidd magaddal, ami valódi érték. Ami segít, ami támogat, hogy álmaiddal szinkronban lévő jövőt formálj és építs. Erre emlékeztet a Nap csillagképi pozíciója:

Vízöntő, aki két korsóból zúdítja a vizet. Múlt és jövő felé, de ő maga egy ember. Itt, az emberalakot formáló csillagoknál éri a Holddal való farkasszem központi csillagunkat. Szabadság és felelősség együtt. Te döntesz. És ez jó. Különösen, ha ötvözöd a szemközt járó Hold sugallataival:

Felismert és tudatosított érzelmeidet uralhatod is. Nem, nem elnyomod és az elfojtás is piros lapot kapott. Uralod, mint erőt. Erre emlékeztet égi kísérőnk Oroszlán csillagképi státusza. A telihold kapcsán a Vízöntő-Oroszlán tengely a napúti (latinul: ekliptikai) csillagképek körén igaz. Ez a szint jóval magasabb a zodiákus ember alkotta tizenkét szeletes tortájánál. De az igazi finomság még csak most következik:

Bőségteremtés. Megváltás. Kapcsolódás a legmagasabb minőségekhez. A Nap holdtölte idején még a Fomalhaut csillaggal is együtt áll. Erről a kézfogóról külön írtam egy cikket, javaslom, frissítsd fel: https://ladonyijanos.hu/a-deli-hal-misztikus-uzente-a-fomalhaut-csillag-titka/

A felettes éned nem más, mint legeslegjobb változatod. Ez a minőség is kapott egy égi kört, azt ekvátornak, magyarul égi egyenlítőnek nevezzük. Itt válik kifejezetten izgalmassá a történet. A Hold ugyanis a Szextáns fényábrjájában kerekedik ki. Ez a látványos, szemrevaló műszer hajósok és csillagászok eszköze. Az égi fényből mutatja meg, merre van az előre. Itt és most, a földi, háromdimenziós valóságban. Spirituális értelemben az érzékelést és az ennek keretet adó rendszereket szimbolizálja. A mi dolgunk egészen egyszerű, szinte habkönnyű vele:

Ha a saját utadat akarod járni és a legjobb minőségeket elérni, egészen egyszerűen hallgass a megérzéseidre. Törekedj, hogy tiszta legyél, ahogy a műszert sem diótörésre használjak, finoman bánnak vele és ha kell, újra kalibráljak. Így működsz te is.

Színkavalkádos mozaiknak tűnhet a szombat ebédidőben telő Hold krónikája. És ez így is van. Válaszd ki, melyik szinten akarod működtetni. Vagy dönts legjobban és minden megélési síkon a legjobbat hozd ki belőle. Mert bizony erre is ösztönöz.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This