Ki ne vágyna emelő energiákra, minőségekre? Például a megújulás képességére, tisztaságra, zsenialitásra és ami azt illeti: éltető humorra. E minőségek jelölő bolygója ott kering a csillagos égen és igen, neve is van. Úgy hívják: Uránusz. Mai, különleges történetünk főszereplője.

Ha egy minőség égi eredetű, annak mindenképpen meg kell jelennie a földön is, mindennapi valóságunkban. Ez törvényszerű, sokszor bizonyított tétel. Legismertebb szószólója Hermész Triszmegisztosz volt. Attól, hogy unalomig ismételték a Smaragdtáblára vésett sorokat, a spirituális üzenet nem kopott meg.

„Való, hazugság nélkül, biztos és igaz. Az, ami lenn van, ugyanaz, mint ami fenn van, és ami fenn van, ugyanaz, ami lenn van. Így érted meg az egyetlen csodát.”

Neves gondolkodók és köznapi emberek generációi csócsálták, ízlelgették ezt a kijelentést. Hibát azonban nem leltek benne; ennyi idő elteltével kezdhetjük feltételezni, hogy nincs is. Ebből kiindulva könnyű belátni, hogy az Uránusz, bár valahol a szemmel látható tartományokon túl kering, mégiscsak jelen van – energetikailag – az életünkben. Másképp fogalmazva: a tisztaság, a szabadság, a lubickolóan kreatív újítás égi eredete miatt itt van velünk, benned és bennem – mindannyiunkban kódoltan munkálkodik.

Nincs született ember e föld kerekén, kinek asztroszkópjában (ezt szokás fapados változatban horoszkópnak hívni, egyébként pedig születési képletnek) ne lenne ott – valahol és bárhol – az Uránusz. Igenlő-állító módon: mindenkinek van Uránusza. Nem birtokolja, ahogy megfogalmaztam, mert nem „tulajdonosa,” mégis részesül a planéta áldásos hatásaiból.

Égi eredetű minőségekkel tudsz a földi valóságban nagyot alkotni. Különösen igaz ez manapság, amikor a szintben gondolkodás, a horizontális szemellenző, a szkepticizmus vírusa erodálja az éltető reményt. Annál, aki hagyja. Az Uránusszal kapcsolatban nehéz, csaknem lehetetlen közömbösen fogalmazni. Kiváltképp közelgő irányváltása kapcsán; azt is mondhatnám: méltóképpen hallat magáról.

Retrográd irányba fordul. Ez a furcsa kifejezés annyit tesz: Földünkről szemlélve látszólagosan hátráló mozgásba kezd. Mi jelent ez a gyakorlatban? Lássuk először az alacsony szintet. Azért veszem előre, mert ezt szokás szajkózni; vélhetően te is belefutsz ilyen károgásba varjúbeszédbe. Akadály, hátráltatás, nehezített pálya. Eddig a tévhit; pontosabban egy jelenség azonosítása annak alacsony szintű működtetésével. Itt az első kulcsgondolat.

Valójában ezt jelenti: visszatérés, visszakanyarodás. Értelmezheted úgy is, hogy visszazarándokolsz az ősforráshoz; valódi alapértékekhez kalibrálod magad (újra). A retrográd mozgás a következő kérdést teszi fel: mi az, amiért visszatérve szabad (és nem szabadabb!), zseniális, szikrázó életet élhetsz?

A hátráló mozgás „mellékhatása,” azaz velejárója a több munka. Igen, egy kicsit nagyobb erőfeszítést vár el tőled; azt, hogy valójában odatedd magad. Nem ellenérték nélkül akar kisajtolni újabb izzadságcseppeket, busásan megjutalmaz érte. A spirituális megtérülés mértéke exponenciális, a görbe íve meredeken emelkedik. Azaz megéri.

Egy bekezdést szenteljünk a pontos pozícióknak és időpontoknak. Ha ez a része érdektelen, nyugodtan hagyd ki és ugorj a következő szakaszra. Az Uránusz 2022. augusztus 25-én, csütörtökön a delelő Nappal szinkronban fordul retrográd irányba. Halkan jegyzem meg: ezt érezhető várakozás előzte meg, amit szakszóval stacioner állapotnak neveznek. A felkészülésről szól, mint amikor nagy levegőt veszel egy fontos lépésed előtt. A bolygó a Bika jelének 18. fok 55. percétől tér vissza a 14. fok 56. percéig. Ezt a pontot elérve 2023. január 23-án, kora délután indul meg ismét – szintén némi álló szusszanást követően – direkt irányba, azaz előre.

Az Uránusz lassú mozgású bolygó; egy teljes kör megtételéhez 84 évet kér. Az ilyen típusú égitestek esetében fokozottan igaz, hogy mélyre hatoló, nem csak a felszínt simogató/kapargató módon gyakorolják befolyásukat. A jelenleg kezdődő hátrálás kerek öt hónapig tart, ami nem kevés idő. Végig a Bika zodiákusában, tehát a teremtés és termékenység területén fejt ki szabadító, tisztító hatást. El is érkeztünk a következő izgalmas felfedezni valóhoz.

Ha állandó akadályoztatást, küszködést észlelsz, figyelj oda. Ha újra és újra vaskos farönkök zuhannak anyagi boldogulásod útjába, akkor az jelenti, jelentheti a kelleténél alacsonyabb szintű uránuszi működésedet is. Tehát: nem élsz kellő szabadságban (önmagadhoz mérve), nem annyi zsenialitást működtetsz hétköznapjaidban, mint amennyire hivatva és hitelesítve vagy. Esetleg lemondtál a gondolati szabadságról és mások szűkítő ideáinak börtönébe sétáltál. Ilyen esetben görgess kicsit vissza és olvasd újra, miről szól az Uránusz magas szintje. Ide térj vissza.

A megértésen, a szellemeden keresztül dolgozik az Uránusz. Amikor válság, hiperinfláció, gazdasági összeomlás és hasonlók röpködnek az éterben, jellemzően zsigeri, mély érzelmeket generálnak. Aki élt 2008-ban, már megtapasztalta egyszer, de a génekbe kódoltan ott az információ, a nagy, piros nyomógomb. Erre tenyerel a szűkösségtudat, ám innen tudsz kiemelkedni a megértés erős szárnyain. A következő hónapok egyik meghatározó eleme, hogy az érzelmi kizökkentésből milyen gyorsan tudsz a szellem, a magasabb megértés szintéjre röppenni. Rögtön nem mar beléd zsigerbe hatoló módon egy-egy „hír.”

Ahol a bolygó fordul, ott a fő üzenet. Az égi egyenlítőt (ekvátornak is nevezik) szemlélve a Cet csillagzatának fejét (alfa csillagát Menkar-nak hívják) látjuk az Uránusz januári fordulatánál. Az égi egyenlítő fényábrái a felettes énnek, azaz legjobb változatunknak szólnak. Fej = megértés. A ceté ráadásul a Fiastyúkra, a Plejádok csillaghalmazára néz, emelkedő irányba tekint. Az esszenciális, isteni teremtés, a legtisztább termékenység a célérték. Ehhez térj vissza, ezt emeld alapvetésedbe. Nem mást üzen a retrográd Uránusz. Olyan spirituális pajzsot kínál, amiről pendülve pattan le minden, beszűkítő-korlátozó gondolat, rád erőltetni akart tudati szenny.

Ne kicsi akarj lenni és összehúzni magad, mint a szalmabála fölött köröző ölyv árnyékától rettegő mezei pocok. Akkor a legfényesebb eredmény, amit elérhetsz, egy kicsikart döntetlen. A puszta, vegetatív túlélés. Kevés, nem elég, nem méltó. Működj az isteni elvek szerint.

Nem kispályás üzenet, az igaz. Ellenben éltető és valóságot tágító. Öt hónapod van, ami rengeteg idő. A Cet az önmagaddal töltött minőségi időre is emlékeztet. Ez ad lehetőséget megtisztulni és megújulni. Hasonlóképpen teremthetsz belső, éltető reformokat, mint ahogyan a főnix indul meg az ég felé. Ellenállhatatlanul, feltartóztathatatlanul. Ideje indulnod.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This