Vasárnap a Vénusz és a Neptunusz az emelkedés erejét megjelenítő, a csúcsra törés lendületét megadó trigon fényszögön keresztül kapcsolódik össze. Ez az energia nem véletlenül kapta a háromszöget jelölésként; szimbolikusan a nyílvessző, a hegy teteje, a piramis csúcsa mind-mind benne vannak, a magasba repítő erőt érzékeltetik. A jobbá tevés igénye, a lelkesedés és a növekedés valamennyien ide tartoznak. A növekedés okán érdemes a Holdra is gondolnunk, aki immár növőben van, a gyarapodást, gazdagodást (minden értelemben) támogatva.

A trigon jelképezte magasba törés egyesíti a lelkünk mélyén élő eggyé válás igényét az érzelmekkel átitatott földi tapasztalásokkal, örömökkel. Különösen kedvező nap ez a művészetekben való elmerüléshez, akár aktív művelői, akár „passzív” élvezői vagyunk a szépség ihletett csodáinak. Egyik sem több a másiknál, a befogadást gyakorolva a műből finom szálakon érkező magasabb minőségekre ráhangolódva hasonlóképpen teremtő erőket ébreszthetünk magunkban, mint kottát, ecsetet ragadva. Mindazonáltal ne utasítsuk el feltörő, alkotásra irányuló késztetéseinket, mert olyan apró rezdülései törhetnek elő lelkünknek, amit esetleg „tudatosan”, szóban nem tudnánk felszínre hozni; belső, mély titkaink ihletik a formába öntést, hogy megnyilvánulhassanak a külvilágban.

161002muveszet

A misztikus atmoszféra adott, ám további édesség gyanánt körüllengi ennek az égi helyzetnek az apropóján egy érzelmes-édeskés hangulat is, ami már-már szentimentalizmusba hajlik, de valójában lelki gyümölcseink megérését hivatott támogatni. Merjünk bátran elmerülni és életre hívni az anyag világában, ami odabent mocorog, még akkor is, ha esetleg bizonytalanságot érzünk a megvalósítást illetően. Ami ihletett, ami a szívünkből érkezik, úgyis megtalálja az utat magának, hogy megmutathassa önnön nagyszerűségét. Lehet, hogy egy mondat bukik elő, ami talán fordulatot okoz életünkben. Ha „csak” élvezzük az éteri művészetet, megkaphatjuk annak érzését, mikor a kisgyermeket kézen fogja segítő angyala. Bárhogy történjen is velünk, adjuk meg a lehetőséget az égieknek ezen a fantasztikus napon, „vásároljuk meg” kozmikus lottószelvényünket, hogy a Teremtőnek módjában álljon ötöshöz juttatni bízó gyermekét.

kép: www.deshow.net

Pin It on Pinterest

Share This